بهترین رژیم غذایی مخصوص سال جدید

کدخبر: ۲۷۱۳۳۷
اقتصاد نیوز:رژیم گرفتن بخشی از زندگی امروز شده است. اگر خودمان هم رژیم نداشته باشیم بالاخره بین اطرافیان مان کسی هست که کالری می‌شمارد، وعده‌های غذایی اش را کم می‌کند، چربی و نان و برنجش را اندازه می‌گیرد و هر هفته روی وزنه می‌رود تا ببیند چقدر وزن کم کرده است‎.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از سلامت نیوز، در این سال‌ها رژیم‌های مختلفی معرفی شده‌اند و بعضی‌هایشان خوب و مفید بوده‌اند و بعضی‌ها مضر و کم فایده اما رژیم‌هایی هستند که از قدیم طرفدار داشته‌اند و همچنان هم تایید و به عنوان رژیم مفید معرفی می‌شوند. رژیم مدیترانه‌ای یکی از این رژیم‌هاست که به تازگی یک عنوان جالب هم گرفته است؛ بهترین رژیم غذایی سال ۲۰۱۹‌‎.‎

رژیمی از یک منطقه‎  ‎

خبر انتخاب رژیم مدیترانه‌ای به عنوان بهترین رژیم غذایی سال جدید میلادی را جمعی از محققان اعلام کردند. آنها پس از نظرسنجی و بررسی ۴۱ رژیم غذایی به این نتیجه رسیدند که رژیم مدیترانه‌ای به عنوان بهترین رژیم غذایی برای تغذیه سالم، بهترین رژیم غذایی گیاهی، بهترین رژیم غذایی برای افراد دیابتی و آسان‌ترین رژیم غذایی مورد پیروی در رده نخست قرار می‌گیرد‎.

مهمترین دلیل این انتخاب هم این است که این رژیم سرشار از میوه و سبزیجات تازه، روغن زیتون، ماهی، مغزیجات آجیلی، حبوبات، غلات کامل و سایر مواد خوراکی سالم است و فوایدی چون کاهش ریسک حمله قلبی و سکته، بهبود سلامت گوارشی، کاهش ریسک بیماری‌های التهابی و سرطان‌های نظیر سرطان سینه دارد‎.

در دهه ۶۰ میلادی بود محققان متوجه شدند اهالی کرت‎ (Crete) ‎یونان طول عمر بیشتر و بدن سالم تری نسبت به همسالان خود در سراسر جهان دارند. عمر متوسط اهالی این جزیره ۹۰ تا ۱۲۰ سال است و کمتر بیمار می‌شوند و بیشتر بر اثر پیری و کهولت سن می‌میرند.ضمن اینکه از سلامت روحی هم برخوردارند.

پس از بررسی‌ها مشخص شد نحوه غذا خوردن و تحرک بدنی اهالی این جزیره راز اصلی سلامت و طول عمرشان است. به همین دلیل تحقیقات متعددی انجام و با استفاده از نحوه تغذیه اهالی جزیره کرت رژیم مدیترانه‌ای به دنیا معرفی شد‎.‎این رژیم دسامبر ۲۰۱۳ از سوی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشورهای یونان،اسپانیا، ایتالیا، مراکش، پرتغال، قبرس و کرواسی ثبت شد اما بسیاری از مردم دنیا در کشورهای مختلف از آن پیروی می‌کنند‎.

خوردنی‌ها و نخوردنی‌های رژیم مدیترانه‌ای

رژیم مدیترانه‌ای چند اصل کلی دارد اما جزییاتش برخلاف نامش در تمام کشورهای حوزه مدیترانه یکسان نیست. مثلا در شمال ایتالیا از روغن زیتون فقط در تهیه سالاد استفاده می‌شود و برای پخت و پز از کره و چربی خوک استفاده می‌کنند.

اما در بیشتر کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه استفاده از روغن دنبه گوسفند و روغن حیوانی رواج دارد‎.

اما اصول کلی اینها هستند‎: ‎

سبزیجات، میوه‌ها، آجیل، مغزها، حبوبات، سیب‌زمینی، غلات کامل، نان‌ها، گیاهان، ادویه‌جات، ماهی، غذاهای دریایی و روغن زیتون خالص را باید زیاد بخورید. استفاده از گوشت پرندگان، تخم‌مرغ، پنیر و ماست هم باید متعادل باشد و از این حد بیشتر نشود. در مقابل باید گوشت قرمز را به ندرت بخورید‎.

‎اما خوراکی‌های ممنوعه هم در این رژیم داریم؛ نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند و نوشابه‌های گازدار، خوراکی‌های حاوی قند‌های افزوده، گوشت‌های فراوری شده، غلات تصفیه شده و نان سفید، روغن‌های تصفیه شده مانند روغن سویا، روغن کوینولا، روغن بذر کتان و غذاهای فراوری‌شده مثل سوسیس و کالباس‎.‎ همانطور که خواندید میوه و سبزیجات جایگاه خاصی در رژیم مدیترانه‌ای دارد و بیشترین چیزی است که باید مصرف کنید.

سبزیجات و میوه‌هایی چون گوجه‌فرنگی، کلم بروکلی، کلم سفید، اسفناج، پیاز، گل‌کلم، هویج، کلم بروکسل، خیار، سیب، موز، پرتقال، گلابی، توت‌فرنگی، انگور، خرما، انجیر، طالبی، هلو و… بسیار توصیه می‌شود. ضمن اینکه سبزیجات ریشه‌دار مانند سیب‌زمینی، سیب‌زمینی شیرین، شلغم، سیب‌زمینی هندی و… هم باید در رژیم تان باشد.

البته گیاهان و ادویه‌جات را هم نباید فراموش کنید. یعنی سیر، ریحان، نعناع، رزماری، مریم‌گلی، جوزهندی، دارچین، فلفل و….غذاهای دریایی را هم حداقل دوبار در هفته باید مصرف کنید. ‎ اما رژیم مدیترانه‌ای فقط خوردن و نخوردن غذاها نیست. شما باید فعالیت‌های ورزشی منظم داشته باشید. طبق سنت مردم این منطقه، آنها زیاد پیاده روی می‌کنند. البته همان خوردن غذا هم براساس سنت مدیترانه ای‌ها باید به صورت دسته جمعی باشد تا شادی و لذت بردن از زندگی را به ارمغان بیاورد‎.‎

چرا این رژیم را بگیریم؟

رژیم مدیترانه‌ای علاوه بر کاهش وزن برای سلامتی هم بسیار مفید است. محققان متوجه شده‌اند در افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای دارند پس از مدتی بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، زوال عقل، افسردگی، دیابت نوع ۲، آرتریت و چاقی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

محققان دانشگاه‌هاروارد اعتقاد دارند با فعالیت بدنی، حذف الکل و سیگار در افرادی که از رژیم مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند بیماری‌های قلبی تا ۸۰ درصد، سکته مغزی تا ۷۰درصد، دیابت نوع ۲ تا ۹۰درصد کاهش پیدا می‌کند‎.‎‌ ضمن اینکه این رژیم غذایی برای افراد مسن هم مفید است و باعث کاهش روند پیری می‌شود.

این رژیم غذایی دارای خواص ضداکسایشی و ضدالتهابی است، ریسک ضعف و سستی را در افراد مسن کاهش می‌دهد و باعث افزایش تنوع میکروبی روده می‌شود. همچنین ریسک احتمال بستری شدن در بیمارستان را برای بیماران مبتلا به سیروز کبدی کاهش می‌دهد‎.

چربی‌های مفید رژیم مدیترانه‌ای محدود است به روغن‌هایی مانند زیتون که سرشار از امگا ۳ است و خاصیت ضدالتهابی دارد. کلسترول بد خون که عامل اصلی بیماری‌های قلبی عروقی است با این روغن پرخاصیت پایین می‌آید و به جای آن کلسترول خوب بالا می‌رود‎. ‎با تمام این ویژگی‌ها می‌توان رژیم مدیترانه‌ای را رژیمی مناسب برای سنین مختلف و شرایط مختلف دانست که اگر قصد دارید شرایط زندگی تان را بهتر کنید بسیار به دردتان می‌خورد‎

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید