ناگفته هایی درباره سرطان حنجره
به گزارش اقتصادنیوز ؛ بیشتر سرطاان ها منشا های وراثت و عواملی محیطی و.. دارند سرطان حنجره یکی از سرطان هایی است که با مصرف دخانیات رابطه مستقیمی دارد هنگامی که انسان دود سیگار که حاوی بسیاری از مواد سرطان زا است را استنشاق می نماید، فورا در بافت حنجره و تارهای صوتی تغییراتی حاصل می شوداین سرطان بیشتر گریبانگیر مردان می شود در تمام سرطان ها صرف نظر از عامل وراثت انتخاب سبک زندگی درست و سالم تا حد زیادی می تواند در کاهش ابتلا به سرطان ها موثر باشد در این مطلب از پرشین وی نکاتی را پیرامون پیشگیری از سرطان حنجره و درمان سرطان را برای شما آماده کرده ایم
پیشگیری از سرطان حنجره
حنجره یک ساختار لوله ای شکل است که در پشت گلو قرار گرفته است. حنجره با نام جعبه صدا نیز شناخته می شود. تارهای صوتی در حنجره قرار گرفته اند که در اثر برخورد هوای بازدم با این تارهای صوتی، صداهای مختلفی از جمله گفتار شکل می گیرد. سرطان حنجره به دلیل رشد غیرطبیعی سلول های آسیب دیده در گلو به وجود می آید. سرطان حنجره در ابتدا هیچ نوع علامت مشخصی ندارد و معمولا فرد مبتلا از شروع بیماری خود مطلع نمی شود.
علایم سرطان حنجره
تنفس غیر طبیعی سرفه سرفه کردن به طوری که فرد خون ببیند اشکال در بلع خشونت صدا که درطی دو هفته بهبود نیابد درد گردن گلودرد ورم یا توده در گردن کاهش وزن غیرعادی
با پیشرفت علایم سرطان حنجره، فرد مبتلا از مشکلاتی چون اشکال در بلع غذا و احساس توده در گلو رنج خواهد برد. با بدتر شدن وضعیت بیماری، صدای فرد مبتلا حالت خشن تر به خود می گیرد و از حالت طبیعی خارج می شود.طبق مطالعات انجام شده مشخص شده است که تعداد مبتلایان به سرطان حنجره در مردان، بیشتر از زناناست و بیشتر در سنین بالای ۴۰ سال شایع می باشد توجه به نکات زیر برای پیشگیری از ابتلا به سرطان حنجره توصیه می شود.
عوامل خطر سرطان حنجره
۱- کشیدن سیگار : همان طور که می دانید سیگار یکی از علل اصلی ابتلای افراد به سرطان حنجره است. همان طور که تاثیرات مخرب سیگار بر بسیاری از اعضای بدن اثبات شده است، قطعا در سرطان حنجره هم نقش موثری ایفا می کند. بنابراین اگر فردی سیگاری هستید و دوست ندارید به سرطان حنجره مبتلا شوید، از همین امروز سعی کنید سیگار کشیدن را به طور قطعی ترک کنید و خود را در برابر انواع بیماری ها و سرطان ها بیمه کنید.
۲- مصرف الکل : مصرف الکل علاوه بر ضررهایی که بر عقل و حواس آدمی می گذارد، بر تسریع و پیشرفت انواع سرطان ها هم تاثیر می گذارد. طبق تحقیقات مختلف مشخص شده است کسانی که الکل مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار دارند .
۳- سن : سن افراد یکی از عوامل خطرزایی است که در ارتباط مستقیم با سرطان حنجره قرار دارد. با افزایش سن (کسانی که بیش از ۵۵ سال دارند) احتمال ابتلای فرد به سرطان حنجره به طور چشمگیری افزایش می یابد.
۴- محیط زندگی : لطفا درباره محیط اطراف خود یک بازنگری کلی داشته باشید. اگر فردی هستید که در یک محیط کاری پر از مواد شیمیایی و سموم، مشغول به فعالیت هستید، بدانید که علاوه بر تاثیرات مخرب این مواد شیمیایی بر سلامت عمومی بدن، تاثیرات ویژه ای بر حنجره شما دارد و احتمال ابتلا به سرطان حنجره در این مکان افزایش می یابد. وجود موادی مانند آزبست در محیط کاری و یا زندگی افراد، بر دستگاه تنفس افراد تاثیر گذاشته و منجر به بروز سرطان می شود.
دخانیات تاثیر بسیار زیادی در ابتلا به بیماری سرطان حنجره دارد
قرار گرفتن فرد به مدت طولانی در معرض مقادیر بالایی از گردوغبار، دوده، زغال، فرمالدیید، نیکل، غبار اسید سولفوریک و بخار دیزلی به طور مستقیم با سرطان حنجره در ارتباط می باشد. کارگرانی که با این مواد در تماس هستند باید به طور جدی مراقب سلامت خود باشند. برخی تحقیقات قرار گرفتن در معرض گردوغبار سیمان در کارگران ساختمانی را عامل مهمی در بروز سرطان حنجره می داند.
۵- ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV : بسیاری از انواع HPV ها وجود دارند که بر حنجره تاثیر می گذارند و ضایعات زگیل مانندی را به وجود می آورند.
۶- سابقه خانوادگی : افرادی که اقوام درجه یک آنها به سرطان های ناحیه سر و گردن مبتلا هستند، دو برابر افرادی است پیشگیری از سرطان حنجره که این سابقه را در اقوام خود ندارند احتمال ابتلا به این بیماری را دارند.اگر در محلی کار می کنید که ملزم به تنفس هوای آلوده با مواد شیمیایی هستید، حتما از وسایل محافظت کننده استفاده کنید
۷- دستگاه ایمنی ضعیف : افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری هایی مانند ایدز، دستگاه ایمنی بدنشان تضعیف شدهاست، باید بیشتر مراقب باشند تا به سرطان حنجره مبتلا نشوند. خطر ابتلای این افراد سه برابر افراد معمولی می باشد. افرادی که پیوند عضو (مثل پیوند کلیه) شده اند نیز به دلیل مصرف داروهای سرکوبکننده دستگاه ایمنی (به دلیل پس نزدن عضو پیوندی)، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار دارند. خطر ابتلای این افراد دو برابر افراد معمولی است.
۸- بازگشت اسید معده به مری : ابتلا به عارضه ریفلاکس یا بازگشت اسید معده به مری (ترش کردن غذا) برای مدت زمان طولانی، سبب آسیب سلول های ناحیه مری و حنجره می شود و همین امر احتمال سرطان حنجره را افزایش می دهد.
بیشتر بدانید روش های پیشگیری از سرطان حنجره
دلیل ابتلا به بسیاری از انواع سرطان تا کنون مشخص نشده است، اما عواملی وجود دارد که خطر ابتلا به بیماری سرطان را افزایش می دهد، بدیهی است که با رعایت برخی موارد می توان از خطر ابتلا به بیماری سرطان به میزان قابل توجهی کاست که در اینجا به ذکر برخی از روش های می پردازیم.
دخانیات تاثیر بسیار زیادی در ابتلا به بیماری سرطان حنجره دارد، هنگامی که انسان دود سیگار که حاوی بسیاری از مواد سرطان زا است را استنشاق می نماید، فورا در بافت حنجره و تارهای صوتی تغییراتی حاصل می شود که این تغییرات در وهله اول بصورت خودکار ترمیم پذیر هستند. پیشگیری از سرطان حنجره اما با تکرار مصرف دخانیات بدن فرصت ترمیم و بازسازی سلول های آسیب دیده را نخواهد داشت در نتیجه یک توده سرطانی تشکیل خواهد شد. لذا ترک مصرف دخانیات (سیگار و قلیان و… ) از مهمترین عوامل پیشگیری از ابتلا به بیماریسرطان حنجره به شمار می رود.
تشخیص زود هنگام سرطان می تواند در درمان سرطان به میزان فراوانی موثر باشد.
• مصرف میوه جات و سبزیجات تازه : سعی کنید در برنامه غذایی خود حداقل ۵ وعده (هر وعده یک فنجان میوه خرد شده) پیشگیری از سرطان حنجره میوه جات و سبزیجات تازه بگنجانید . مصرف میوه و سبزی تازه در پیشگیری از سرطان بسیار موثر می باشد. همچنین سعی کنید میوه را به جای مصرف میان وعده های آماده و سبک (چیپس و پفک و…) جایگزین نمایید.
• از مصرف بی رویه مشروبات الکلی بپرهیزید : اشخاصی که از نوشیدنی های الکلی استفاده می نمایید باید بدانند که نوشیدنی های الکلی خطر ابتلا به نسبت سرطان حنجره را به میزان فراوانی افزایش می دهدپ یشگیری از سرطان حنجره.