مصوبات مجمع تشخیص مصلحت ۱۰ سال اعتبار دارد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری ضمن تشکر از رسانهها بابت پوشش یک سال گذشته اخبار مجمع تشخیص، گفت: اولین جلسه مجمع در سال جدید تشکیل شد. از این پس جلسات مجمع از شنبه به چهارشنبه موکول شده است. پیش از این جلسات مجمع روزهای شنبه صبح برگزار میشد اما از این به بعد عصر روزهای چهارشنبه جلسات برگزار میشود و هیئت عالی نظارت نیز یک هفته در میان برگزار میشود.
وی همچنین ضمن اشاره به دستور جلسه امروز مجمع تشخیص گفت: در جلسه امروز در مورد زمان بندی مصوبات مجمع تشخیص مصلحت صحبت کردیم. همانطور که مردم میدانند مصوبات مجمع تشخیص در حل اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان بنام مصلحت و با اعتبار تشخیص مصلحت صورت میگیرد یعنی اگر در یک ماده قانونی و در یک قانون، شورای نگهبان قانونی را مخالف قانون اساسی و شرع بداند ولی مجلس شورای اسلامی بر آن اصرار داشته باشد و بگوید چنین چیزی برای جامعه، مصلحت است حال چه در بعد زندگی و معیشت مردم و چه در بعد امنیت کشور اگر بر مصوبه خود اصرار کند و ایراد شورای نگهبان را دخالت ندهد و قانون خود را اصلاح نکند قانون اساسی گفته است که مجلس در چنین شرایطی میتواند این مصوبه را به مجمع تشخیص ارسال کرده و از مجمع درخواست کند که مصوبه او را تثبیت کند. اینجا تشخیص مصلحت شکل میگیرد.
رضایی گفت: حال تشخیص مصلحت بر نظر شورای نگهبان ایراد نمیگیرد بلکه آن مصوبه را بررسی میکند که آیا این مصوبه به مصلحت جامعه و نظام هست یا خیر که در این صورت ممکن است نظر مجلس را تصویب کند و یا ممکن است نظر مجلس را تأیید نکند. حال بحث این است که مصوبات مجمع تشخیص در زمینه مصلحت آیا باید دارای زمان باشد یا خیر.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مقام معظم رهبری و بسیاری از مراجع نظرشان بر این است که این مصوبات باید زمان داشته باشد زیرا که مصلحت بر اساس شرایط خاصی، مصلحت است. این طور نیست که همیشگی باشد و شرایطی پیش میآید که بر اساس آن مصلحت تصمیم گرفته میشود و ممکن است پس از مدتی آن شرایط لغو گردد که در این صورت آیا مصوبهای که مجمع تصویب کرده و آن قانون باید با حیات خود ادامه دهد یا خیر؟
وی گفت: در این موضوع بحث کردیم که ما نیاز به زمانبندی در مصوبات مصلحتی داریم و در این خصوص ۴ ماده پیشنهاد شد که یکی از آنها امروز تصویب گردید. یعنی آئین نامه در مورد زماندار بودن مصوبات تشخیص مصلحت این طور شد که اعتبار مصوبات مبتنی بر مصلحت ۱۰ سال خواهد بود مگر اینکه بنابر ضرورت خاصی زمان کمتر یا بیشتر نیاز باشد که آن هم با تصویب مجمع تشخیص خواهد بود.
رضایی تصریح کرد: بنابراین از این پس تمام مصوبات مصلحتی ۱۰ ساله خواهند شد مگر موارد خاصی که ضرورت ایجاب کند که کمتر یا بیشتر از ۱۰ سال مصوبهای ادامه داشته باشد ولی اصل بر این است که مصوبات مصلحتی مدت ۱۰ ساله داشته باشند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین خاطرنشان کرد: در ابتدای جلسه، حضرت آیت الله آملی مسائلی را در خصوص موضوعات مختلف کشور مطرح کردند و بیانیه مجمع نیز در انتها قرائت شد. در موضوعاتی که مطرح شد ابتدا مسئله سیل زدگان در مجمع بیان گردید که مجمع با تشکر از مردم، نیروهای مسلح، نهادهای دولتی، نهادهای بخش خصوصی که در این دو، سه هفته به کمک سیل زدگان شتافتند و نهایت تلاش خود را در این زمینه انجام دادند و با بسیج امکانات به کمک هموطنان شتافتند، متشکریم.
رضایی گفت: در ادامه جلسه با درخواست از نهادهای دولتی خواستار افزایش سرعت کار امدادرسانی شدیم و همچنین درخواست کردیم که با کاهش مسائل دست و پا گیر اداری، کمک کنند تا مشکلات مردم زودتر حل شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بالاخره برخی روابط دست و پا گیر اداری وجود دارد که باعث میشود امکانات به موقع به دست سیل زدگان نرسد که بر این موضوع تاکید شد.