ماجرای ناراحتی شدید یک نماینده از وزیر نیرو
به گزارش اقتصادنیوز، اکبر ترکی امروز در گفتوگو با فارس در اصفهان اظهار داشت: با وجود بارشهای بسیار خوب در منطقه فریدن و سرچشمه گرفتن 4 رود اصلی کشور در این شهرستانها که شامل زایندهرود، کارون، دز و قمرود میشود، اما مردم این منطقه کماکان از مشکل کمآبی در حوزه آب شرب و کشاورزی رنج برده و زندگی آنها تحت شعاع قرار گرفته است.
موضوع آب شرب پایدار فریدن بزرگ همچنان مشکل دارد
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئینمیاندشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در آبانماه سال 1396 تخصیص اجرایی شدن عملیات تامین 6.5 میلیونمتر مکعب آب شرب پایدار برای 4 شهرستان منطقه فریدن گرفته شد و حتی در جدول 20 سال 97 نیز بودجه آن قرار گرفت، اما هرگز این طرح تا کنون عملیاتی نشده است.
وی درباره اجرایی شدن سد بلطاق نیز گفت: طرح اجرایی این سد از حدود 15 سال پیش آغاز شده است و در مقطعی نیز تنها حدود 700 میلیون تومان نیز برای عملیات راهسازی آن هزینه شده، اما پس از سال 91 به حال خود رها شده است، در سال 97 نیز 48 میلیارد ریال برای آن بودجه در نظر گرفته شد، اما این مورد نیز رنگ اجرا به خود نگرفت.
ترکی درباره حاشیههای ایجاد شده امروز در مجلس و موضوع ناراحتی او در برخورد با وزیر نیرو بیان داشت: در جدولی که امروز در حین حضور وزرای دولت درباره میزان حجم آب سدهای کشور میان نمایندگان توزیع شد، مشخص شد که سد گلپایگان 103 درصد حجم خود و زایندهرود تنها 35 درصد حجم خود آب دارد.
سد بلطاق مشکلگشای آب شرب و کشاورزی مردم فریدن
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئینمیاندشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سد گلپایگان از منطقه فریدن سرچشمه میگیرد و در حال سررزیر شدن است، اظهار داشت: در حالی این سد که از شهرستان بوئینمیاندشت سرچشمه میگیرد که مردم این شهرستان و 3 شهرستان دیگر حوزه انتخابیه بنده مشکل آب شرب و کشاورزی دارند و اگر عملیات اجرایی شدن سد بلطاق انجام شده بود، مشکل آب شرب و کشاورزی این شهرستانها تا حد زیادی رفع شده بود.
وی بیان داشت: قبلا در نامهای که 17 بهمن ماه به وزیر ارسال کرده بودیم، در آن موضوع عدم تکمیل و پیگیری سد بلطاق مطرح شده بود، اما در جواب نامه بنده که در تاریخ 5 فروردین ماه آمد، درباره به روز رسانی منابع آب و تامین منابع آب کشاورزی و شرب صحبت پاسخ داده شده بود و در پایان به این نکته تاکید کرده بودند که درصورت توجیهپذیری و بررسیهای اقدامات لازم صورت خواهد پذیرفت.
شهرستانهایی که سرچشمه 4 رود برزگ کشور هستند، اما با تانکر آبرسانی میشوند
ترکی ادامه داد: در شرایطی هستیم که اگر سد بلطاق احداث شده بود، مجبور نبودیم به بسیاری از روستاهای شهرستان بوئین میاندشت و سایر مناطق فریدن بزرگ با تانکر آبرسانی شرب را انجام دهیم و این بیعدالتی محض است که کارشناسی بدون درنظر گرفتن این شرایط گزارش غلط به وزارتخانه ارسال میکند.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئینمیاندشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به جمع مطالبی که عنوان شد، به وزیر نیرو به خاطر این تضییع آشکار حقوق مردم منطقه فریدن اعتراض شدید و عنوان شد که مردمی که تمام زمستان را در برف و سرما میگذرانند آب شرب سالم ندارند و به عنوان نماینده مجلس اگر نتوانیم از حقوق آنها دفاع کنیم هیچ مشروعیتی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: پس از این اعتراض سایر نمایندگان استان نیز به این موضوع اعتراض خود را نشان دادند و معاون وزیر نیرو نیز درباره این موضوع با بنده صحبت خصوصی انجام داد و مقرر شد با دستور وزیر نیرو بررسیهای دقیق توسط معاون وزیر انجام شده و عملیات اجرایی تخصیص اولیه احداث این سد به میزان 15 میلیون مترمکعب با قید فوریت آغاز شود.
کشاورزی فریدن همچنان در تنگنا
ترکی در پایان خاطرنشان کرد: این حق مردمی نیست که میزبان سرچشمههای 4 رودخانه مهم کشور هستند، اما هم آب شربشان دچار مشکل شده و در بحث کشاورزی نیز میزان برداشت آب آنها محدود شده و برق چاههای کشاورزی آنها نیز قطع شده است واین به هیچ وجه قابل قبول نیست.