فاضل میبدی: اصلاحطلبان با حمایت از روحانی ضرر نکردند/ تحریم انتخابات اصلا درست نیست
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامهنیوز، واکنشها به یادداشت اخیر سعید حجاریان همچنان ادامه دارد و موافقان و مخالفان ایده مشارکت مشروط در انتخابات همچنان به ارائه دیدگاههای خود میپردازند. چنانکه روز گذشته علیشکوریراد، دبیر کل حزب اتحاد ملت تحریم انتخابات را بهطور کلی رد نکرد اما گفت که تا اینلحظه سیاست حزب اتحاد مبنی بر شرکت در انتخابات است و اسماعیل گرامیمقدم، از اعضای هسته مرکزی حزب اعتماد ملی به شدت با ایده حجاریان مخالفت کرد و تحریم انتخابات را دیدگاهی کهنه و ورشکسته دانست. گرچه عموم نیروهای اصلاحطلب بر تحریم انتخابات اتفاق نظر ندارند اما بهنظر میرسد که همانها نیز مهمترین انتقاد خود به سیستم انتخاباتی کشور را ردصلاحیت نیروهایشان میدانند؛ موضوعی که سعید حجاریان و همفکران او را بر آن داشته است که بگویند اگر شروط اولیه محقق نشود عطای انتخابات را به لقایش میبخشیم. این اختلافنظرها در شرایطی وجود دارد که بسیاری باور دارند دولت حسن روحانی نتیجه حمایتهای اصلاحطلبان بوده است و آنها باید مسئولیت نقایص دولت را بپذیرند. در واقع سخن از شرکت اصلاحطلبان در انتخابات یا تحریم آن در شرایطی مطرح میشود که پیش از تصمیم اصلاحطلبان مردم از این طیف سیاسی پرسشهای مهمی دارند و ممکن است در صورت عدم ارائه پاسخ متناسب و قانعکننده اصلاحطلبان در هر صورت بازنده انتخابات مجلس98 باشند.
اصلاحطلبان از همین امروز تلاش انتخاباتی خود را آغاز کنند
محمدتقی فاضل میبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب باور دارد که سخنگفتن از تحریم انتخابات بهضرر ملت ایران است زیرا فضای ناامیدکنندهای را ایجاد میکند. او درباره موضوع شرکت مشروط در انتخابات به «نامهنیوز» گفت: «تحریم انتخابات تحت هر شرایطی کار درستی نیست زیرا مردم را ناامید میکند؛ علاوه بر این، اظهار سخنانی که باعث ردصلاحیت شود نیز صحیح نیست زیرا ما نسبت به ردصلاحیتهای گسترده آگاهیم و باید حواسمان جمع باشد که فضا را طوری نکینم که با بهانههای مختلف ردصلاحیت شویم. با در نظر داشتن این موضوعات باید تمام تلاشمان را به کار بگیریم تا مردم با علم و یقین کافی پای صندوقهای رأی بیایند که لازمه تحقق چنین امری، شناسایی تمام مشکلات موجود و ارائه برنامهها و راهبردهای دقیق به مردم است. ضرورت دارد که اصلاحطلبان از همین امروز تلاش انتخاباتی خود را آغاز کنند و تلاش انتخاباتی محدود به ارائه لیست نامزدها و دادن شعار نشود. بازهم تأکید میکنم که تنها راه موفقیت اصلاحطلبان صندوقهای رأی است. وقتی به چندسال اخیر نیز نگاه میکنیم، درمییابیم که اصلاحطلبان در پی حمایت خود از آقای روحانی ضرر نکردند».
در عالم سیاست برد و باختها نسبی است
فاضل میبدی در پاسخ به این پرسش که اصلاحطلبان در صورت ردصلاحیت نیروهایشان آیا با دست خالی در انتخابات شرکت نخواهند کرد، اظهار کرد: «در عالم سیاست برد و باختها نسبی است. این امکان وجود دارد که اصلاحطلبان نتوانند با تمام ظرفیتهای خود وارد انتخابات شوند؛ در این صورت نیز باید در انتخابات شرکت کنند تا شرایط از وضع موجود بدتر نشود. تردید نکنید در غیاب اصلاحطلبان رویکردها تغییر نمیکند بلکه نیروهای تندرو روی کار میآیند. فرض کنیم که جمعبندی اصلاحطلبان این باشد که آقای خاتمی به عنوان نامزد واحد اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کند و آقای خاتمی هم شرکت میکند و ردصلاحیت میشود؛ آیا باید در این صورت اصلاحطلبان بگویند که چون از تمام ظرفیتمان استفاده نکردیم دیگر نباید نامزدی در انتخابات داشته باشیم؟ چنین دیدگاهی صحیح نیست. البته قبول دارم که نباید هرکسی که ادعای اصلاحطلبی کرد را اصلاحطلب بدانیم و روی آن سرمایهگذاری سیاسی کنیم؛ بلکه باید با برنامههای مشخص، نیروهای کارآمد که احتمال رد صلاحیتشان کم است را به مردم معرفی کنیم تا بتوانند خدمت کنند».
اصلاحطلبان باید پرتلاشتر باشند
میبدی در پاسخ به این پرسش که آیا با نابسمانیهای اخیر کشور مردم نسبت به رخدادهای سیاسی از جمله فعالیتهای سیاسی جبهه اصلاحات نامدید شدهاند یا خیر، ادامه داد: «اگر نیروهای سیاسی اصلاحطلب تنبل نباشند و واقعا بهمعنای دقیق کلمه فعالیت انتخاباتی انجام دهند، مردم به سویشان میآیند. قطعا کار پرتلاشی را میطلبد که باید با یکهمت واقعی انجام شود».
دولت مقصر تمام کاستیها نیست
او در پایان درخصوص وضعیت فعلی دولت نیز گفت: «ناخوشی این روزهای ایران نتیجه مجموعهعواملی است که دستبهدست هم دادند؛ از یکسو دولت نتوانست آنطور که باید ایفای وظیفه کند و در موارد متعددی کوتاهی کرد؛ مثلا تیم اقتصادی دولت از نخستین روزهای فعالیتش تا کنون خوب نبوده است و اصلاحطلبان بارها و بارها این معضل را به دولت هشدار دادند که گوش شنوایی وجود نداشت؛ از سوی دیگر دولت درگیر بحرانهای ناخواستهای نیز شد. بدعهدی آمریکا و خروج این کشور از برجام در اختیار دولت قرار نداشت یا آنکه خسارتهای سنگین سیل فقط به دوره ریاست آقای روحانی بازنمیگردد اما برخی اصرار دارند که تمام مسئولیت را بر گردن دولت اندازند که کار درستی نیست».