امکانات لازم برای مبارزه با ملخ ها در جنوب کرمان فراهم شد
به گزارش اقتصادنیوز؛ مجید فرخی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یک فروند هواپیمای سمپاش و 10 دستگاه ماشین مجهز به دستگاه سم پاش در منطقه جازموریان آماده مبارزه با ملخ صحرایی است.
وی بیان کرد: بر اساس گزارش سازمان حفظ نباتات کشور و دفتر ملخ F.A.O در غرب آسیا (SWAC)، مبنی بر نبود مبارزه با ملخ صحرایی در کشور عربستان، دسته های زیادی از ملخ های صحرایی به سمت جنوب کشور ایران در حرکت هستند.
فرخی ادامه داد: با توجه به هجوم ملخ صحرایی به برخی استان های همجوار خلیج فارس و نظر به هشدار سازمان حفظ نباتات مبنی بر آمادگی کامل برای مبارزه در دشت جازموریان، با پیگیری به عمل آمده، دیده بانان و دستگاه های مبارز مستقر هستند و جای هیچگونه نگرانی نیست.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به عملکرد این سازمان در موج اول مبارزه با ملخ صحرایی اشاره و تصریح کرد: در موج اول 750هکتار عملیات مبارزه با ملخ صحرایی با استفاده از سمپاش ULV پشت وانتی در دشت های جازموریان انجام گرفته است.
سازمان جهانی فائو نظارت مستقیم بر روی آفت ملخ صحرایی در سطح جهان را دارد و مناطق پراکنش این آفت غرب و شمال آفریقا، کشورهای حاشیه دریای سرخ و خلیج فارس، شبه جزیره عربستان، پاکستان، هند و جنوب شرق ایران است.
در ایران نیز استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان کانون دائمی و همیشگی تولید مثل آفت ملخ صحرایی هستند.
با توجه به اینکه این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می تواند تا 150 کیلومتر پرواز کند، موجب مهاجرت از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می شود.
ملخ ها، سبز خوارند و تمام گیاهان زراعی و باغی و حتی علفهای هرز را می خورند.
سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان مستقل از مرکز استان شهرستانهای جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعه گنج، فاریاب و رودبارجنوب را زیر پوشش دارد.
جنوب کرمان متشکل از هفت شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت، یک سوم مساحت استان را به خود اختصاص داده است.