جمعآوری 120 میلیارد تومان کمکهای مردمی به سیلزدگان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ «پرویز فتاح» در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه تهران در دانشگاه تهران افزود: از ابتدای وقوع سیل در کشور کمیته امداد در آماده باش کامل بوده و همه نیروها شبانه روز در خدمت مردم آسیب دیده هستند.
وی اظهار داشت: در این مدت طی چهار مرحله رهبر معظم انقلاب چهار میلیارد تومان از طریق کمیته امداد به افراد آسیب دیده کمک کردند. مراجع عظام، بانک ها، بازاریان و سایر اقشار نیز کمک هایی را از طریق کمیته امداد کردند که نشانگر افزایش اعتماد عمومی است.
رییس کمیته امداد امام (ره) ادامه داد: 30 هزار خانواده تحت پوشش کمیته این نهاد در حادثه سیل آسیب دیدند. 10 هزار خانه باید احداث شود و 20 هزار خانه نیاز به تعمیرات اساسی و وسایل منزل دارد.
فتاح اظهارداشت: احداث 10 هزار خانه نیازمند حداقل 600 میلیارد تومان بودجه است، همچنین تعمیرات، لوازم منزل و ایجاد اشتغال 400 میلیارد تومان لازم دارد که در مجموع می توان گفت هزار میلیارد تومان هزینه مورد نیاز بازسازی خانه های آسیب دیده ناشی از سیل است.
وی تصریح کرد: همه خریدهایی که کمیته امداد انجام داده است یا از طریق مجموعه های مختلف انجام شده است، با هدف کمک به تولید ملی، کالای ایرانی است.
فتاح با بیان این که ستاد اجرایی فرمان امام در استان ها شمالی و لرستان تاکنون سه هزار بسته لوازم خانگی شامل یخچال، فرش و سایر اقلام مورد نیاز تحویل داده اند،اظهارداشت: بنیاد مستضعفان هم تاکنون 20هزار تخته فرش ماشینی را به جامعه تحت پوشش کمیته امداد تحویل داده است. ضمن این که از سوی مجتمع اقتصادی 10میلیارد تومان کمک نقدی و 6 میلیارد تومان کالا در حال ارسال است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی ادامه داد: تاکنون 10 هزار تخته پتو و 2 هزار تخته فرش و سه هزار دستگاه یخچال کمیته امداد از محل کمک های مردمی خریداری و در حال ارسال به مناطق سیل زده است.
وی افزود: در سه هفته قبل به همه 40 هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد که تصور می شد، آسیب دیده اند و بعد از آن مشخص شد که 30 هزار خانواده آسیب دیده اند، معادل 2 برابر مستمری ماهیانه و حقوق معادل 23 میلیارد تومان پرداخت شد.
فتاح اضافه کرد: همچنین مقرر شد، مبلغ 18 میلیارد تومان از محل کمک های نقدی برای لوازم خانگی مورد نیاز از طریق استان ها تهیه شود. علاوه بر این 6 میلیارد تومان کمک موردی و ضروری برای استان ها در نظر گرفته شد.
وی اظهار داشت: 36 هزار سهمیه جدید به استان ها برای افراد نیازمند اختصاص داده شد تا در صورت نیاز وارد چرخه حمایت شوند و در این شرایط از دولت و مجلس شورای اسلامی تقاضا کرده ایم تا حداقل 500 هزار خانواده جدید را تحت پوشش قرار دهیم.
رئیس کمیته امداد با اشاره به این که همه افراد تحت پوشش کمیته امداد بیمه حوادث هستند،گفت: بیمه در حال ارزیابی خسارت های وارده است و غرامت بیمه برای همه این خانواده ها تا حد امکان دریافت خواهد شد.
اختصاص 50 میلیارد تومان سهمیه وام
فتاح اضافه کرد:از طریق صندوق قرض الحسنه امداد ولایت به استان های متاثر از سیل، 50 میلیارد تومان سهمیه وام داده شده است. این وام با سود صفر درصد و با حداقل ضامن است. افراد غیرمددجو نیز می توانند از آن بهره مند شوند.
رئیس کمیته امداد اضافه کرد: همچنین پنج هزار طرح اشتغال زایی آسیب دیده است که تا حد زیادی خسارات آنها جبران خواهد شد. بازپرداخت همه وام ها در استان های آسیب دیده استمهال شده است و خارج از نوبت از محل کمیته امداد وام داده خواهد شد.
وی یادآور شد: این وام ها از منبع کمک های مردمی و امدادی پرداخت می شود و در حال اقدام است.
ساخت 10هزار واحد مسکونی تا پایان سال
رئیس کمیته امداد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه همه خسارات باید جبران شود، افزود: ظرف دو تا سه هفته آینده، همه لوازم خانگی مورد نیاز برای جامعه هدف صد در صد جبران می شود. همچنین همه تعمیرات ظرف سه ماه آینده از کمک های مردم، بیمه و دولتی انجام خواهد شد و حداکثر تا پایان سال همه 10 هزار واحد مسکونی مورد نیاز را خواهیم ساخت.
فتاح خاطرنشان کرد: کمیته امداد همه تلاش خود را خواهد کرد تا فرمان مقام معظم رهبری را تمام و کمال انجام دهد. جای نگرانی وجود ندارد. صبر و حوصله افراد آسیب دیده کمک می کند تا وظیفه خود را به درستی انجام دهیم.
وی یادآور شد: پارسال و در زلزله کرمانشاه هم قول داده بودیم که پنج هزار و 400 واحد آسیب دیده را تحویل دهیم که پایان سال گذشته همه واحدها را تجهیز و تحویل دادیم و تعهدی باقی نمانده است.
رئیس کمیته امداد تصریح کد: تا لحظه آخر و تکمیل و عمل به همه تعهدات در خدمت مردم عزیز سیل زده هستیم.
فتاح گفت: خواهش ما از دولت این است که وام و کمک بلاعوض سریع پرداخت شود. تا کنون یک نفر وام و کمک های بلاعوض را دریافت نکرده است. مردم منتظر هستند و از نظر روحی آسیب دیده اند بنابراین زودتر و سریع تر باید در این خصوص اقدام شود. البته با همتی که در دولت و نظام شکل گرفته است، امیدواریم زودتر به تعهدات خود عمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما امانتدار مردم هستیم و در مورد همه اقدامات در رسانه ها گزارش می دهیم.
رئیس کمیته امداد با تاکید بر شدت خسارات در استان خوزستان اظهار داشت: با کمال تاسف باید گفت می شد از وقوع این حادثه در استان خوزستان جلوگیری کرد؛ حتما پیش بینی ها تا حدی ایراد و اشکال داشته است و امیدواریم مسئولان بتوانند بخشی از کم کاری، خطا یا سستی به عمل آمده را جبران کنند.
فتاح با تاکید بر لزوم استفاده از همه ظرفیت های مردمی، امدادی و جهادی گفت: اکنون با توجه به شرایط آب و هوای خوزستان، نیاز به لوازم سرمایشی و بهداشتی در استان خوزستان متفاوت است.ضمن این که مردم نیازمند خدمات روانشناسی و مشاوره هستند.
رئیس کمیته امداد در ادامه اظهار داشت: در شرایطی که همه غصه دار هستند، برخی معاندان در بیرون از ایران و برخی جاهلان در داخل با شایعه پراکنی نمک بر زخم مردم می پاشند و کمیته امداد را مورد هجمه قرار می دهند و یا کمک های گروه های مردمی را زیر سوال می برند، اما راه به جایی نخواهند برد.
فتاح با اشاره به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا گفت: دشمنان حماقت را به حد اعلی رساندند و اکنون که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جانانه در خدمت مردم است، آن را که عزیز بود، عزیزتر کردند.
وی خاطرنشان کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وحدت ملی ما را افزایش داد؛ آفرین بر سپاه و مرحبا بر ارتش و بسیج که به یاری مردم شتافتند.
فتاح تصریح کرد: تاکنون یک دلار یا یورو به کمیته امداد و جمعیت هلال احمر نرسیده است و نمک بر زخم ما پاشیده اند و در حالی که اتحادیه اروپا اعلام می کند که یک و نیم میلیون یورو می خواهد به ایران کمک کند، نسیه ای است که نداده و وعده ای است که محقق نشده است.
رئیس کمیته امداد گفت: باران رحمت نازل شد اما احداث منازل در کنار رودخانه ها، لایروبی رودخانه ها، آبخیزداری ناصحیح و عدم رسیدگی به سدها همه حاکی از کارنامه منفی مسئولان است و امیدواریم که این خسارات ها در سایه وحدت ملی و زیر چتر ولایت جبران شود.