یک مقام مسئول: بارشهای اخیر عجیب بود!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، محمد حاج رسولی ها عصر چهارشنبه در نشست تخصصی بررسی سیلاب ها در جامعه مهندسان مشاور ایران گفت: امسال پربارش ترین سال تجربه شد و تاکنون کشور تجربه چنین بارش هایی را نداشته است.
وی ادامه داد: امکان ندارد جبهه ای وارد کشور شود و اثرگذاری آن روی متوسط بارش کشور بیشتر از 10 تا 15 میلی متر باشد و بیشتر نقطه به نقطه اثرگذاری دارد اما جبهه نخست بارش های اخیر 50 میلی متر متوسط کشور را افزایش داد و از 205 میلی متر به 255 میلی متر رساند که چنین چیزی در طول سال ها دیده نشده است.
حاج رسولی ها افزود: اتفاق عجیب دیگر این بود که برخی استان ها 40 تا 45 درصد بارش نرمال سالیانه خود را در 24 ساعت دریافت کردند.
وی تصریح کرد: این بارندگی ها پدیده ای نادر در کشور بود و هیدروگرافی آن با هیچ هیدروگرافی همخوانی نداشت.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران یادآوری کرد: بارش های امسال در حالی رخ داد که پارسال با کمترین میزان بارش روبرو شدیم؛ برای نمونه تا پیش از بارش ها در استان گلستان شرایط خشکسالی حاکم بود و هیچ پیش بینی از بارش وجود نداشت.
حاج رسولی ها ادامه داد: بیشتر خشکسالی های کشور سه تا چهار سال ادامه داشت اما خشکسالی اخیر 11 سال طول کشیده بود و این امر جای بحث بسیاری داشت.
** بیشترین بارندگی در حوضه کرخه
مشاور وزیر نیرو ادامه داد: بیشترین بارندگی ها ناشی از جبهه دوگانه ای بود که تا پنجم فروردین رخ داد. در مجموع 72 میلی متر بازندگی رخ داد که بیشینه و کمینه آن از 311 میلی متر تا 10 میلی متر بود و استان های پربارش زیادی در حوضه کرخه قرار داشتند.
حاج رسولی ها گفت: بارندگی که در نیمه فروردین و در حوضه کرخه رخ داد 198 میلی متر بود؛ در حالی که میزان آن در درازمدت 35 میلی متر و پارسال 5 میلی متر بود. بنابراین این میزان 36 برابر پارسال شد.
حاج رسولی ها ادامه داد: همه نگرانی ما پایداری سد کرخه بود اما این سیل نشان داد این سد در شرایط خوبی قرار دارد.
به گفته وی، امسال ورودی سد کرخه هشت میلیارد و 800 میلیون مترمکعب بر ثانیه شد..
وی افزود: پارسال فقط 10میلیارد مترمکعب خروجی کنترل شده از سدها داشتیم؛ در حالی که کل ورودی به سدها 26 میلیارد مترمکعب بود.
به گفته وی، در حوضه کارون بزرگ نیز 177 میلی متر بارندگی رخ داد و در حوضه قره سو- زرین گل فقط در نیمه دوم اسفند 152 میلی متر بارندگی داشتیم که نسبت به متوسط درازمدت سه برابر بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران تاکید کرد «امسال برخی سدها به سرریز رسید که کم نظیر بود».
به گزارش ایرنا، بارندگی های شدید و سیل از بیست و هشتم اسفندماه گذشته آغاز و همه استان های کشور را درگیر کرد.
این بارش ها استان های گلستان، مازندران، ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد را در شرایط اضطراری قرار داد.
تازه ترین گزارش دفتر مطالعات پایه آب شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می دهد حجم بارش های کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه گذشته) تا سی ام فروردین امسال، نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (119.8 میلیمتر) 161 درصد و نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (208.3میلیمتر) 50 درصد رشد کرد.