تاثیرات سفر با هواپیما بر بدن

کدخبر: ۲۹۰۵۶۹
اقتصادنیوز: بسیاری از افراد برای سفرها به سراغ وسیله نقلیه هواپیما می روند اما از عوارض و مشکلاتی که با سوار شدن هواپیما برای بدن به وجود می آورند بی خبرند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک؛ برای اکثر ما پرواز کردن با هواپیما هیجان انگیز، ماجراجویانه و مسحور کننده است. علاوه بر خلبانان و مهمانداران هواپیما افراد زیادی به دلایل کاری در ماه چندین بار سوار هواپیما می شوند؛ فارغ از اینکه چه مشکلاتی برای بدن دارد .

17 ضرری که هواپیما برای بدن دارد

1. از دست دادن آب بدن

کابین های هواپیما رطوبت خیلی کمی دارند. حدود 50 درصد از رطوبت هواپیما به دلیل هوای بیرون از بین می رود. این مسئله باعث می شود رطوبت گلو، بینی و پوستتان هم از بین برود و خشک شود.

برای اینکه این مشکل برایتان پیش نیاید، یک بطری خالی همراه خود داشته باشید تا بتوانید آن را پر کنید زیرا خدمات هواپیما برای یک مسافرت چند ساعته بسیار ناچیز است. برای جلوگیری از خشک شدن چشم ها از عینک استفاده کنید. همچنین در کیف خود  کرم مرطوب کننده ، قطره چشم و... داشته باشید.

2. بالا بردن سطح  استرس بدن

حتی قبل از اینکه پایتان را در هواپیما بگذارید، استرس به موقع رسیدن، بستن بار سفر و حمل آن و... را متحمل می شوید علاوه بر این ممکن صندلی شما راحت نباشد و مدام با افراد دیگر برخورد داشته باشید.

باید سعی کنید تا آن جا که می توانید استرس خود را کاهش دهید. هر دارویی که مصرف می کنید را به جای چمدان در کیفی که دم دستتان است بگذارید تا هم نزدیکتان باشد و هم گم نشود.

اگر بیماری ای مانند  دیابت  یا هرچیز دیگر دارید که باید غذاهای به خصوصی را مصرف کنید ،هنگام تهیه بلیت به مسئولان آن جا اطلاع دهید.

عوارض سفر با هواپیما

ترس و استرس از  عوارض سفر با هواپیما

تاثیرات و عوارض سفر با هواپیما بر سلامت بدن

3.قرار گرفتن در معرض میکروب ها

ممکن است فکر کنید سیستم تهویه ها در هواپیماها باعث ایجاد بیماری می شود؛ اما در سیستم تهویه هواپیماهای پیشرفته فیلترهایی وجود دارد که موجب از بین رفتن انوع باکتری ها، ویروس ها و آلودگی هاست.

خطر اصلی احتمال انتقال بیماری از دیگر افراد هواپیما است؛ آن ها می توانند با سرفه کردن، عطسه کردن یا حتی نفس کشیدن باعث بیماری شما بشوند.

همچنین کمربند هواپیما و هرچیزی که لمس می کنید سرشار از آلودگی است و می تواند شما را بیمار کند. همراه خود دستکش بهداشتی داشته باشید و در طول سفر مرتب دست خود را بشویید.

4.کاهش سطح انرژی بدن

با بالا رفتن از سطح زمین، اکسیژن موجود در هوا کاهش می یابد و فشار هوا کم می شود. در کابین های هواپیما دستگاه های افزایش فشار وجود دارد، اما هنوز اختلاف زیادی با فشار سطح دریا دارد. کمبود اکسیژن در هوا می تواند باعث نفس تنگی شود.

نشستن برای مدت طولانی به شما کمک نمی کند برعکس در صورتی که به جایی سفر می کنید که با آن جا اختلاف ساعت دارید، باعث جت لاگ (خستگی ناشی از سفر با هواپیما) می شود.

5.ایجاد فشار روی گوش

با کاهش فشار هوا، فشار در گوش داخلی نیز تغییر می کند (برای حفظ تعادل بدن). وقتی فشار هوا کم می شود روی گوش میانی و شیپور استاش فشار ایجاد می شود. فشار هنگام نشستن و بلند شدن هواپیما به سرعت تغییر می کند و گوش سعی در هماهنگی با آن را دارد.

عدم تعادل در هواپیما باعث ایجاد مشکلات حرکتی می شود؛ وقتی مغز پیام های ضد و نقیض درباره حرکت و حالت بدن از چشم، گوش داخلی، ماهیچه ها و حسگرهای مفصل ها دریافت می کند.

برای جلوگیری از این مسئله، بزاق دهان خود را قورت دهید یا خمیازه بکشید؛ این کار باعث کنترل فشار در گوش میانی هنگام نشستن و بلند شدن هواپیما می شود. برای کاهش مشکلات حرکتی صندلی روی بال هواپیما را انتخاب کنید زیرا آن جا کمترین حرکت را دارد و می توانید از فضا لذت ببرید.

6. سردرد

ممکن است در طول پرواز با سردرد مواجه شوید. این سردرد به دلیل  جیغ زدن  و گریه کردن کودک کناری یا آلودگی های صوتی هواپیما نیست! سردرد شما می تواند به دلیل تغییرات فشار هوا یا حالت قرار دادن گردنتان باشد.

شاید تکراری باشد، اما برای جلوگیری از این مشکل هم باید بدن خود را مرطوب نگه دارید و آب زیادی بنوشید. همچنین مسکن هایی مانند ایبوپروفن در کیف دم دستی خود داشته باشید. 

گوش درد در هواپیما

سردرد از مشکلات و عوارض سفر با هواپیما

عوارض سفر با هواپیما را جدی بگیرید

7. سرماخوردگی

احتمال اینکه در هواپیما سرما بخورید، بسیار زیاد است . فضای محدود و حرکت گردشی هوا باعث می شود اگر مسافری مریض باشد یا سرما خورده باشد، ویروس خود را به دیگران نیز انتقال دهد و آن ها را بیمار کند.

علاوه بر این عدم رطوبت در هواپیما باعث خشک شدن مخاط بینی و گلو می شود و سیستم دفاعی بدن تضعیف می شود؛ به این شکل فضا برای انتقال ویروس آزادتر است.

حتما در هواپیما چندین مرتبه دست خود را بشویید و با مصرف زیاد آب بدن خود را پر آب نگه دارید؛ همچنین همراه خود دستمال بهداشتی برای تمیز کردن سینی غذای هواپیما داشته باشید، زیرا یکی از کثیف ترین وسایل هواپیما است.

8.تغییرات و مشکلات پوستی

به دلیل رطوبت کم در هواپیما پوستتان خشک می شود و در واکنش به این رطوبت کم ممکن است مقدار غیر طبیعی روغن تولید کند. پیش از این هم در بخش سلامت نمناک گفیتم که حین پرواز با هواپیما پوست خود را مرطوب نگه دارید؛ قبل، بعد و در هنگام سفر با هواپیما مقدار زیادی آب بنوشید تا رطوبت بدنتان حفظ شود. برای جلوگیری از ورم صورت و جوش زدن و لکه دار شدن هنگام فرود، آرایش نکنید.

9.کم شدن قدرت چشایی

طبق تحقیقات به دلیل فشار کم هوا، رطوبت کم، آلودگی صوتی زیاد و هوای خشک قدرت چشایی شما کاهش می یابد.  آب گوجه فرنگی  بنوشید؛ طبق تحقیقات شرایط آب و هوایی در هواپیما طعم اومامی غذاها را افزایش می دهد و مزه غذاهایی مانند قارچ و  پنیر  پارمزان را بهتر می کند. به همین دلیل نوشیدنی  گوجه فرنگی  از محبوب ترین نوشیدنی ها در هواپیما است. طعم این نوشیدنی در هواپیما بهتر از طعم آن روی زمین است.

10.  احساس  خواب آلودگی

به دلیل شرایط آب و هوایی در هواپیما سطح اکسیژن خون کاهش می یابد، که این باعث خواب آلودگی و احساس کسلی می شود. اکسیژن موجود در کابین ها 75 درصد اکسیژن موجود در سطح دریا است. وقتی بدنتان سعی دارد سطح انرژی را با مقدار اکسیژن موجود در خون تنظیم کند، شما احساس خستگی و خواب آلودگی می کنید.

برای حل این مشکل رطوبت بدن را حفظ کنید. خوابیدن در چنین شرایطی فکر عاقلانه ای نیست. کادر پرواز پیشنهاد می کنند در طول پرواز بیدار باشید و آب زیادی بنوشید.

خواب آلودگی در هواپیما

خواب آلودگی از عوارض سفر با هواپیما

مشکلات و عوارض سفر با هواپیما برای بدن

11.  خطر  لخته شدن خون

نشستن زیاد و کم تحرکی برای ساعت ها موجب می شود گردش خون به خوبی انجام نشود. اگر لخته خون در سیاهرگ های عمیق پا ایجاد شود ممکن است منجر به ترومبوز سیاهرگی عمقی شود. برای جلوگیری از این مسئله به جریان خون در بدن کمک کنید.

جلوگیری از ترومبوز سیاهرگ عمقی ساده است. بدن خود را مرطوب نگه دارید، لباس های گشاد بپوشید و هردو ساعت از جای خود بلند شوید و کمی در هواپیما قدم بزنید. تمرین های ساده ای مانند منعطف کردن زانو ها به جریان خون در پا کمک می کند. 

12. ورم کردن شکم

تغییرات فشار در هواپیما باعث ایجاد گاز و تورم در معده تان می شود و به همین دلیل احساس نفخ می کنید. قبل از سفر از خوردن غذاهایی مانند  سیب زمینی  سرخ کرده و همبرگر چرب یا هرچیزی که در معده تان گاز ایجاد می کند، خودداری کنید.

13.نفس تنگی

تنفس شما هنگامی که در هواپیما هستید مانند حالت عادی نیست. باز هم تغییرات فشار هوا باعث می شود بزاق و مخاط کاهش یابند و این به معنای فعالیت آزادانه باکتری ها است. بد غذا خوردن ( کم خوردن یا زیاد خوردن) و مسواک نزدن می توانند تنفس را برایتان سخت کنند.

دندان هایتان را مسواک بزنید. بسیاری از خطوط هوایی به مسافران خود مسواک و خمیر دندان می دهند؛ اما در کل بهتر است مسواک و خمیر دندان و همچنین  دهان شویه  خود را دم دست بگذارید.

14. حالت تهوع

بسیاری از مسافران از حالت تهوع رنج می برند؛ این حالت تهوع به دلیل سیگنال های ضد و نقیضی است که مغز دریافت می کند به طور مثال اگر گوش داخلیتان پیام حرکتی به مغز می فرستد، چشم ها پیامی برعکس آن می فرستند.

  • برای جلوگیری از حالت تهوع از قرص های ضد تهوع استفاده کنید.

  • از خواندن و پایین نگه داشتن سر خودداری کنید. تکان خوردن بیش از حد ممکن است ذهن شما را به هم بریزد؛ بهتر است به یک نقطه نگاه کنید و کمتر تکان بخورید.

  • همچنین می توانید از  زنجبیل  استفاده کنید.

  • صندلی های جلوی هواپیما کمتر تکان می خورند اگر لازم است از آن ها استفاده کنید.

حالت تهوع در هواپیما

حالت تهوع با سوار شدن در هواپیما

عوارض سفر با هواپیما و راه حل آن ها

15. گوش درد

راه های زیادی برای درمان گوش درد و  گرفتگی گوش  در هواپیما است. پایین دادن بزاق دهان،  آدامس  جویدن، شیرینی خوردن و خمیازه کشیدن فشار روی گوش را کاهش می دهد. بینیتان را بگیرید و دهانتان را ببندید و با دمیدن هوا از طریق بینیتان گرفتگی گوش را باز کنید.

16. یبوست

یبوست گرفتن یکی از بدترین مضرات هواپیما است. تغییر حالت عادی، تکان نخوردن طولانی مدت و تغییرات فشار هوا می توانند دلایل یبوست در هواپیما باشند.

برای جلوگیری از یبوست، تا جایی که امکان دارد فعال باشید؛ هر ساعت یا نهایتا هر دو ساعت از جای خود بلند شوید و در کابین قدم بزنید تا فعالیت سیستم گوارشی کم نشود. روز قبل از سفر و در روز سفر، از  مصرف کافئین  خودداری کنید و بیشتر از آب و غذاهایی که سرشار از فیبر اند استفاده کنید.

17.پرتوهای مضر

کسانی که زیاد با هواپیما سفر می کنند ، باید نگران قرار گرفتن در معرض پرتوهای مضر باشند؛ البته برای افرادی که فقط چند بار در سال سفر می کنند جای نگرانی نیست.

خدمه پرواز بیش از کسانی که در نیروگاه های هسته ای کار می کنند در معرض خطر این نوع پرتوها هستند. این پرتوهای کیهانی به بافت ها و DNA آسیب می زنند و باعث ایجاد سرطان و بیماری های تناسلی می شوند. خطر این پرتوها در مسافرت های طولانی، ارتفاع های بالاتر و نزدیک قطب ها افزایش می یابد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید