چطور جوان ۲۰ ساله به ثروت میلیاردی می‌رسد؟

کدخبر: ۳۰۱۴۴۲
اقتصاد نیوز: یک تحلیلگر مسائل جامعه می گوید: تشدید نظارت‌ها، ایجاد حساسیت‌ها و شفافیت‌ها و بالابردن هزینه فساد می‌تواند مانع پدیده آقازادگی در کشور شود.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم، مهدی فضائلی تحلیلگر مسائل جامعه در تیتر امشب شبکه خبر ، درباره "باید‌ها و نباید‌های زندگی فرزندان مسئولان" گفت: این بحثی که در بین افراد مطرح می‌شود، نشان خوبی است و حاکی از زنده بودن مقوله عدالت در جامعه است.

او افزود: این حساسیتی که در جامعه نسبت به این موضوع ایجاد شده اتفاق مبارکی است و این حساسیت را باید زنده نگهداشت.

فضائلی نبود چنین مطالباتی در جامعه را نشانه نامناسبی از بلوغ سیاسی و حیات اجتماعی دانست و گفت: اما باید دقت شود تا این نوع از مباحث با هیجانات و افراط و تفریط مخلوط نشود.

او گفت: به تازگی بحث تحصیل فرزندان مسئولان در مجلس مطرح شده که باید مراقب بود تا در مسیر خودش بررسی شود و دچار آسیب‌های دیگر نشود.

این تحلیلگر مسائل جامعه درخصوص طرح چنین پرسش‌هایی در بین مردم تصریح کرد: علت آن نگرانی‌هایی است که به دلیل فساد‌های محتمل اتفاق می‌افتد. اگر آقازاده‌ای وارد حیطه اقتصادی شود به دلیل نسبتش با مسئول و حمایت‌های آن، این شائبه به وجود می‌اید که شاید این فرد چارچوب‌های قانونی را رعایت نکرده باشد و از رانت استفاده کند و در مواردی نیز در معرض امتیازگیری قرار گرفته باشد.

او افزود: نگرانی‌های دیگری که در این باره وجود دارد از بابت اینست که افرادی هم که در معرض این فرزندان قرار می‌گیرند، امتیاز مطالبه کنند.

فضائلی ادامه داد: در این باره نمی‌توانیم تنها با معلول برخورد کنیم و مانع نفس فعالیت اقتصادی این افراد شویم. آنچه که باید مراقبت شود عدول از چارچوب‌های قانونی و رانت‌های اطلاعاتی است و یکسری اقدامات پیشگیرانه را می‌طلبد.

او افزود: تشدید نظارت ها، ایجاد حساسیت‌ها و شفافیت‌ها و بالابردن هزینه فساد، می‌تواند راهکار‌های تاثیرگذار بر پیشگیری از این روند باشد.

عبدالله گنجی تحلیلگر مسائل اجتماعی دیگر میهمان برنامه درباره این موضوع اظهار نظر کرد: در کشور ما آقازادگی صرفا یک رفتار نیست و تبدیل به یک فرهنگ و سبک زندگی نامانوس جامعه شده است.

او افزود: این مشی را در زندگی برخی مسئولان از گذشته تا امروز شاهد بوده ایم.

گنجی ادامه داد: برخورد‌ها به این مسئله همواره دچار کلیشه شده و این تفکر وجود دارد که فردی که به مسئولی وصل است و دارایی‌هایی دارد، حتما آن را از طریق نامشروع کسب کرده است.

این کارشناس مسائل جامعه افزود: پله‌هایی که یک انسان به طور عرف در زندگی طی می‌کند مشخص است و در جامعه ما این که جوان 20 ساله‌ای پست کلان یا ثروت میلیاردی داشته باشد، طبیعی نیست و شائبه آقازادگی را تقویت می‌کند.

او گفت: ما در فهم پدیده آقازادگی نباید دچار افراط و تفریط شویم و البته در جامعه مرور مصداق‌هایی که به چالش کشیده شده اند باور آن را خدشه دار می‌کند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید