معارفه یک وزیر و تکریم از ٢ سکاندار نظام آموزشی

کدخبر: ۳۰۲۹۲۷
اقتصادنیوز؛ معارفه و تکریم وزیر آموزش و پرورش امروز شنبه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری یک وزیر را معرفی کرد و ۲ نفر را تکریم کرد. حاجی میرزایی آمد و بطحایی و حسینی رفتند.
معارفه یک وزیر و تکریم از ٢ سکاندار نظام آموزشی

به‌گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، در این مراسم جهانگیری از تلاش وزیر پیشین و سرپرست این وزارتخانه تقدیر کرد و وزیر جدید آموزش و پرورش را معارفه کرد که هر سه نفر آنها در سخنانی از فعالیت های انجام شده خود صحبت کردند. سیدمحمد بطحایی که ۲۲ ماه سکانداری این وزارتخانه را به عهده داشت، فعالیت های این مدت خود را تشریح کرد و سیدجواد حسینی هم سه ماه فعالیت در حکم سرپرستی این وزارتخانه را بیان کرد.
بطحایی در این مراسم ضمن بیان گوشه ای از فعالیت ۲۲ ماهه خود گفت: در این مدت دستاوردهای کم نظیری با تلاش همکاران محقق شد و یک قدم بیشتر برای ارتقاء و تعالی آموزش و پرورش برداشتیم. برای اولین بار در برخی از زمینه ها معلمان مشارکت مستقیم در انتخاب نمایندگان خود داشتند و نمایندگان را برای برخی از مجامع انتخاب کردند که امیدواریم در آینده این اتفاق با شدت بیشتری رخ دهد.
وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار گام جدی در راستای تلاش برای مدرسه محوری برداشتیم و همکاران ما ساز و کارهایی به اجرا درآوردند تا همه کسانی که شایستگی احراز مدیریت مدارس را داشتند انتخاب شوند؛ امیدواریم این اقدامات هرچند کوچک در آینده با عمق بیشتری به اجرا در آید.
بطحایی افزود: برای زدودن آسیب بزرگ کنکور و کمک های به اصطلاح درسی که سیطره شوم خود را بر فعالیت تعلیم و تربیت انداخته، تلاش شد این نقش کمرنگ شود و دستاوردهای ارزشمندی را به جا گذاشت. به مدد تلاش های همکاران این موضوع به یک گفتمان در جامعه تبدیل شده است؛ اگر امروز از مافیای کنکور نامی برده می شود و نگاه نقادانه به کتاب های درسی وجود دارد و این گفتمان در جامعه رایج می شود بخاطر تلاش همه همکاران ماست.
وزیر پیشین آموزش و پرورش گفت: تلاش زیادی در راستای سند تحول بنیادین و بهبود کارکردهای آموزش و پرورش انجام شد؛ چون کارکردهای این نهاد رو به افول می رود. همکاران در سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هم توانستند دستاوردهای خوبی داشته باشند و ٨٠ درصد وعده ها و برنامه یا به انجام رسیده و یا آغاز شده و در دست اجرا است.
اگرچه بطحایی معتقد است که آموزش و پرورش با یک نفر و صد نفر اداره نمی شود، اما گفت: از اینکه محسن حاجی میرزایی در این شرایط سخت آموزش و پرورش را تقبل کرد، تاکید می کنم از هیچ کمکی دریغ نمی کنم و امیدوارم مسیر سخت فعالیت‌های آموزشی را به خوبی پیش ببرند.
سیدجواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش نیز گفت: نظام رتبه‌ بندی معلمان، پیگیری حقوق معلمان، ساماندهی نیروی انسانی، پیگیری حقوق حق التدریس ها، مقدمات ساخت باشگاه بازنشستگان برای تمام استان ها، توسعه مجمع خیران مدرسه ساز به توسعه خیران فنی و حرفه ای ، پایان مدارس نفتی و مدارس خشتی و گلی، تنوع در مدارس و رتبه بندی مدارس و تحقق میز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را هدف گذاری کردیم.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم در نظام تعلیم و تربیت گفتمان آموزش و پرورش را ترویج دهیم و به عنوان گفتمان اصلی باشد. باید استقلال آموزش و پرورش حفظ شود، باید از نظام آموزش و پرورش تمرکز زدایی کنیم و این لایه بندی فراوان پیچیده مدیریتی را حذف کنیم. باید تلاش کنیم بخش اقتصادی بزرگ اما نهفته و بالقوه نظام تعلیم و تربیت را بیدار کنیم و سخت بر این باوریم که نهاد اصلی تحول در جامعه آموزش و پرورش است و بر این باوریم کارگزاران اصلی جامعه معلمان هستند.
حسینی هم اعلام کرد: با تمام توان در خدمت آقای حاجی میرزایی هستم.
پس از استعفای سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، سیدجواد حسینی به مدت سه ماه به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش مشغول فعالیت در نظام تعلیم و تربیت شد و سرانجام محسن حاجی میرزایی ۱۲ شهریور ماه پس از کسب ٢٠٠ رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شد.
در دولت یازدهم و دوازدهم علی اصغر فانی از سال ۹۲ تا ۹۵، با کسب ۱۸۵ رای موافق از مجلس شورای اسلامی و پس از آنکه مجلس به محمدعلی نجفی دیگر گزینه پیشنهادی رئیس جمهوری برای احراز تصدی وزارت آموزش و پرورش رای نداد، سکان این وزارتخانه را به دست گرفت.

فانی که سابقه ۴۳ سال حضور در بخش های مختلف وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه کاری خود دارد، در زمان ارایه برنامه های خود در صحن علنی مجلس برای تصدی این وزارتخانه اظهار داشت: برای تربیت نیروی انسانی کارآمد آموزش و پرورش باید به سمت یادگیری خلاق به جای تکیه بر حافظه و ایجاد عادت اجتماعی متناسب با شئون جامعه و همچنین تقویت باورهای دینی و باورهای مهارت حرکت کرد.

فخرالدین احمدی دانش آشتیانی به عنوان سیزدهمین وزیر آموزش و پرورش، ۱۱ آبان سال ۹۵ با کسب ۱۵۷ رای موافق، ۱۱۱ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۷۴ رای در جایگاه ریاست این وزارتخانه قرار گرفت و تا ۲۵ مرداد ۹۶ سکاندار این وزارتخانه بود.
سید محمد بطحایی متولد ۱۳۴۲ که ۱۳۶۰ دیپلم خود را در رشته علوم تجربی گرفت در سال ۱۳۶۱ مصادف با انقلاب فرهنگی وارد اولین دوره مراکز تربیت معلم شهید رجایی شد و در مهر سال ۶۲ خدمتش را در آموزش و پرورش شروع کرد.
وی در زمان سرپرستی علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در دولت یازدهم ابتدا به عنوان مشاور امور برنامه‌ریزی و هماهنگی وزیر منصوب شد و سه روز بعد از اخذ رای اعتماد فانی از مجلس در آبان سال ۹۲ از سوی او به عنوان مدیرکل دفتر وزارتی انتخاب و ۱۱ تیرماه ۹۳ به عنوان سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش منصوب شد و در نهایت اول مردادماه ۹۳ توانست حکم سرپرستی اش را تبدیل به معاونت کند.
بطحایی همچنین در ۲۸ مهرماه ۱۳۹۵ پس از کنار رفتن فانی از پست وزارت آموزش و پرورش با حفظ سمت و با حکم رئیس جمهوری به عنوان سرپرست این وزارتخانه تا زمان وزارت دانش آشتیانی منصوب شد. دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری، ۱۷ مردادماه ۹۶ در نامه ای، فهرست اعضای کابینه دوازدهم را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد که در این فهرست، سید محمد بطحایی به عنوان گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش معرفی شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز ۲۴ مرداد ۹۶ با ۲۳۸ رای موافق، ۳۵ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از ۲۸۸ نماینده حاضر، سید محمد بطحایی را به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب کردند.
اما در پی استعفای سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در خردادماه امسال و پذیرش استعفای وی توسط رئیس جمهوری، سید جواد حسینی به مدت سه ماه سرپرستی وزارت آموزش و پرورش را با حکم دکتر حسن روحانی برعهده داشت. تا اینکه محسن حاجی میرزایی از سوی رئیس جمهوری به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و حاجی میرزایی نیز 12 شهریور با ۲۰۰ رای موافق نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان پانزدهمین وزیر آموزش و پرورش راهی ساختمان شهید رجایی شد.
حاجی میرزایی وزیر جدید آموزش و پرورش ارتقای سطح کمّی و کیفی مدارس دولتی، تصویب قانون خاص برای فرهنگیان، برگرداندن منزلت  معلمان، تغییرات در کنکور، تربیت انسان تراز تمدن اسلامی، بازنگری دوباره کتاب های درسی، پوشش صد در صدی پیش دبستانی، برداشتن جبر جغرافیایی، مهارت آموزی، جوان گرایی، ضمانت اصل ۱۵ قانون اساسی، تلاش برای حل مسکن معلمان و بستن بودجه واقعی برای آموزش و پرورش را از جمله وعده های خود عنوان و از همه درخواست کرده است برای تحقق این برنامه ها و اهداف تلاش کنند.
تدوین لایحه خاص معلمان، گسترش چتر آموزش و پرورش بر تمام مناطق ایران، جلوگیری از فربه شدن آموزش حافظه محور پرمحتوا شدن کتب درسی، توسعه عدالت آموزشی، حق دسترسی به فرصت های برابر و با کیفیت برای همه شهروندان، توسعه مدارس دولتی، دادن حق انتخاب به مردم، اتفاق افتادن آشتی ملی بین مدرسه و جامعه، برداشتن دیوار حایل میان مدرسه و خانه، تعیین مدرسه به عنوان کانون یادگیری، درمان اقتصاد بیمار آموزش و پرورش، رفع ضعف ساختاری بودجه آموزش و پرورش، پرداخت به روز حقوق معلمان و حل مسکن معلمان از دیگر وعده های حاجی میرزایی برای تحول در نظام تعلیم و تربیت است.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری نیز امروز در مراسم معارفه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه قطعا اولین متضرر وزیر شدن حاجی میرزایی بنده خواهم بود، گفت: او ۶ سال در کنار بنده برای اداره دولت خیلی کمک کردند و اگر امروز در مصوبات دولت و بحث هایی که از دولت بیرون می آید نظم، استحکام و انسجامی دیده می شود، بخش عمده آن مرهون زحماتی محسن حاجی میرزایی است؛ البته استفاده از صاحبنظران و کارهایی را که در دوره دبیری وی در هیات دولت انجام گرفت، در جلسه معارفه دبیر جدید هیات دولت اشاره خواهم کرد.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: در دوره دبیر حاجی میرزایی  از سال ۹۲ تاکنون، کارهای بسیارخوبی صورت گرفت تاهمه بتوانند در همه مراحلی که مصوبه ای  در دولت مطرح می شود، در جریان باشند، نظر دهند و استفاده کنند. به هرحال حاجی میرزایی در زمینه تدوین لوایح به خصوص لایحه شفافیت نقش بسیار مهمی داشت؛ وی از نظر من مدیری موفق، راهبردی، صاحب‌فکر و برنامه است. او قدرت هماهنگی و استفاده از توانمندی های مختلف برای هدفی که تفسیر می شود را دارد.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه  حاجی میرزایی مورد اعتماد رئیس جمهوری و اکثریت قاطع نمایندگان مجلس قرار گرفت، گفت: دوره معرفی او به عنوان وزیر پیشنهاد همزمان با تحقیقات مجلس و دستگاه های دیگر بود؛ لذا وقتی حاجی میرزایی در مجلس معرفی شد، تازه همه فهمیدند که او برای این سمت معرفی شده است.
جهانگیری با قدردانی از مجلس شورای اسلامی برای رای اعتماد به محسن حاجی میرزایی گفت: شاید افراد دیگری مدنظر بودند، اما نهایتا رئیس جمهوری به انتخاب و معرفی  حاجی میرزایی رسیدند و مجلس شورای اسلامی بعد از بررسی به وی رای دادند که ۲۰۰ رای پشتوانه مهمی است برای او خواهد بود.
وی تاکید کرد: امیدوارم با حمایتی که از طرف همه اجزای دولت وزیر جدید آموزش و پرورش خواهد شد؛ از آقای رییس جمهور در راس و بنده (معاون اول رئیس جمهوری) و همه اعضای دولت؛ آقای حاجی میرزایی بتوانند همه برنامه های خود را با قدرت و به نحو مطلوب پیش ببرند.
محسن حاجی میرزایی وزیرآموزش‌وپرورش متولد ۱۳۳۸ در شهر قم دارای مدرک کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی است. وی همچنین موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی در سال ۱۳۷۸ و لیسانس علوم اجتماعی دانشگاه تهران در سال ۱۳۶۹ با رتبه ممتاز شد.  

امروز چشم امید معلمان و دانش‌آموزان برای ارتقای فعالیت های تعلیم و تربیت به دستان حاجی میرزایی دوخته شده است تا تحول بنیادین را در راستای سند تحول در آموزش و پرورش رقم بزند. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید