احتمال درگیری نظامی ایران و اسرائیل تا چه حد است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: با وجود حادثه های پی در پی در تنگه هرمز، شاهد هیچگونه پاسخ میدانی از سوی آمریکا نیستیم؛ علاوه بر اینکه با وجود اظهارات نتانیاهو در مورد اینکه ایران موشکهای کروزی در اختیار دارد که می تواند به کشتی های اسرائیلی و عمق این رژیم برساند، ایران نسبت به انجام عملیات شتابزده ای علیه اسرائیل، در جبهه دریایی، اقدام نکرده است؛ بویژه آنکه اسرائیلی ها شبه نظامیان ایرانی در عمق عراق را هدف می گیرند.
با کشته شدن البغدادی، مرحله تروریستی تازه ای آغاز شده است، که این مرحله می تواند از نتایج و تبعات عملیات چشمه صلح ترکیه نیز باشد. در این میان، در حالی که سیاستمداران طرفهای مهم در منطقه اطمینان دارند یک گام اشتباه می تواند منطقه را به سمت جنگی فراگیر سوق دهد، بر این مساله تاکید می کنند که شرایط هر لحظه در معرض انفجار قرار دارد. در حقیقت، آرامش نسبی که در دوره گذشته در منطقه حاکم بود، در تمام جبهه ها، در حال متشنج شدن است.
طبق ارزیابی های اسرائیل، افزایش سطح تنش ها، به این معناست که ایران نزدیک به اتخاذ تصمیم خود در مورد«برخورد» مستقیم یا غیر مستقیم با آنها است. در این صورت، تهران و محورش، توان خود را در دو جنگ،(حملات اسرائیل به پایگاههای ایرانی در سوریه و عراق) تقسیم نمی کنند و در یک عملیات انتقام جویانه و دردناک، به اسرائیلی ها پاسخی می دهند که منجر به تغییر نقشه جغرافیایی منطقه شده و به میدانهای دیگری نظیر لبنان و غزه منتقل می شود.
علاوه بر اینکه اسرائیل می داند ادامه تحرکاتش در لبنان و عراق، به معنای نشان دادن چراغ سبزی برای وقوع یک جنگ بزرگ است؛ بویژه آنکه پیش از این، سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی غرب، بارها در مورد خسارتهایی که در جنگ احتمالی می تواند به اسرائیل وارد شود، هشدار داده اند و همین نکته، باعث شده است تا اسرائیل اعلام حالت آماده باش کرده و سامانه های دفاع هوایی خود را در جبهه های شمالی و جنوبی، مستقر کند. گذشته از اینکه سفارت خانه های اسرائیل نیز در تمام جهان تعطیل شده است. به این ترتیب، صحبت از عملیات استراتژیکی است، که می تواند اسرائیل را وادار به واکنش کند.
این نبرد می تواند سیل موشکها را از سمت نوار غزه و ایران، متوجه اسرائیل کند، که این به نفع ایران است و به ان فرصتی می دهد تا بار دیگر برگ های برنده فشار و چانه زنی خود را روی میز گذاشته و زمینه را برای مذاکره با ایالات متحده در مورد توافق هسته ای جدید و برطرف شدن تحریمها، ایجاد کند.
البته لازم به ذکر است که تنش زایی، به نفع شخص نخست وزیر اسرائیل است و می تواند عاملی باشد برای نجات او از شرایط سیاسی فعلی و شکست او در تشکیل دولت؛ چرا که وقوع یک حادثه امنیتی بزرگ، احزاب اسرائیلی را به ناچار مجبور به پیوستن به یک دولت واحد می کند.
اما با وجود هشدارهایی که رسانه های اسرائیلی در مورد وقوع جنگ مطرح می کنند، در صورت آشکار شدن نشانه های این درگیری، اسرائیل زلزله ای به خود می بیند که تاکنون شاهد آن نبوده است.