کاهش شمار مردان سیگاری در جهان
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از یورو نیوز، سازمان جهانی بهداشت که به صورت مستمر رفتار افراد سیگاری و استعمال کنندگان دیگر اشکال دخانیات را از حدود بیست سال پیش تا کنون رصد میکند در گزارش امیدوارکننده خود به برخی جنبههای دیگر استعمال دخانیات نزد مردان نیز اشاره کرده است.
بر اساس این گزارش بیش از ۸۲ درصد از یک میلیارد و ۳۳۷ میلیون مصرف کننده سیگار در جهان یا به عبارتی اکثریت قاطع استعمال کنندگان دخانیات را مردان تشکیل میدهند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر سازمان جهانی بهداشت در این خصوص یادآور شده است که تاکنون آمارها از افزایش مستمر شمار مردانی که محصولات کشنده دخانیات را مصرف میکردند، حکایت داشت.
آقای گبریسوس در ادامه با ابراز خرسندی از کارزارهای مبارزه با استعمال دخانیات که از سال ۲۰۱۹ به شکلی جدی آغاز شده و قرار است در آینده نیز ادامه پیدا کند، تصرح می کند: «اما هم اکنون برای نخستین بار شاهد کاهش مصرف هستیم که بخش مهمی از این مسئله از رویکرد قاطعانه تر دولتها در قبال صنعت دخانیات ناشی میشود.»
در سومین گزارش سازمان جهانی بهداشت در این خصوص آمده است: «شمار کل مصرف کنندگان دخانیات در جهان در کمتر از بیست سال با کاهش شصت میلیون نفری همراه بوده و در سال ۲۰۱۸ به ۱ میلیارد و ۳۳۷ میلیون نفر رسیده است.»
بر اساس این گزارش شمار مصرف کنندگان دخانیات در میان زنان نیز در همین دوره زمانی با کاهشی ۱۰۰ میلیونی در سال ۲۰۱۸ به دویست و چهل و چهار میلیون نفر رسیده است.
مهمترین نکته در این گزارش که تنها به مصرف کنندگان دخانیات مربوط میشود و استعمال کنندگان سیگار الکترونیک را در بر نمیگیرد متوقف شدن روند افزایش مصرف در میان مردان است.
به موجب تخمینهای کارشناسان سازمان جهانی بهداشت شمار مردان سیگاری طی سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ باز هم دو میلیون نفر کاهش خواهد یافت و در مجموع به ۱ میلیارد و ۹۱ میلیون نفر خواهد رسید. این میزان طی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ با کاهش ۴ میلیون نفری به یک میلیارد و ۸۷ میلیون نفر می رسد.
سازمان جهانی بهداشت همچنین پیش بینی کرده است که از شمار مردان و زنان سیگاری نسبت به سال ۲۰۱۸ در مجموع ده میلیون نفر کاسته شود و این میزان کاهش طی پنج سال آینده به ۲۷ میلیون برسد.
این گزارش نشان میدهد که میزان مصرف دخانیات در میان ساکنان آسیای جنوب شرقی بسیار بیشتر از دیگر نقاط جهان است اما بر اساس برآوردها میزان استعمال دخانیات بایست به سرعت تا سطح مصرف مناطق اروپایی و بخشهای غربی اقیانوس آرام کاهش پیدا کند.
سازمان بهداشت جهانی در انتهای گزارش خود یادآور شده است که سالانه بیش از هشت میلیون نفر بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند.