ثبت تصاویری از مریخ که اشک انسان را در می آورد

کدخبر: ۳۱۸۱۲۸
اقتصاد نیوز:این آخرین تصاویر ثبت شده از سیاره سرخ توسط مریخ نورد آپورچونیتی است که در آخرین لحظات از عمر کوتاه و پربار خود، به ثبت رساند. این پانورامای بی همتا آنچنان زیباست که اشک انسان را در می آورد.
ثبت تصاویری از مریخ که اشک انسان را در می آورد

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از گجت نیوز، کاوشگر فرصت (آپورچونیتی – Opportunity) در جدالی نابرابر و در واپسین روزها عمر خود با طوفان های مریخی موفق شد تصویری از مریخ به ثبت برساند و پس از آن برای همیشه در گورستان مریخ خاموش گردید. این پانوراما چنان شگفت انگیز است که انسان را به گریه می اندازد.

مریخ نورد آپورچونیتی (به فارسی: فرصت) در حالیکه آخرین نفس ها را در شرایط سخت و زیر طوفان های مریخی می کشید، موفق گردید تا تصویری از محیط اطراف خود بر روی سیاره سرخ به ثبت برساند که بسیار شگفت انگیز است. این تصویر یک پانورامای بزرگ بی همتاست.

قرار نبود مریخ نورد آپورچونیتی تا این حد جولان داده و زنده بماند. اصلا تصور نمی شد بتواند مسیری چنین طولانی را بر روی سیاره همسایه بپیماید. برنامه 90 روزه در نهایت تبدیل به گشت و گذاری 15 ساله بر روی سیاره شد. این پانورامای 360 درجه ای از آخرین مکان استراحت کاوشگر در آخرین روز حیات خود گرفته شده است.

پانورامای نهایی، میراث گران بهای آپورچونیتی

این تصویر نشانه بلوغ و عظمیت مریخ نورد آپورچونیتی است. در سمت راست در بخش مرکزی تصویر می توان لبه ها دهانه برخوردی اندیور را مشاهده کرد. در فاصله ای دور ور در سمت راست و چپ تصویر می توان دره پرزروانس را دید و نیز کف دهانه برخوردی اندیور که هنوز کاوش نشده و انتظار می رود انسان در آینده به کاوش نائل آید.

بدون شک در آینده ای نه چندان دور یکی از مسافران فضا ملاقاتی با مریخ نورد آپورچونیتی خواهد داشت. این مسافر فضایی می تواند یک انسان و شاید یا یک ماشین هوشمند و یک ربات باشد. به هر حال این امکان وجود دارد که مسافر فضایی آینده راهی پیدا کرده و مریخ نورد را دوباره راه اندازی کند. تا آن زمان باید به تماشای چنین تصاویری بسنده نماییم.

مرگ مریخ نورد در حالی رخ داد که هشت ماه آخر عمر خود را به علت رویارویی با طوفان شن، در سکوت سر کرده بود و آخرین تلاش‌ها هم برای احیای آن بی‌نتیجه مانده بود. مریخ نورد فرصت یا آپورچونیتی، 15 سال را به کاوش در سیاره سرخ گذراند و مسافت زیادی را در این سیاره طی نمود.

آپورچونیتی و کاوش های آن بود که نشان داد مریخ زمانی میزبان رودخانه های بزرگ بوده است. مریخ نورد فرصت مریخ را برای ما آشنا ساخت. این مریخ نورد در تابستان سال 2003 عازم ماموریت شد و در ژانویه 2004 بر سطح سیاره سرخ قدم نهاد و در یکی از مهمترین کشفیات خود وجود آب مایع در سطح مریخ را به اثبات رساند. هرچند گمانه زنی های متعددی در خصوص وجود آب در دوران باستانی بر روی سیاره صورت گرفته بود، اما آپورچونیتی بود که مهر تایید نهایی را به این یافته‌ها زد و آن را ثابت نمود.

در سال 2018 و هنگامی که مریخ نورد آپورچونیتی در حاشیه دهانه برخوردی ایندیور استقرار داشت، مدارگرد شناسایی مریخ، طوفان سهمگینی را رویت کرد که به سرعت در حال نزدیک شدن به آن بود. این طوفان نه تنها آن ناحیه، بلکه کل سیاره را در برگرفت و گرد و خاک حاصل، مانع رسیدن نور خورشید به کاوشگر و شارژر باتری‌های آن شد و در نهایت کاوشگر را به کام مرگ فرستاد.

بدون تردید روزی مسافر فضایی از آینده چه از نوع انسانی و چه رباتیک با پهلوان سالخورده روبرو می شود و احتمالاً حتی راهی پیدا می کند تا دوباره آن را فعال نماید. تا آن زمان، این  پانوراما تنها مجرای مشاهده دنیای دیگر برای انسان است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از جریان پول حقیقی در بازار سهام

      اقتصادنیوز: در مجموع معاملات هفته اخیر بورس تهران هزار و ۶۵۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و میانگین…

    کارگزاری مفید