متهم اصلی کندی اینترنت کیست؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از آرمان، هر چند صداوسیما نیز زیر این بار این مساله نمیرود و در این میان مردم سرگردان از کندی سرعت اینترنت نمیدانند چه کنند. اینکه چه ماجرائی ماجرائی پشت پرده عدم واگذاری فرکانسهای خالی در اختیار صداوسیما به وزارت ارتباطات است امری است که فعلا بر بسیاری پوشیده است اما نباید از یاد برد که این اختلاف میان وزارت ارتباطات و صدا و سیما صرفا به اعتماد عمومی و رضایت مردم لطمه میزند. پس بهتر است که نهادهای مسئول به جای اختلافات بیجا در راستای رضایتمندی مردم حرکت کنند.
روایتی از علل افت کیفیت
شیوع ویروس کرونا باعث شد تا به جهت قرنطینه خانگی مردم و عدم حضور در اجتماع مصرف اینترنت ثابت و همراه مردم به طرز محسوسی گسترش یابد و همین امر نیز موجب کندی سرعت اینترنت گردید که در اواسط تعطیلات نوروز صدای بسیاری از شهروندان را در آورد. به حدی که برخی کاربران در توئیتر آذری جهرمی وزیر ارتباطات را مقصر شماره یک این ماجرا دانستند و برخی کاربران با کنایه نسبت به عدم رفع فیلتر تلگرام از وزیر جوان خواستار حفظ سرعت و کیفیت اینترنت شدند.
با این حال مساله به همینجا ختم نشده و وزیر ارتباطات نیز دلایل قانع کننده خود را برای افت کیفیت و سرعت برای کاربران شرح داد. وی با بیان اینکه شبکه موبایل در تهران به حداکثر میزان ظرفیت نامی خود رسیده است، تاکید کرده تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند، اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست. آذری جهرمی همچنین افشا کرد که سه سال است وزارت ارتباطات تلاش میکند فرکانسها را پس بگیرد.
او گفته هم در دولت و هم در مجلس گفتهایم در باندی دیگر نیازهای آینده صداوسیما را تامین میکنیم، نصف درآمد حاصل از واگذاری فرکانسها به اپراتورها هم برای توسعه شبکه دیجیتال به صداوسیما میدهیم، اما آنها همراهی نکردهاند. آنگونه وزیر ارتباطات میگوید ارتقای شبکه بدون فرکانس امکانپذیر نیست و امیدوار است برای تامین نیاز مردم در این شرایط، مدیران صداوسیما همراهی کنند.
از سوی دیگر وزیر جوان دولت چندی پیش در لایو ایستاگرامش بیان کرد:«با ارسال نامهای به رئیس جمهور و ارائه گزارش شش ساله از پیگیریهایمان برای آزادسازی فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار صدا و سیما است، خواستار بررسی این درخواست در ستاد ملی کرونا شدیم تا با همدلی و همراهی سازمان صدا و سیما، این فضای فرکانسی به شبکه موبایل افزوده شود و شاهد افزایش کیفیت این خدمات باشیم.» این در حالی است که برخی معتقدند صداوسیما به این راحتیها فرکانس را به دولت برنمیگرداند.
اختلاف صداوسیما با وزارت ارتباطات
کمترین اطلاعات در حوزه اینترنت این نتیجه را بهدست میدهد که فرکانس نقش اکسیژن را برای اپراتورهای موبایل دارد و وقتی که از کندی اینترنت سخن میگوییم یعنی فرکانس تمام شده یا محدود است. از این جهت است که وزیر ارتباطات نیز بر روی مساله بازگرداندن فرکانس از صداوسیما تاکید دارد.
با این حال هرچه علی عسگری رئیس صداوسیما به اظهارات آذری جهرمی پاسخ نداده اما رنجبران مدیر روابط عمومی این سازمان در مقام مقابله با وزیر بر آمده و در پاسخ به این گفته آذری جهرمی که گفته وزارت ارتباطات سه سال است تلاش میکند تا فرکانسها را پس بگیرد در توئیتر خود نوشته است«برادرمون سه سال نتونست مجلس طرفدار خودشون رو اقناع کنه که نظراتش کارشناسیه و نمایندگان زیر بار کار خلاف قانونی که میگوید نرفتند؛ آن وقت دوباره میاد میگه تقصیر صداوسیماست اینترنت کنده!»
البته این تمام ماجرا نبود و این بار معاون وزیر پاسخ مدیر روابط عمومی صداوسیما را اینگونه داد «خیلی ممنون برای گزارش سه سال تلاش ما برای پس گرفتن فرکانسی که خالیه و آزاد نمیکنید! برادرم نرخ نجومی تبلیغات رو بیارید پایین ببینید بخش خصوصی ما چه طور ضریب نفوذ اینترنت خانگی رو دو برابر میکنه.» آنچه مشخص است در این دعوا لایههای پنهانی وجود دارد که آشکار شدن آنها میتواند به حل مساله کمک کند.
اینکه صداوسیما چه نفعی از این فرکانسها میبرد و چرا با وجود خالی بودن آنها را در اختیار وزارت ارتباطات قرار نمیدهد جای تامل دارد. این در حالی است که دود دعوای فرکانسی وزارت ارتباطات وصداوسیما به چشم مردم میرود جایی که با کندی سرعت اینترنت روبهرو میشوند و نمیدانند که به کدامین نهاد شکایت ببرند.