کرونا در کجای بدن انسان پنهان می شود؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از دیلی بیست، برای سالم ماندن و در صورت ابتلا به SARS-CoV-۲، باید در خانه بمانید و فاصله خود را با دیگران حفظ کنید. اما تلاشهای کل جمعیت برای کنترل ویروس کرونا ممکن است چندان ساده نباشد. ویروس کرونا پاتوژنی نسبتا باهوش، گریزان و مقاوم است که میتواند واکسنهای عادی را خنثی کند. این یافتهها موارد اصلی از مطالعه مهم جدیدی محسوب میشوند که توسط یک تیم ۱۸ نفری از دانشمندان در آلمان انجام شده است. دانشمندان با کار در دو آزمایشگاه جداگانه، شیوع SARS-CoV-۲ را در بدن ۹ بیمار با دقت مطالعه کردند و برای درک هر مرحله از عفونت، اندازه گیریهای روزانه را انجام دادند.
این تیم مطالعه خود را در اوایل ماه مارس به پایان رساند و یافتههای خود را در ژورنال نیچر در این ماه منتشر کرد. دانشمندان نوشتند: «تکثیر ویروس فعال در دستگاه تنفسی فوقانی چشم انداز مهار COVID-۱۹ را تحت تاثی قرار میدهد.»
دانشمندان فعال در مطالعات کروناویروس از عملکرد تیم آلمانی استقبال کردند. دیوید استروف، استاد گروه آسیب شناسی، ایمونولوژی و آزمایشگاه پزشکی در کالج پزشکی دانشگاه فلوریدا، به دیلی بیست گفت: «خبرهایی عظیم در مقاله نیچر وجود دارد و برخی از اخبار خوب است.»
SARS-CoV-۲ شروع به تکثیر در گلو میکند، نه در ریه ها. به همین دلیل، یک نمونه ساده از ترشحات گلو برای آزمایش ویروس کافی است و احتمالاً نیازی به بررسی یک ترشح ناخوشایند از بینی نیست. این ویروس بیشتر از طریق ترشحات افرادی که سرفه میکنند شیوع دارد و احتمال آن بسیار کمتر است که با لمس کردن سطوحی مثل دستگیره توالت به ویروس کرونا آلوده شوید و احتمالاً ۱۰ روز پس از شروع علائم، بیمارستانها میتوانند بیمار COVID-۱۹ را ترخیص کنند.
در مطالعه آلمانیها خبرهای بدی نیز وجود دارد. آنتی بادیهای بدن ما در پاسخ به عفونت COVID-۱۹ این ویروس را از بین نمیبرد. به این ترتیب ویروس مذکور بسیار شبیه HIV است. این پیامدهایی برای تلاشهای پر مخاطره جهانی برای تولید واکسن و سایر روشهای درمانی است.
این مطالعه آلمانی علاوه بر فواید مهم برای ساخت دارو توسط پزشکان، دانشمندان و ارائه اطلاعات به عموم مردم، داستانی را بیان میکند که کمک میکند تا از همه گیر شدن بیماری استفاده کنیم. پیتر کلچینسکی، ویروس شناس و سرمایه گذار زیست فناوری، مقاله نیچر را در توییتر جمع بندی کرد. او نوشت، این مطالعه، ترفند قابل توجهی را که SARS-CoV-۲ آموخته است نشان میدهد که آن را ناخوشایندتر از اولین سارس میکند و طی شیوع در سال ۲۰۰۳ نزدیک به ۸۰۰ نفر را کشته است.
ویروسها با اتصال به پروتئینهای خاص به سلولهای ما دسترسی پیدا میکنند. پس از آن در داخل، آنها مکانیسمهای سلولهای ما را میربایند تا بتوانند تکثیر شوند. هنگامی که این اتفاق میافتد، بدن ما وحشت میکند، در نتیجه یک واکنش ایمنی قدرتمند را تحریک میکند که میتواند نتیجه بخش نباشد... و ما را بیمار کند یا حتی ما را بکشد.
به نظر میرسد، SARS-CoV-۲ یک پروتئین تند به نام ACE۲ را ترجیح میدهد. کلچینسکی در خلاصه مقاله خود در آلمان توضیح داد: «به عنوان یک doorknob خاص فکر کنید که ویروس میداند چگونه به نوبه خود تبدیل شود.» ما تعداد زیادی از آن پروتئینهای ACE۲ را در گلوی خود داریم، که مکانهای خوبی برای ویروس برای مخفی کردن، تکثیر و آماده شدن برای انتشار است.
از طریق گلو، پاتوژن میتواند به سمت داخل ریهها گسترش یابد، جایی که برای میزبان بسیار خطرناکتر میشود و با هر سرفه به خارج از دهان میپرد. با این همه ما حتی نمیدانیم چنین چیزی وجود دارد. شیوع همه گیری کروناویروس باعث میشود تا افراد قبل از اینکه حتی بدانند که مبتلا به آن هستند. سرفه کنند (روش مورد علاقه ویروس برای انتشار). کلچینسکی نوشت: «یک نبوغ شیطانی در ویروسها وجود دارد که هرگز متوقف نمیشوند و من را متحیر میکنند.»
اوستروف بر یافتههای تیم آلمانی در مورد آنتی بادی هاثث که بدن ما از طریق فرآیندی به نام "سروکانورژن" تولید میکند، تمرکز کرد. دانشمندان در این خصوص میگویند: «هنگامی که با دوره بار ویروسی همسو باشید، به نظر نمیرسد که بتوانید ویروس را از طریق انتقال خون ناگهان از بین ببرید. در عوض، تغییر مقدماتی در اوایل هفته دوم با کاهش آهسته، اما پایدار بار ویروسی همزمان است.»
اوستروف در این باره گفت: «این بدان معنی است که آنتی بادیها در پاک کردن ویروس مؤثر نیستند. این مسئله هنگام فکر کردن در مورد ویروسها و واکسنها مهم است. در HIV نیز بدن قادر به تولید آنتی بادیهایی که به پاک کردن ویروس کمک میکنند نیست. مانند سایر ویروسهای دیگر از جمله ویروس هپاتیت C»
اوستروف افزود: «مردم برای تولید واکسن در برابر چنین ویروسهایی تلاش نکرده اند، بنابراین ما نباید از این امر اطمینان داشته باشیم که یک استراتژی واکسن کار خواهد کر» این بدان معنا نیست که ما نباید برای تولید واکسن کروناویروس تلاش کنیم. واکسنها ممکن است کار ویروس را تمام کنند. اگر اینگونه نباشند، دانشمندان ممکن است استراتژی خود را تغییر دهند و به جای تکیه به تولید واکسن برای نجات ما، پزشکان میتوانند عفونت SARS-CoV-۲ را مانند HIV مدیریت کنند. یعنی با یک مجموعه از داروهایی که عفونت را مدیریت میکنند، اما از بین نمیبرند.