بررسی جایگاه ایران در بحران پاندمی کرونا
به گزارش اقتصادنیوز بهنظر میرسد که با سبقت برزیل از ایران در روزهای آینده، ایران به جایگاه دهم برسد. دیگر بررسیها نشان میدهد که ایران از نظر بهبودیافتگان نیز در بین ۶ کشور اول جهان قرار دارد. میزان کل بهبودیافتگان ایران، به رقم ۷۷ هزار و ۳۵۰ نفر رسیده است. درحالحاضر، از کل افرادی که پروندهشان در ایران بسته شده است، حدود ۹۳ درصد بهبود یافتهاند و تنها ۷ درصد این افراد فوت کردهاند. روز گذشته میزان مرگومیر روزانه ۶۵ نفر گزارش شد و کل آمار فوتیهای ایران به ۶ هزار و ۱۵۶ نفر رسیده است. از نظر مرگومیر نیز ایران در رده نهم قرار دارد. بهنظر میرسد از این حیث نیز جایگاه ایران در روزهای آینده تنزل پیدا کند. در مجموع بهنظر میرسد با توجه به این آمار جایگاه ایران در مقایسه با دیگر کشورها سطح قابل قبولی داشته باشد.
کمترین آمار مبتلایان در ۵۴ روز
آمارهای ایران روزبهروز یک روند کاهشی ملایم را ثبت میکند. برخی به آمارهای کاهشی اعلام شده ایراد وارد میکنند، اما اظهارنظرهای پزشکان و شواهد روزانه از کاهش سطح بیماری در اطرافیان با این آمارها همخوانی دارد. روز گذشته اعلام شد که میزان مبتلایان روزانه ایران به ۸۰۳ نفر رسیده است. این رقم کمترین آمار در ۵۴ روز اخیر بوده است. آخرین بار در ۱۹ اسفند ماه سال قبل میزان مبتلایان روزانه کمتر با ثبت رقم ۵۹۵ نفر کمتر از این سطح قرار داشت، البته نسبت به آن روزها ظرفیت تستگیری ایران سه یا چهار برابر شده است و در نتیجه شاید این آمار، کمترین سطح از ابتدای شناسایی آمارها باشد.
جایگاه نهم ایران در دنیا
با این آمار کل مبتلایان ایران به رقم ۹۶ هزار و ۴۴۸ نفر رسیده است. با این رقم، ایران جایگاه نهم بیشترین تعداد مبتلایان را از آن خود کرده است. ترکیه با رقم ۱۲۲ هزار نفر مبتلا بالاتر از ایران قرار گرفته است. همچنین پس از ایران، برزیل با شناسایی ۹۲ هزار و ۲۰۲ نفر در رتبه بعدی قرار گرفته است. این امکان وجود دارد که با توجه به روند افزایشی میزان مبتلایان در برزیل و روند کاهشی مبتلایان در ایران، جایگاه این دو کشور در روزهای آینده تغییر کند.
روند مبتلایان در دنیا
در جدول ردهبندی آمریکا با یک میلیون و ۱۳۱ هزار مبتلا بیشترین سطح از مبتلایان را ثبت کرده است. میزان فوتیهای کشور آمریکا به میزان ۶۵ هزار نفر گزارش شده است. اسپانیا نیز با ۲۴۲ هزار مبتلا در رتبه دوم قرار گرفته و در این کشور ۲۴ هزار و ۸۲۴ نفر فوت شدهاند. ایتالیا با ثبت رقم ۲۰۷ هزار مبتلا و ۲۸ هزار فوتی نیز در این ردهبندی در رده سوم قرار گرفته است. بهطور کلی این سه کشور، نیمی از مبتلایان دنیا را شناسایی کردهاند. انگلیس، فرانسه و آلمان نیز در رتبههای چهارم تا ششم قرار دارند. نکته قابلتوجه این است که چین بهعنوان مبدا شیوع بیماری کرونا حال در جایگاه دهم قرار گرفته و یکی از کمترین میزان فوتیها را نیز گزارش کرده است.
کاهش روند فوتیها
روز گذشته میزان فوتیهای روزانه ایران ۶۵ نفر گزارش شد که نسبت به روز قبل ۲ نفر بیشتر بود. با این آمار میزان فوتیهای ایران بر اثر بیماری کرونا به رقم ۶ هزار و ۱۵۶ نفر رسید. با این رقم، ایران از لحاظ بیشترین فوتی نیز در رده نهم قرار گرفته است. میزان فوتیهای برزیل رقم ۶ هزار و ۴۱۲ نفر گزارش شده است که بالاتر از ایران است. در ترکیه نیز میزان فوتیهای حاصل از کرونا ۳ هزار و ۲۵۸ نفر ثبت شده است. آلمان نیز با ثبت رقم ۶ هزار و ۷۳۶ نفر فوتی، آمار بیشتری از ایران گزارش کرده است.
در مجموع بهنظر میرسد از نظر فوتی کرونایی آمار ایران جایگاه به نسبت مناسبی دارد، این درحالی است که ایران همراه فرانسه، اسپانیا و ایتالیا جزو کشورهای پیشرو از لحاظ کرونا محسوب میشود، اما از نظر میزان فوتیها سطح کمتری را تجربه کرده است. البته باید توجه داشت که ایران نسبت به این سه کشور میانگین سنی کمتری نیز دارد. براساس آمارها میانگین سنی ایران معادل با ۳۲ سال است. در ایتالیا این رقم ۴۷ سال، اسپانیا ۴۵ سال و فرانسه ۴۲ سال است. بنابراین این آمارها نشان میدهد که پایین بودن میانگین سنی ایران نسبت به این کشورها باعث شده که میزان مرگومیر کمتر باشد. بهعنوان مثال در ترکیه نیز میانگین سنی معادل با ۳۲ سال است و این کشور نیز درصد فوتیهای کمتری را نسبت به دیگر کشورها ثبت کرده است. بنابراین بهنظر میرسد میانگین سنی یک عامل مهم برای مقابله با این بیماری محسوب میشود.
جایگاه ششم در بهبود
با آمار روز گذشته میزان کل بهبودیافتگان ایران، به رقم ۷۷ هزار و ۳۵۰ نفر رسیده است. در حقیقت درحالحاضر، پرونده ۸۳ هزار و ۵۰۶ نفر از مبتلایان کرونا در ایران بسته شده و تنها ۱۲ هزار و ۹۴۲ بیمار فعال در ایران وجود دارد. از ۸۳ هزار نفری که پرونده آنها بسته شده، به میزان ۷۷ هزار و ۳۵۰ نفر در ایران معادل ۹۳ درصد این جمعیت بهبود پیدا کردهاند و تنها ۷ درصد افرادی که پروندهشان بسته شده فوت کردند. البته این موضوع به این معنی نیست که ۷ درصد افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند، فوت شدهاند، زیرا آمار بسیاری از افراد که در خانه قرنطینه شدهاند یا بیماری جزئی داشتهاند، در این آمارها ثبت نشده است. تنها آمار افرادی دراین گزارش ثبت شده که با تست مثبت بیماری روبهرو شدند.
درحالحاضر براساس آمارهای گزارش شده از ۱۲ هزار و ۹۴۲ نفر بیمار فعال در شرایط کنونی، حال ۱۰ هزار و ۱۵۵ در شرایط مناسب است و ۲ هزار و ۷۸۷ نفر نیز در شرایط شدید بیماری قرار دارند. سه هفته پیش میزان بیماران فعال در ایران ۳۲ هزار نفر بود که این روند در روزهای اخیر کاهشی بوده است.
براساس این آمارها میتوان عنوان کرد که ایران یکی از کشورهای پیشرو در مهار بیماری کرونا محسوب میشود. آمارهای ایران از ابتدای سالجاری روند نزولی را تجربه کرده است و این روند باعث شده سطح بیماران کرونایی در کشور کاهش یابد. بهنظر میرسد تداوم فاصلهگذاری اجتماعی در کشور باعث میشود در انتهای خرداد ماه، شرایط بیماری بهطور کامل کنترل شود.