یک سردار ارشد سپاه خبرداد؛ برنامه سپاه پرتاب موشک ماهوارهای به مدار ۳۶ هزار کیلومتری
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس وی افزود: این ارتفاع مداری یا مدار ژئو از آنجا مهم است که مختص ماهوارههای مخابراتی و تلویزیونی است و یک مدار بسیار راهبردی است که ماهواره ها در آن نسبت به یک ناظر زمینی به شکل ثابت و ساکن هستند.
سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه در گفتگو با مجله اینترنتی نگار در خصوص موضوع ارتقاء مداری ماهوارههای ایرانی برای مدار ۳۶ هزار کیلومتری، اظهار داشت: برنامه داریم که با دعای خیر رهبر انقلاب و مردم عزیزمان و کمک دانشمندانمان در سپاه پاسداران و وزارت دفاع، ارتفاع مداری را افزایش دهیم و در سالهای آتی به مدار ۳۶ هزار کیلومتری برسیم.
وی افزود: این ارتفاع مداری یا مدار ژئو از آنجا مهم است که مختص ماهوارههای مخابراتی و تلویزیونی است و یک مدار بسیار راهبردی است که ماهواره ها در آن نسبت به یک ناظر زمینی به شکل ثابت و ساکن هستند. رساندن ماهواره به این مدار هم از جنبه اقتصادی برای کشور عایدات دارد و هم ابزاری برای حفظ داراییهای فضایی کشور مثل نقاط مداری ژئو است.
سردار جعفرآبادی تاکید کرد: رسیدن به این مهم نیاز به پیوستگی برنامههای فضایی دارد که با نصرت الهی و حمایت مسئولین به نتیجه خواهد رسید.
** ۹۰ درصد سازندگان ماهواره نور و ماهوارهبر قاصد زیر ۳۰ سال سن دارند
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه در خصوص میانگین سنی تیم طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره نور و ماهوارهبر قاصد نیز عنوان کرد: تقریبا تمام تیم های طراح، سازنده و کنترل کننده ماهواره بر و ماهواره از جوانان این کشور هستند. قاطعانه اعلام میکنم که ۹۰ درصد این عزیزان زیر ۳۰ سال سن دارند و همه متخصصینی که نقش مستقیم در پروژه دارند بلااستثناء در دانشگاه های داخل کشور تحصیل کرده اند.
وی گفت: ذهن و قلب این عزیزان سرشار از انگیزه های جهادی است و تمام اتاق ها و آزمایشگاه و کارگاههای آنها با عکسهای بزرگ و کوچک شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید حاج حسن طهرانی مقدم مزین شده و این دو شهید بزرگوار عملا به سراج منیر جهادگران عرصه هوافضا تبدیل شدهاند. پرتابی که انجام شد هم محل پرتاب و هم تیم پرتاب ادامه تیمی هستند که با سردار تهرانی مقدم کار می کردند.
جعفرآبادی با اشاره به پیچیدگیهای پروژههای فضایی، عنوان کرد: پیچیدگی این پروژه جدای از پیچیدگیهای طراحی و ساخت و مونتاژ این سامانه، از لحظه پرتاب تا لحظه تزریق ماهواره حداقل ۱۰ مکانیزم عمده مکانیکی، شیمیایی و الکترونیکی اتفاق میافتد که هرکدام جزئیاتی در دل خود دارند.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه گفت: سرعت ۷۵۰۰ متر بر ثانیه که رهبر انقلاب اعلام کردند معادل سرعت ۲۷ هزار کیلومتر بر ساعت است و به دلیل همین سرعت زیاد ماهواره میتواند ظرف ۱.۵ ساعت یک دور به دور کره زمین بزند؛ این سرعت یعنی ما مسافت تهران-مشهد را ما ظرف ۲ دقیقه طی کنیم و این سرعت عدد بزرگی است.
وی تاکید کرد: سخت تر از رسیدن به این سرعت، دقت آن است که در محدوده ۷۵۰۰ متر بر ثانیه، دقت تزریق باید کمتر از ۲ متر بر ثانیه باشد که مدار تزریق به شکل دایروی باشد.