اعلام زمان نهایی اخذ مالیات بر مسکن‌های خالی /بنا داریم وارد موج دوم کرونا در کشور نشویم

کدخبر: ۳۴۶۲۳۳
اقتصادنیوز :‌سخنگوی دولت گفت: براساس پروتکل‌ها از ۱۵ تیر استفاده از ماسک در مکان‌های سرپوشیده عمومی ، قرمز و نارنجی و حتی سفید اجباری شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا ، علی ربیعی گفت: براساس پروتکل‌ها  از ۱۵ تیر استفاده از ماسک در مکان‌های  سرپوشیده عمومی ، قرمز و نارنجی و حتی سفید اجباری شده است.

وی ادامه داد: توزیع رایگان ماسک به همکاری شهرادری ها در دستور کار قرار گرفته است، امروز تولید ماسک صنعتی به ۵ میلیون رسیده است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: وزارت بهداشت و قوه قضاییه گشت هایی خواهند داشت. بنا داریم وارد موج دوم کرونا در کشور نشویم، تمرکز ما درحال حاضر  بر روی استان‌هایی است که وارد پیک شده‌اند یا اصلا تا حالا وارد نشده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: قصد داریم نظارت را هر روز بیش از گذشته ارتقاء ببخشیم تا دستاوردهای به دست آمده کادر بهداشت و درمان از بین نرود.

 وی در پاسخ پرسشی درباره بازار بورس گفت: شرایط پذیرش در بورس و زمان را تسهیل کردیم. الان زمان از یک ماه فراتر نمی‌رود. در ماه آینده عرضه بلوکی پالایشگاه تبریز را و شرکت سرمایه ‌گذاری امید را خواهیم داشت. با صحبتی که با وزیر محترم کار و رفاه اجتماعی داشتم، چهارشنبه عرضه بلوکی سیمان را نیز خواهیم داشت. یکشنبه هم اولین جلسه تاسیس بورس املاک تشکیل شده و بنا به آغاز به کارش در این ماه است. افراد می‌توانند سرمایه های خود را بیاورند در بورس سرمایه گذاری کنند. باید بورس را کمک کنیم. بحث اقتصادی اش هم به عهده دولت است.

وی درباره تصمیم دولت درباره مستاجرین نیز تصریح کرد: ما تصمیم گرفتیم کلیه قراردادهای مسکونی استیجاری که مدت آن ها تا پایان مهر بود در صورتی که توافقی بین مالک و مستاجر صورت نگرفت، توسط خودشان ، یک سال دیگر تمدید شود. برای تهران ۲۵ درصد ، برای ۱۰  کلانشهر ۲۰ درصد و سایر شهرها ۱۵ درصد افزایش اجاره بها در نظر گرفته نشده است.

ربیعی با اشاره به نظارت دولت بر بازار مسکن گفت: بخشی از نظارت در این بازار مثل بازار دلار و یورو که امروز عرضه شده و تقاضایی ندارد، است. با این پدیده در بازار مسکن رو به رو بودیم و الزامی شد کلیه خرید و فروش ها در سامانه ای ثبت شود. این تصمیم بسیار کمک می کند که آمار و  اطلاعات این بازار درست باشد. حمایت های گام به گامی  را برای تعدادی از مستاجرین باید انجام دهیم. این طرح در غالب بسته های حمایتی است.

 وی با بیان اینکه مسکن‌های مهر تا پایان سال تکمیل می شوند، گفت: ما به هیچ وجه برای مسکن سازی نقد نداشتیم نقد ما در ساخت مسکن در محله هایی بود که مسائل اجتماعی صورت نگرفته و دارای زیر ساخت لازم نبودند. ما بنا داشتیم مسکن مهر را تکمیل کنیم و کردیم. گاهی وقت ها در برخی شهرها هزینه زیرساخت‌ها از خود سازه بیش تر بود. خواست ما این است که افرادی که درآمد پایین دارند فاصله پولی‌شان با خرید خانه کم تر شود.

وی با تاکید بر  اجباری بودن استفاده از ماسک در اماکن عمومی گفت: اماکن عمومی به افرادی که ماسک را رعایت نمی‌کنند ارائه خدمات نمی دهند . شاید خستگی ناشی از آثار روانی کرونا باعث شد این هنجار شکنی بهداشتی صورت بگیرد و اما به زودی به رعایت بالای ۸۰ درصد خواهیم رسید.

 بیعی با اشاره به تصمیم دولت درباره مالیات بر مسکن‌های خالی و خرید و فروش در این زمینه ، گفت: دولت اختیاری به سازمان مالیات داد و در آینده نزدیک سامانه‌ای در وزارت راه راه اندازی خواهد شد که به سازمان مالیات وصل می‌شود که اطلاعات داده شود.

وی خاطرنشان کرد: با مدل ارتباطی که به وجود آمد و به وجود آمدن سامانه پیش بینی ما این است که این طرح از ماه آتی اجرا خواهد شد.

 سخنگوی دولت درباره مهار گرانی و قیمت‌های افسار گسیخته، اظهارکرد: ما مدام درگیر این چالش بوده‌ایم و باید بگویم تحریم‌های ۹۴ قابل مقایسه با امروز نیست.

وی ادامه داد: فشار حداکثری که امروز وجود دارد را نمی‌توان نادیده گرفت، ریشه علمی به وضعیت اقتصاد بازمی‌گردد. زمانی ۵۰ میلیارد دلار درآمد داشتیم  که ۱۴ میلیارد دلار آن برای کالاهای اساسی بود.

سخنگوی دولت گفت: بانک مرکزی در این مدت تمام تلاش خودش را برای کنترل نقدینگی کرده است، امروز چرا مسکن گران می‌شود بحث وجود همین نقدینگی است.

 وی ادامه داد: خاطرمان هست که عده‌ای می گفتند تورم ونزوئلایی خواهیم داشت اما تلاش خودمان را به کار بردیم که این امر محقق نشود. دولت تمام تلاش خودش را کرده است اما بخشی از این وضعیت فعلی برای سوداگری است.

دستیار اجتماعی رئیس جمهور تاکید کرد: مشکلات وجود دارد اما با این وجود سراغ بانک مرکزی نرفتیم و استقراض نکردیم، ما امروز هزینه‌های دولت را کاهش دادیم و منابع را از بورس به وجود آوردیم.

 وی گفت: امروز "یلگی" وجود ندارد، اما فشارهای وجود دارد. ما هم در رنج هستیم که سفره مردم از پروتین و ویتامین کوچک می‌شود. ما از همه ابزارهای مدیریتی باید انجام دادیم‌.

ربیعی تاکید کرد: از روش تامین ارزی که به کار می‌بریم قطعا کالاهای اساسی را فراهم خواهیم کرد.

 سخنگوی دولت درباره  سرنوشت افراد تحت پوشش جمعیت امام علی(ع) با توجه به تعطیلی این سازمان مردم نهاد گفت: درجریان علت بازداشت نیستم، اما  بر اساس شنیده‌ها  از وزارت کشور، بحث آدم‌ها است نه جمعیت. اگر قرار است جمعیتی تعطیل شود قاعده دارد  و بحث افراد بازداشت شده با قوه قضائیه است.

دستیار اجتماعی رئیس جمهور افزود: به طور عمومی سیاست ما حمایت از جمعیت‌های مردم نهاد است، همانطور که گفتم بحث افراد یک طرف است، بحث خود جمعیت یک طرف دیگر است.

وی تاکید کرد که مددجویان فراموش نخواهند شد.

 سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش ‌که دولت برای  رفع تبعیضی که گریبانگیر بازنشستگان تامین اجتماعی است، چه برنامه‌ای دارد  و درباره قول رئیس سازمان بازرسی کل کشور که اعلام کرده دولت قول داده در ۶ ماهه دوم سال مجددا افزایش حقوق ها را بازنگری کند، خاطر نشان کرد: از ابتدای قانون کار در ایران سه جانبه گرایی در تایین مزد درنظر گرفته می شود.

 وی  ادامه داد: من خبری از این قول و قرار ندارم. دیروز با وزیر محترم رفاه صحبت کردم به ۲میلیون و صد رسیده است. با بن و مسکن به سقف مورد نظر بازنشستگان نزذیک خواهیم شد. در هیئت امنای سازمان قرار است مطرح شود و تلاش خود را می‌کنند این انتظارات را برآورده کنند.

ربیعی تاکید کرد: از ابتدای تامین اجتماعی تا ۸سال 84 یک و نیم میلیون و از سال 84 تا الان سه و نیم میلیون بازنشسته داریم. این سازمان باید خود را اداره کند، دولت تدبیر کرده است در این زمینه. من این اطمینان را به بازنشستگان می دهم.

 سخنگوی دولت  در بخشی از این نشست گفت: دولت در هفته گذشته تصمیمات قابل توجهی گرفت. به مرزنشینان ما اجازه داده شد که برای جلوگیری از قاچاق و هم کمک به زندگی آنها بتوانند از فراورده های نفتی ما صادات داشته باشند. از ابتدای سال ۴۵۰ میلیون لیتر به ساکنان روستاهای مرزی تا شعاع ۲۰ کیلیومتر اختصاص داده خواهد شد. برای ساماندهی این کار وزارت نفت این صادرات را انجام خواهد داد. ۲۰ درصد ارزش ریالی کل این صادرات را به مرزنشینان خواهیم داد که ۸۰ درصد آن به حساب مستقیم خانوارها و ۲۰درصد برای اشتغال و توسعه این مناطق به کار گرفته خواهد شد.

 ربیعی ادامه داد: در مساله مسکن، آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید اصلاح و تسهیلات بیشتری ایجاد شد زمین ۹۹ ساله برای احداث واحدهای مسکونی واگذار خواهد شد و برای حمایت از صنعتی سازی مسکن پرداخت ها از ۵ سال به ۱۰ سال افزایش پیدا کرد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهور گفت: به هیچ وجه ، هیچ وقت برای مسکن سازی کسی نقد نداشت نقد ما برای آماده نبودن زیر ساخت‌ها بود. گاهی وقتی در برخی شهرها هزینه تامین زیرساخت‌ها بیشتر بود و باید بخشی از منابع دولت برای تکمیل آنها می‌رفت.

وی ادامه داد: بنابراین طرح‌های مختلفی در دستور کار است که بتوانیم فشار را کم کنیم و افرادی که درآمد پایین دارند فاصله صاحب‌خانه شدن آنها را کم کنیم که با سیاست های پولی و ساخت مسکن تا قبل از ۱۴۰۰ نهادینه کنیم.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید