بهبودیافتگان کرونا مجددا مبتلا می شوند؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانیان متخصص بیماریهای عفونی گفت : افرادی که آنتی بادی خون آنها افزایش مییابد، تا مدتی که زمان دقیق آن مشخص نیست از کرونا مصونیت پیدا میکنند، اما این مصونیت ۱۰۰ درصدی نبوده و احتمال ابتلای مجدد این افراد هم وجود دارد.
او گفت : افرادی که بار اول کرونا را به شکل ضعیف گرفتهاند، این احتمال هست که در صورت ابتلای مجدد، بیماری در آنها به شکل شدیدتری بروز پیدا کند و نمیتوان در این رابطه بصورت قاطع سخن گفت که، چون بار اول سبک گرفتهاند، بار دوم هم به همین صورت خواهد بود.
این متخصص بیماریهای عفونی در خصوص شدت بیماری در افراد مختلف افزود: حدود ۸۰ درصد افرادی که جوان بوده و بیماری زمینهای نداشتهاند در صورت ابتلا به این بیماری، با یک تب و لرز یک هفتهای یا با علائم کمتر آن را گذرانده اند، اما در ۲۰ درصد موارد هم متاسفانه کرونا در آنها به شکل شدید بروز پیدا کرده و موجب درگیری قلب و ریه شده و بعضا فوت آنها شده است.
او افزود: بنابراین در مورد ویروس کرونا هیچ چیزی بصورت ۱۰۰ درصدی و قاطع وجود ندارد و همه افراد در هر سنی و با هر شرایط جسمانی باید رعایت نکات بهداشتی را داشته باشند.
زمانیان به تغییراتی در شیوه انتقال بیماری هم اشاره کرد و ادامه داد: در ماههای قبل ویروس عمدتا از شیوه تماسی منتقل میشد، به اینصورت که دست آلوده افراد با چشم و دهان و بینی آنها تماس داشته و از این طریق ویروس منتقل میشد، اما هم اکنون شیوه انتقال به سمت تنفسی در حال حرکت است، به اینصورت که اگر در محیطی سرپوشیده قرار داشته باشید و فرد آلوده عطسه و یا سرفه کند احتمال انتقال ویروس افزایش مییابد و یا اینکه مدت طولانی با فرد آلوده در یک مکان باشید.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در همین راستا امروزه تاکید بیشتری بر استفاده از ماسک میشود و راههای دیگر پیشگیری از جمله شست و شوی مکرر دستها نیز همچنان توصیه میشود .