در ماه رمضان در زمینه برگزاری تجمعات مذهبی کوتاهی کردیم/جریان غربگرا دنبال تعطیلی هیاتهای مذهبی به بهانه کروناست!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا سید محمدمهدی میرباقری نماینده مجلس خبرگان رهبری عصر پنجشنبه در نشست علمی «کرونا و چالش های پیش روی هیئات» که در کتابخانه مرحوم آیت الله حائری طبسی قم برگزار شد، قرنطینه را راه حل اساسی و پایدار در مبارزه با کرونا ندانست و گفت: در ماه رمضان در زمینه برگزاری تجمعات مذهبی کوتاهی کردیم.
وی با بیان اینکه امروز واضح شده است که راه مواجهه با کرونا قرنطینه کور نیست، اظهار کرد: جریان غرب و غربگراها به دنبال تعطیلی مجالس و تجمعات مذهبی هستند؛ جریان غرب گرا برگزاری مراسم های مذهبی را مانع پیشرفت های مادی خود می داند.
میرباقری با تأکید بر اینکه ما به هیچ عنوان نمی خواهیم مجالس و محافل مذهبی تعطیل شود، عنوان کرد: همانطور که نمی توان بازار را تعطیل کرد، به طریق اولی نمی توان هیأت و مجالس مذهبی را به تعطیلی کشاند؛ در ماه رمضان مشاهده کردیم برخی در صدد آن بودند که روزه گرفتن را مضر اعلام کنند، اما جامعه متدین پزشکی آن را غیر مضر دانست.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه ما باید در مقابل طرح های غرب گرایانه طرح ریزی و برنامه ریزی مناسب داشته باشیم، گفت: باید مراقب باشیم مجالس محرم به امر مجازی تبدیل نشود؛ در عین حالی که از فضای مجازی برای نشر معارف استفاده می کنیم باید مراقب باشیم مجالس حضوری کمرنگ نشود.
وی بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی در هیأت ها تأکید کرد و ابراز داشت: برگزاری محافل مذهبی به بهداشت و سلامت معنوی جامعه کمک می کند؛ امروز باید کسانی برای هیأت ها تصمیم گیری کنند که از این محافل و مجالس درک صحیحی داشته باشند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: امروز جامعه پزشکی دغدغه بیشتری نسبت به برگزاری هیأت های مذهبی دارد و به ما در این زمینه کمک می کنند تا بتوانیم به بهترین شکل به رسالت خود عمل داشته باشیم.
وی کرونا را حاصل دستکاری بشر در طبیعت قلمداد کرد و گفت: کرونا هر چه که باشد یا نباشد حاصل دستکاری بشر در طبیعت است و حاصل آن نیز تفکری است که جهان را مرده می داند و می پندارند می تواند هر کاری می تواند بکند
میرباقری با بیان اینکه راه برون رفت از بحران های زیست محیطی بازگشت به آموزه های انبیای الهی است، خاطرنشان کرد: در شرایطی که بحرانی است باید به سوی مراسم های مذهبی سوق پیدا کنیم، نه اینکه آنها را به تعطیلی بکشانیم
حسین انصاریان نیز در این نشست طی سخنانی با اشاره به اینکه به اذعان غیرمسلمانان یکی از مزیت های دین اسلام و تشیع تجمعات مذهبی به صورت خودجوش است، گفت: تنها دولتی که هزار و ۴۰۰ سال است که خرج سنگین اداری هایش را می دهد، دولت ابا عبدالله(ع) است.
وی با بیان اینکه عاشقان مکتب امام حسین(ع) با سخاوتی که دارند در مسیر اباعبدالله(ع) هزینه می کنند، ادامه داد: کارمندان دولت حسینی خرج دولت خود را می دهند؛ عاشقان اباعبدالله(ع) میلیاردها تومان پول در این مسیر به صورت سالیانه خرج می کنند و مطمئن هستیم که درست هم هزینه می شود.
انصاریان با اشاره به اینکه بر اساس روایات تا قیامت پرچم محافل عزاداری اباعبدالله(ع) بر پا است، خاطرنشان کرد: برپا کردن جلسات عزاداری از افضل اعمال بوده و در این زمان از افضل واجبات است؛ دشمن تلاش های بسیاری انجام داده است تا این چراغ را خاموش کند، اما موفق نشده و تا ابد هم موفق نخواهد شد.
وی به عظمت جلسات امام حسین(ع) در آینه روایات اشاره و عنوان کرد: باید برای ایام عزاداری طرح ریزی کنیم و آن را در بهره دهی به اوج برسانیم و برای جلسات و محافل و گریه بر ایشان بکوشیم.
وی با بیان اینکه باید بهداشت را رعایت و جلسات عزاداری را برگزار کنیم، گفت: در روایات از اهل بیت(ع) نقل شده است که «کسی که سخن ما را بگوید یا سخن ما را در نزدش بزند و به اندازه بال مگسی گریه کند همه گناهانش بخشیده می شود».
انصاریان خاطرنشان کرد: در جریان برگزار مراسم های شب قدر با فاصله گذاری اجتماعی در داخل و خارج از حسینیه جلسات را برگزار کردیم و حتی یک گزارش هم نرسیده که یک نفر در آن ایام با شرکت در مراسم کرونا گرفته است.
وی افزود: همه مبانی دینی مدیون حرکت و نهضت امام حسین(ع) است، مطرح کرد: با رعایت بهداشت به مراسمات بیاییم و نترسیم، زیرا این جلسات ضامن تداوم دین، کار خیر، حوزه ها و مرجعیت است.
محمد میرزا محمدی از وعاظ قم با انتقاد از تناقض روند اطلاع رسانی اخبار کرونا گفت: در عرصه تبیین جایگاه هیأت های مذهبی و نیز حرکت جهادی طلاب در کمک به کادر درمان بیماران کرونایی به خوبی کار نشده است.
وی اظهار داشت: اگر گزارش وزیر بهداشت در هیأت دولت در زمینه نقش هیأت ها در شیوع کرونا درست باشد، الزامی برای تعطیلی هیأت ها وجود نخواهد داشت، زیرا طبق آن گزارش هیأت ها کمتر از نیم درصد در شیوع این بیماری تأثیر دارند.
میرزامحمدی خاطرنشان کرد: امروز چالش های جدی داریم از شبهات دینی گرفته تا دچار تزلزل شدن اعتقادات متدینان، از این رو باید با مبنا با این بیماری مقابله کنیم؛ ما برای ابتلائات و همه ممنوعیت های عرصه های مختلف طرح داریم و نمی گذاریم دیگران برای ما تصمیم بگیرند.