آیا باد کولر ماشین و موتور جارو برقی موجب انتقال کرونا میشود؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا، همگی میدانیم که این ویروس ناشناخته است و جهان را به چالش کشانده. در ابتدا یافتههای پژوهشگران خبر از جرم سنگین این ویروس میداد و میگفت این ویروس در هوا معلق نمیماند و بر روی زمین میافتد. به همین علت ضد عفونی کردن کفشها یکی از راههای جلوگیری از انتقال کرونا شد. بعد از مدتی پژوهشگران ژاپنی تحقیقی درباره علت شیوع بالای این ویروس شروع کردند. نتایج تحقیقات بر این اساس بود؛ در یک اتاق (بدون تهویه هوا) میکرودراپلتهایی که حاوی اطلاعات بیماری کرونا هستند، از فردی که مبتلا یا ناقل کرونا است به طریق عطسه، بلند صحبت کردن و نفس عمیق کشیدن به تمام افراد سالم حاضر در اتاق انتقال میابد. این نظریه پاسخی درست و علمی به علت آمار شیوع بالای کروناویروس بود؛ اما حالا با توجه به این موضوع که ما همچنان درباره کرونا در حال کشف هستیم، موضوع انتقال کرونا از طریق کولر ماشین و جارو برقی میتواند درست باشد؟ در ادامه «ایرنا زندگی» به این سوال بر اساس دلیل و برهان پاسخ خواهد داد.
شایعات فضای مجازی؛ راههای جدید انتقال کرونا
سیستم مکش جارو برقی به این صورت عمل میکند که هوا و مواد زاید، با فشار زیاد وارد کیسه جارو برقی شده و سپس هوا از کیسه و یک فیلتر رد میشود و به بیرون از جارو برقی انتقال میابد. طبق این مکانیسم امکان پخش و انتقال کرونا از طریق جارو برقی وجود ندارد.
به ۲ دلیل کولر ماشین که از هوای بیرون تغذیه میکند کرونا را به داخل نمیآورد:
۱. هواکش کولر ماشین در کنار چرخها قرار دارد و حدود ۲۰ سانت یا بیشتر با زمین فاصله دارد که توانایی کشش ویروس را ندارد.
۲. کولر ماشین دارای فیلتر قدرتمندی است که اجازه ورود کرونا را نمیدهد.
تنها راهی که در ماشین ممکن است شما را به کرونا مبتلا کند، وجود یک فرد ناقل یا بیمار به کرونا است. (آن هم در شرایطی که پنجرهها بسته باشند و امکان تهویه هوا وجود نداشته باشد)
منطقیترین راه برای پیگیری اخبار کرونا تنها منابع رسمی هستند. بهتر است شایعات فضای مجازی را باور نکنیم و حداقل آن را با کسی به اشتراک نگذاریم؛ زیرا اکثریت منبع موثق ندارند و تنها اضطراب را در جامعه ترویج میدهند.