بدشانسی ترامپ یا تئوری توطئه/ رئیس جمهور آمریکا از مناظرهها فرار کرد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، امیرعلی ابوالفتح، در خصوص تاثیر ابتلای دونالد ترامپ بر روند انتخابات امریکا اظهار کرد: ما با یک وضعیت کمسابقه روبهرو هستیم که یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری که رییس جمهور نیز هست با چنین بیماری مواجه شده است، چنانکه این بیماری حضور این نامزد انتخابات را در جمعها کاهش میدهد و حتما باید ۱۵ تا ۲۰ روز در قرنطینه باشد در حالی که فقط یک ماه به انتخابات مانده است.
وی ادامه داد: فعلا کسی نمیداند چه اتفاقی ممکن است رخ بدهد، همه چیز به سلامت آقای ترامپ بستگی دارد. در آخرین اخبار، کاخ سفید اعلام کرده که ترامپ علائم خفیفی از بیماری کرونا را دارد، اما ممکن است در طی روزهای آینده شدیدتر شود.
این کارشناس مسائل امریکا تصریح کرد: ترامپ سن بالایی دارد، وزن زیادی دارد و پیش از این نیز در مور سلامت او هشدارهایی داده شده است، از این جهت ممکن است طی روزهای آینده وضع او رو به وخامت بگذارد و شاید حتی مانند آقای بوریس جانسون چند روز در آیسییو بستری شود. آنچه اکنون وجود دارد این است که یک شوک وارد شده است.
ابوالفتح خاطرنشان کرد: اکنون گفته میشود که رییس کمیته ملی حزب جمهوریخواه به کرونا مبتلا شده، این افراد سران حزب هستند و دائم با هم برنامه و جلسه داشتهاند. بحثی که الان وجود دارد این است دولت ایالات متحده در معرض مواجهه با این بیماری است و معلوم نیست چه تعداد از وزرا و مشاورین این بیماری را داشته باشند چراکه گفته میشود در کاخ سفید پروتکلهای بهداشتی خیلی رعایت نمیشده و افراد کاملا بدون ماسک تردد میکردهاند.
ممکن است مناظره معاون رییس جمهور امریکا نیز به دلایل امنیتی برگزار نشود
وی در مورد برگزاری مناظرههای انتخاباتی عنوان کرد: آقای ترامپ دو مناظره دیگر دارد و معلوم نیست که این مناظرهها برگزار شود یا نشود، مایک پنس و کاملا هریس مناظره دارند و معلوم نیست که حتی مناظره آنها هم برگزار شود چرا که به دلیل قرنطینهشدن رییس جمهور ممکن است تفویض اختیار به معاون رییس جمهور یعنی آقای مایک پنس صورت بگیرد بنابراین سطح امنیتی آقای مایک پنس حتما افزایش پیدا میکند چرا که نمیتوانند این ریسک را بکنند که هم رییس جمهور و هم معاون رییس جمهور به این بیماری مبتلا شوند.
این کارشناس مسائل امریکا اضافه کرد: ممکن است مناظرهها به صورت ویدئوکنفرانس باشد که قطعا آن جذابیت قبل را ندارد. آقای ترامپ سوار هواپیما میشد و در طول یک روز در چندین ایالت فقط از پلهها پایین میرفت و سخنرانی میکرد و به شهر دیگر میرفت در مجموع اینکه پیش از این بیماری این تحرکات را داشت و این شور و هیجان را ایجاد میکرد. وقتی نامزد اصلی به قرنطینه میرود، فضای سرد و حتی ترسناکی ایجاد میشود بدین صورت که همه به هم نگاه میکنند که مبتلا میشوند یا خیر و در مجموع آن شور و هیجان از بین میرود.
ابوالفتح در مورد تمایل دونالد ترامپ به برگزاری مناظره بیان کرد: آقای ترامپ به خاطر روحیه جنگندگی و تهاجمی که دارد، قطعا از این مناظرهها استقبال میکند، او حتی خود را پیروز مناظره معرفی کرد و ادعا کرد که همه میگویند که ترامپ پیروز شده است، حال گرچه نتایج نظرسنجیها خلاف این بود.
وی افزود: باور آقای ترامپ این است که این نظرسنجیها جعلی هستند. بنابراین خیلی مشتاق است که در این مناظرات شرکت کند، البته نه با تغییر قوانین. چنانکه کمیسیون مناظرات دنبال این بود که قوانین را تغییر دهد تا اتفاقات مناظره قبلی رخ ندهد که ترامپ مخالفت کرد.
ترامپ از مناظرهها فرار کرد؟
این کارشناس مسائل امریکا اضافه کرد: من معتقدم که ترامپ شخصا دوست دارد که در مناظره شرکت کند چرا که یک فرصت مناسبی بود که بتواند نقد و حمله کند. از نظر حامیان او، ترامپ برنده بود و توانست بایدن را عصبی کند و او را مجبور به پرخاشگری و توهین کند و اینها برای یک سیاستمدار در سطح معاون رییس جمهور سابق امتیاز مثبت نیست.
ابوالفتح در مورد ادعاهای پیرامون جعلیبودن ابتلای رییس جمهور امریکا به کرونا گفت: در همه جای دنیا برخی به تئوری توطئه اعتقاد دارند. این دست اتفاقات نمیتواند جعلی یا مهندسیشده باشد. تیم حفاظتی آقای ترامپ و سرویس مخفی یک تیم تقریبا مستقل است و زمانیکه احساس خطر کنند خیلی پیگیر مسائل سیاسی و انتخاباتی نیستند یعنی از این تبعیت نمیکنند که رییس جمهور اهداف انتخاباتی داشته باشد و کار خود را انجام میدهند.
وی اضافه کرد: چنین خبری که وقتی اعلام شد با ریزش بازار بورس امریکا همراه بود، شاخصهای اقتصادی را جابهجا کرد و به نوعی زلزله سیاسی ایجاد کرده است، نمیتواند جعلی باشد اما اگر جعلی باشد و لو برود که حتما لو میرود چرا که در این روزها هیچچیزی پنهان نمیماند، رسوایی بزرگی ایجاد میکند.
ابتلای ترامپ به کرونا میتوانست خیلی وقت پیش اتفاق بیافتد
این کارشناس مسائل امریکا افزود: من نمیتوانم جعلیبودن این خبر را باور کنم. این مساله حتی میتوانسته خیلی وقت پیش اتفاق بیافتد. آقای ترامپ به صورت مداوم در تجمعات انتخاباتی حضور داشته است و تیم همراه او که جمعیت زیادی هستند همیشه همراه او بودند و بنابراین در معرض بیماری قرار میگیرد و حتی سوال این است که چرا زودتر مبتلا نشده است؟
ابوالفتح تاکید کرد: اگر انتخابات قرار باشد در موعد مقرر برگزار شود این اتفاق نمیتواند خیلی به نفع آقای ترامپ باشد. حال در یک کشوری دست رییس جمهور باز است و هر زمان که بخواهد میتواند انتخابات برگزار کند و جلوی رسانهها را ببندد اما در امریکا این چنین نیست و اینها در اختیارات رییس جمهور نیست که بخواهد با بازی کردن با این موارد شانس خود را افزایش دهد. در مجموع من نمیتوانم توطئهآمیز بودن این مساله را قبول کنم مگر اینکه شواهد خیلی قوی بیاید که دور از انتظار است.
وی در مورد تاثیر ریزش بورس امریکا بر انتخابات تصریح کرد: از آنجا که ریزش اخیر سهامها مبنای اقتصادی ندارد و در اثر شوک یک خبر سیاسی است، حتما دوباره بهبود پیدا میکند. ممکن است کسی که امروز و فردا بخواهد سهام خود را نقد کند، متضرر شود اما کسانی که در بازار بورس هستند کاملا این شناخت و تجربه را دارند که در اثر یک شوک سیاسی تصمیم نگیرند. در مجموع در شاخصهای اقتصادی تغییری ایجاد نشده است.
ریزش بورس امریکا مبنای اقتصادی ندارد و بر تصمیم رایدهندگان تاثیر نمیگذارد
این کارشناس مسائل امریکا اضافه کرد: این خبر بیماری رییس جمهور باعث ورود یک شوک و متلاطم شدن بازارها شده است و چون مبنای اقتصادی ندارد در وضعیت زندگی روزمره مردم امریکا هم اثر فوری ندارد جز آن تعداد افرادی که در بازار بورس فعالیت میکنند که بسیاری از آنها هم میتوانند توقف کنند تا بازار به ثبات برسد، از این جهت این ریزش سهامها نمیتواند روی تصمیم رایدهندگان اثر فوری داشته باشد، اما اگر در روزهای آینده، شاهد هرج و مرج در کاخ سفید باشیم، برای سلامت رییس جمهور اتفاقی رخ بدهد، کشور به یک بنبست سیاسی برسد و درگیریها بالا بگیرد در نتیجه بر شاخصهای اقتصادی نیز اثر میگذارد.