آذربایجان برای ارمنستان خط و نشان کشید
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا: بایراماف عصر سهشنبه در نشست خبری مشترک با "مولود چاوش اوغلو" وزیر خارجه ترکیه در باکو، افزود: با وجود این که از سال ۱۹۹۴ میلادی شاهد موضع غیرسازنده ارمنستان در مذاکرات حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ بودیم، اما از سال ۲۰۱۸ میلادی از سوی مقامهای سیاسی و نظامی جدید این کشور لطمه جدی به این مذاکرات وارد شد.
وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به درگیری های فعلی نیروهای این کشور و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه قره باغ، گفت: نیروهای ارمنستان باید از سرزمین های اشغال شده جمهوری آذربایجان خارج شوند و مبارزه خود را در این زمینه تا تحقق این مهم ادامه خواهیم داد.
بایرام اف در بخشی از سخنان خود با اشاره به این که جمهوری آذربایجان علاقهمند به برقراری صلح در منطقه است، گفت: جمهوری آذربایجان به غیر از ارمنستان با همه کشورهای منطقه همکاری های تنگاتنگ دارد و با این کشورها طرح های بزرگ منطقه ای را اجرا می کند.
چاوش اوغلو نیز در این نشست با تأکید بر این که آتش بس مساله قره باغ مشکل منطقه قفقاز جنوبی را حل نمی کند، گفت: مجامع بین المللی باید از ارمنستان بخواهند نیروهای خود را از سرزمین های جمهوری آذربایجان خارج کند.
وی همچنین با انتقاد از موضع گیری میانجیگران بین المللی گفت: رؤسای گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ نباید موضع یکسان نسبت به ارمنستان که ۲۰ درصد سرزمین های جمهوری اذربایجان را تحت اشغال قرار داده و جمهوری آذربایجان که سرزمین های آن تحت اشغال نیروهای ارمنی است، داشته باشند.
وزیر خارجه ترکیه که امروز در رأس هیأتی وارد باکو شده و با الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان دیدار کرد. وی هدف از این سفر را نمایش همبستگی ترکیه با جمهوری آذربایجان عنوان کرد.
بامداد ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیر) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود.
در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.