برای نخستین بار صورت می گیرد؛ یک اقدام تاریخی حقوق بشری علیه آمریکا در سازمان ملل
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا: حضور اعضایی چون ایران، سوریه، ونزوئلا، چین و روسیه در این نهاد سبب شد تا ایالات متحده با انبوهی از پرسشها در خصوص نقض حقوق بشر کودکان مهاجر، حقوق سیاهان و همچنین تحریمهای دیگر کشورها قرار گیرد.
روز دوشنبه ۹ نوامبر، حدود ۱۲۰ کشور در یک جلسه ۳ ساعت و نیمه که به صورت مجازی برگزار شد در خصوص گزارش ماه اوت این کمیته درباره وضعیت حقوق بشر در آمریکا بحث و گفتوگو کردند.
اندرو برمبرگ، نماینده آمریکا در این جلسه با اشاره به اینکه نظام این کشور ساز و کار دموکراتیکی دارد، افزود: «سیستم سیاسی و اجتماعی در ایالات متحده به این شکل طراحی شده که امکان بحث و بررسی در خصوص موضوعات مختلف را میدهد و این خود سبب پیشرفت در امور و انجام اصلاحات لازم میشود. ما مایلیم به صراحت به نقضهای خود اعتراف کنیم.»
براساس گزارش یورونیوز، نماینده آمریکا همچنین در ادامه افزود: «از آنجا که شاهد نقض بیسابقه حقوق بشر توسط دولتهای استبدادی در سراسر جهان هستیم، ایستادگی برای دفاع از حقوق بشر و آزادیهای اساسی از هر زمان دیگری مهمتر است و ما این کار را با استقبال از انتقادات سازنده و شفافیت در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایالات متحده نشان میدهیم.»
برخی از کشورها از پیش سوالات خود را برای این جلسه ارسال کرده بودند. از جمله چین از ایالات متحده پرسیده بود طی ۴ سال گذشته و در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ چه تعداد کودک از مادران خود جدا شده و در کمپها نگهداری شدهاند. همچنین چه تعدادی از پناهجویان طی این مدت در کمپهای پناهجویی جان خود را از دست دادهاند. دیگر سوال چین از هیئت آمریکایی به مداخلات نظامی واشنگتن در دیگر مناطق جهان مربوط میشد و پکن از آمریکا سوال کرد آیا این کشور قصد دارد به مداخلات نظامی خود که به کشتار افراد زیادی از غیرنظامیان در دنیا منجر شده است پایان دهد یا خیر؟
نماینده ایران نیز از آمریکا پرسید آیا این کشور برنامهای دارد که به سیاست غیرقانونی خود برای تحریم دیگر کشورها پایان دهد یا خیر؟
سوریه دیگر کشوری بود که از آمریکا پرسید واشنگتن برای پایان دادن به اشغال قانونی این کشور در سوریه چه اقداماتی انجام داده است.
این جلسه در حالی برگزار شد که در ماه اوت، گزارشی از سوابق حقوق بشری ایالات متحده در سالهای اخیر از سوی این نهاد حقوق بشری سازمان ملل منتشر شده بود.
پرونده حقوق بشری ایالات متحده آخرین بار در سال ۲۰۱۵ در شورای حقوق بشر سازمان مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود. دولت دونالد ترامپ دو سال قبل اعلام کرد به دلیل اینکه این نهاد دستور کاری «ضد اسرائیلی» دارد، عضویت خود را در آن لغو میکند.