کمبود این ویتامین عوارض خطرناکی برای بدن دارد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ویتامین C بی تردید یکی از مهمترین مواد مغذی است که انسانها با مصرف مواد غذایی آن را کسب میکنند. براساس اعلام سرویس بهداشت همگانی انگلیس، این ویتامین نقش ویژهای در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا میکند.
فصل پاییز و زمستان، زمان همه گیری بیماری آنفلوانزا است که البته امسال تحت الشعاع همه گیری کووید ۱۹ قرار گرفته است. از این رو، مصرف کافی ویتامین C و متعاقب آن تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار با اهمیت است. با توجه به اهمیت این ویتامین، دانستن این نکته که آیا به میزان کافی ویتامین C مصرف میکنید یا نه، ضروری است.
متخصصان میگویند از رایجترین علائم کوتاه مدت کمبود ویتامین C میتوان به بی حالی، خستگی، تحریک پذیری و زودرنجی، کاهش وزن و دردهای عضلانی و درد مفاصل اشاره کرد. ویتامین C باعث جذب بهتر آهن میشود، از این رو کمبود آن میتواند به بیماریهای مرتبط با کمبود آهن دامن بزند.
در صورتی که کمبود این ویتامین در بدن برای بلند مدت (چند ماه) ادامه یابد میتواند منجر به بروز علائمی مانند خونریزی و کبود شدگی، تغییر در لثهها مانند تورم، خونریزی و تغییر رنگ آنها به بنفش، از دست دادن دندان ها، خشکی و شکنندگی مو، پوست خشک و خشن، کم خونی و ضعف در ترمیم جراحات اشاره کرد.
پزشکان میگویند میتوان با راهکارهای متعدد کمبود ویتامین C در بدن را درمان کرد. یکی از این روشها مصرف قرصهای جوشان این ویتامین یا قرصهای خوراکی آن است. مواد غذایی مانند مرکبات، فلفل، آویشن، کلم بروکسل، سبزیهایی مانند جعفری، لیمو، غلات کامل، کیوی، توت فرنگی، گوجه فرنگی، آناناس و زعفران از جمله منابع طبیعی ویتامین C هستند.
به دلیل آن که ویتامین C محلول در آب است، بدن میتواند به راحتی میزانی که بیشتر از نیازش است را دفع کند. با این حال، زیاده روی در مصرف این ویتامین دارای عوارض جانبی مانند اسهال است.