۸ دلیل برای سرمایهگذاری در استرالیا
از گردشگران و مهاجرانی که میتوانند از امتیاز مهاجرت به استرالیا بهره بگیرند گرفته تا تجار و سرمایهگذارانی که قصد سرمایه گذاری در استرالیا را دارند. در حال حاضر این کشور از لحاظ کیفیت زندگی در رتبهٔ دهم جهانی قرار گرفته است، اما زندگی در کمال آسودگی خاطر تنها مزیتی نیست که این سرزمین آفتابی برای ساکنینش به همراه دارد.
چه قصد مهاجرت از طریق سرمایهگذاری داشته باشید، چه بخواهید با راهاندازی فروشگاههای جدید در کشورهای خارجی کسبوکار خود را گسترش دهید یا بخواهید در بازار سهام فعالیتهای تازهای داشته باشید، مطمئنا استرالیا یکی از کشورهایی است که توصیه میشود برای چنین اهدافی مد نظر قرار بدهید.
در ادامهٔ این مقاله قصد داریم شما را با دلایلی آشنا کنیم که سبب شدهاند سرمایه گذاری در استرالیا ، به واسطهٔ فرصتهای بالقوهٔ تجاری آن، طی روندی روزافزون در حال گسترش باشد.
اقتصاد توسعهیافته
اولین دلیل مهمی که سرمایهگذاری در استرالیا را انتخابی ایدهآل میکند، شرایط خوب اقتصادی این کشور است. در حال حاضر استرالیا دارای سیزدهمین اقتصاد بزرگ جهان است و انتظار میرود طی یک دههٔ آینده، صعودی دو رتبهای داشته باشد.
طی ۲۸ سال گذشته استرالیا همهساله از لحاظ اقتصادی پیشرفت کرده است و این مسئله زمینهساز رشد چشمگیر نرخ سالانهٔ تولید ناخالص داخلی این کشور شده است که از ۲٫۱٪ در سال ۲۰۱۶ با افزایشی ۰٫۸٪ی به ۲٫۹٪ در سال ۲۰۱۷ رسیده است. بهعلاوهٔ موارد یاد شده، طبق پیشبینیهای صورت گرفته توسط صندوق بینالمللی پول، طی پنج سال آینده، یعنی تا فرا رسیدن سال ۲۰۲۳، استرالیا از لحاظ اقتصادی از تمامی کشورهای پیشرفتهٔ حال حاضر سبقت خواهد گرفت.
بازار مطمئن
در کنار آیندهٔ روشنی که میتوان از لحاظ اقتصادی برای استرالیا متصور بود، فعالیتهای تجاری و سرمایهگذاری در آن تا حدود زیادی مطمئن است و میزان ریسکپذیری پایینی دارد. دلیل دیگری که باعث میشود سرمایهگذاری در استرالیا کار آیندهنگرانهای باشد، رتبهٔ پنجم این کشور از لحاظ آزادی اقتصادی در جهان است که سبب شده است فعالیتهای بازرگانی و تجاری، هم به صورت داخلی و هم به صورت بینالمللی، تا حدود زیادی نتیجهبخش باشند.
به علاوهٔ موارد یاد شده، استرالیا از لحاظ سادگی پیشبرد فعالیتهای اقتصادی، در میان ۱۹۰ اقتصاد دیگر جهان، رتبهٔ هجدهم را به خود اختصاص داده است و دلیل عمدهٔ این مزیت اقتصادی در استرالیا به سازماندهی و قانونگذاری مناسب و معقول دولتمردان این کشور برمیگردد.
موقعیت جغرافیایی منحصربهفرد
شاید با نگاه به نقشهٔ موقعیت جغرافیایی کشورهای کرهٔ زمین اینگونه به نظر برسد که استرالیا کشوری است منزوی، اما نباید با این تصور به اشتباه افتاد؛ استرالیا به هیچ عنوان کشوری دورافتاده نیست.
استرالیا از لحاظ جغرافیایی در نیمکرهٔ جنوبی کرهٔ زمین واقع شده است. بهطور دقیقتر، در منطقهٔ آسیا-اقیانوسیه (آرام) و این مسئله باعث شده است تا در بازار جهانی از اهمیت بسزایی برخوردار شود. در حقیقت بسیاری این کشور را دروازهٔ ورود به قارهٔ آسیا میدانند که میان کشورهای غربی و شرقی، نقش میانجی را بازی میکند.
در حقیقت، موقعیت جغرافیایی مناسب به سود کشورهایی نظیر چین، ژاپن و کرهٔ جنوبی هم بوده است، چراکه آنها میتوانند با استفاده از موقعیت جغرافیایی استرالیا، با کشورهای انگلیسیزبانی که از لحاظ زمانی اختلاف کمتری با آنها دارند، مرتبط شده و اقدام به دادوستد و فعالیتهای تجاری کنند. در این میان، دیگر کشورهای اروپایی و کشورهای آمریکایی میتوانند با استفاده از این مزیت استرالیا، از آن به عنوان نوعی واسطه استفاده کنند و با اعتمادبهنفس بیشتری به کشورهای آسیایی نزدیک شوند.
روابط عمیق تجاری و فرهنگی استرالیا با دیگر ملل آسیا-اقیانوسیه گواهی بر این ادعا است. در حال حاضر توافقنامهٔ تجارت آزادی میان استرالیا با کشورهای عضو اتحادیهٔ کشورهای جنوب شرق آسیا بسته شده است که بر اساس آن با کشورهای چین، برونئی، شیلی، هنگکنگ، ژاپن، کره، مالزی، سنگاپور و تایلند، با توجه به شرایط درج شده در توافقنامه فعالیت تجاری و دادوستد دارد.
۴۲٪ از فعالیتهای تجاری استرالیا با کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا صورت میگیرد. بهعلاوه، از هر ۱۲ کالا یا خدماتی که از استرالیا به دیگر کشورهای جهان صادر میشود، ده تای آنها وارد بازار کشورهای آسیایی میشود.
صنایع پویا
استرالیا در سطح جهانی به فعالیت گسترده در پنج صنعت کلیدی شهرت دارد: منابع و انرژی، تجارت محصولات کشاورزی، خدمات مالی، تحصیلات و گردشگری. از میان ۲۰ صنعت مختلفی که کشورهای جهان در آنها فعالیت دارند، استرالیا در ۱۵ تای آنها رتبهای بهتر از میانگین عملکرد جهانی دارد.
بهعلاوهٔ موارد یاد شده، استرالیا به عنوان بزرگترین تولیدکنندهٔ سنگآهن، زغالسنگ و سرب خام (یا پرداختنشده) در جهان شناخته میشود. همچنین انتظار میرود استرالیا در سال جاری بدل به بزرگترین صادرکنندهٔ گاز طبیعی مایع در جهان شود.
مجموع کالاها و خدمات صادر شده از استرالیا در سال مالی ۲۰۱۷ ارزشی معادل با ۳۷۳٫۲ میلیارد دلار استرالیا داشتند که در مقایسه با سال پیش از آن، از این نظر پیشرفتی ۱۷٪ی داشتهاند. با این تفاسیر، میتوان اذعان کرد که صنایع مختلف مهمترین نقش را در رونق کسبوکار در استرالیا و بهبود اوضاع اقتصادی این کشور داشتهاند و این مسئله دلیل دیگری برای آیندهنگرانه بودن سرمایهگذاری در استرالیا است.
نیروی کار باصلابت
استرالیا نیروی کار بسیار فعال و بازار کار متنوعی دارد و این عامل مهم دیگری است که اشاره به ثمربخش بودن سرمایهگذاری در استرالیا دارد. نرخ بیکاری در این کشور در حال حاضر ۵٫۱٪ است و این در حالی است که طی شش سال گذشته این درصد از عدد ۵ فراتر نرفته بوده است. طبق آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۵، ۵۳٪ از کسانی که نیروی کار استرالیا را تشکیل میدهند، در سن کار هستند، به این معنا که سنشان بین ۲۵ تا ۶۴ سال است. این در حالی است که تقریبا ۶۳٪ این افراد، دارای مدرک درجه سهٔ کاری هستند.
در کنار اینها، استرالیا به عنوان چهارمین کشور هوشمند جهان شناخته میشود؛ مهارتهای سطح بالا و استقبال از مهاجران دو عامل مهمی هستند که این افتخار را برای استرالیا به همراه آوردهاند. جمعیت استرالیا، متشکل از مردمانی با فرهنگها و زبانهای گوناگون است و این مسئله باعث منحصربهفرد بودن آنها در مقایسه با دیگر کشورهای جهان شده است. نیمی از مردم این کشور یا خودشان خارج از استرالیا به دنیا آمدهاند، یا یکی از والدینشان و ۲۷٪ از مردم به یک زبان آسیایی یا اروپایی دیگر مسلط هستند.
دولت دموکراتیک
اکثریت دموکرات دولت استرالیا از مسائلی چون توافقنامههای بلندمدت تجاری، قوانین مهاجرپذیری و صدور ویزای استرالیا برای اتباع بیگانه و روابط دیپلامتیک حمایت میکند و چهارچوبهای سازمانیای برای مقابله با مسائلی چون فساد و تبعیض به وجود آورده است. دولت دموکراتیک این کشور عامل مهم دیگری است که سرمایهگذاری در استرالیا را مطمئن و نتیجهبخش میکند.
استرالیا از لحاظ حقوق قانونی، معقول بودن سیستمهای بانکی و بانکداری، مقررات مربوط به مبادلهٔ اوراق بهادار و عملکرد قابلتحسین و اثرگذار هیئتمدیرهٔ شرکتهای این کشور، در میان کشورهای جهان رتبهٔ خوبی دارد. همچنین استرالیا از لحاظ قانونگذاری در بخش تجاری (تعرفهٔ گمرک و حمایت از تولیدات داخلی) و استقلال قضایی، در شمار ده کشور برتر جهان قرار گرفته است.
دولت استرالیا همچنین برای متقاضیان سرمایهگذاری در این کشور، شرایط ویژهای فراهم کرده است. متقاضیان میتوانند با ویزای کارآفرینی استرالیا اقدام به سرمایهگذاری و اخذ اقامت این کشور کنند. تنها کافیست امتیاز مهاجرت به استرالیا را به دست آوررند.
پیشرفت مداوم
استرالیا از لحاظ کارآفرینی رتبهٔ هفتم جهان را به خود اختصاص داده است و تقریبا نیمی از شرکتهای فعال در این کشور (۴۹٪)، نوآوری را در دستور کار خود قرار میدهند. دولت فدرال این کشور نیز برنامههای تشویقی برای این نوآوریها در نظر گرفته است تا در حوزهٔ پیشرفت کسبوکار و صنایع، محیطی پویا به وجود بیاید که در آن از جدیدترین فناوریهای روز استفاده میشود.
در سال ۲۰۱۷ دولت فدرال استرالیا برای سرمایهگذاری مربوط به توسعهٔ بخش تحقیقات و آزمایش، رقم قابلتوجه ۱۰٫۳ میلیارد دلار استرالیا را در نظر گرفت و این آمار باعث شد تا استرالیا در شمار برترین کشورهای جهان از لحاظ اهمیتی که برای نوآوری قائل میشوند قرار بگیرد. بهعلاوهٔ موارد یاد شده، تخفیفهای مالیاتیای در بخشهای نوآوری و تحقیق و توسعه در نظر گرفته شده است که برای ترویج پروژههای نوآورانه و سازمانهای فعال در این زمینهها نتیجهبخش بوده است. این تخفیفهای مالیاتی، شامل کاهش ۲۰٪ی مالیات پرداختی از سوی شرکتهایی میشود که در زمینهٔ نوآوری فعالیت میکنند (این تخفیف محدودیتی هم دارد و به ازای هر سرمایهگذار در طول سال نباید بیشتر از ۲۰۰۰۰۰ دلار شود). طرحهای تشویقی بخش تحقیق و توسعه به این شکل است که اگر مجموع ارزش حجم معاملات سالانهٔ سازمانها کمتر از ۲۰ میلیون دلار شود، باید هزینهای معادل با ۴۵٪ تخفیفهای مالیاتی دریافتی، بازپرداخت کنند.
افزایش توجه بنیانگذاران و حمایت دولتی باعث رشد فعالیت کسبوکارهای نوپا (استارتآپ) در استرالیا شده است. دولت مالکوم ترنبول، نخستوزیر سابق استرالیا، مبلغی معادل با ۸ میلیون دلار صرف سرمایهگذاری برای برنامههای شتابدهنده و پرورشی کرده بود و برای اختصاص ۱۵ میلیون دیگر به این برنامهها، قول مساعد داده بود؛ در تمامی این سرمایهگذاریها بخش فناوری مد نظر قرار گرفته بود.
استرالیا به استفاده از فناوریهای جدیدی شهرت پیدا کرده است که بهکلی باعث زیرورو شدن روند فعالیت در برخی صنایع و مدرنیزه شدن آنها شده است. بهعلاوه سعی بر آن بوده است تا با استفاده از محاسبات کوآنتومی و سیستمهای اتوماسیون، صنایع اصلی و مهم این کشور نظیر استخراج معادن و کشاورزی تا حد امکان مدرنیزه شوند.
زیرساخت قابلاطمینان
موقعیت مناسب بنادر استرالیا از لحاظ استراتژیک، برنامهریزی مناسب و حسابشده برای شبکههای ارتباطی جادهای و خطآهن و زنجیرهٔ کارآمد در نظر گرفته شده برای تولید و توزیع محصولات مختلف، همگی برای برآورده کردن مؤثر نیازهای تجاری در استرالیا صورت پذیرفتهاند.
استرالیا، از لحاظ کیفیت عرصهٔ رقابتی برای بهبود زیرساختها در میان ۲۵ کشور برتر جهان قرار گرفته است (رتبهٔ هجدهم) و دلیل عمدهٔ این مسئله، توجه دولت استرالیا به سرمایهگذاری در جهت پیشرفت زیرساختهای داخلی بوده است. نکتهٔ دیگری که جلب توجه میکند، هزینهها و سرمایهگذاریها دولت استرالیا در بخش مخابرات است که باعث شده این کشور از این لحاظ رتبهٔ هشتم جهان را به خود اختصاص بدهد. همچنین استرالیا از لحاظ توانایی استفاده از سیستمهای دیجیتال، در رتبهٔ دهم جهان قرار گرفته است و بخشی از این پیشرفت خود را مدیون زیرساختهای حوزهٔ فناوری است.
اینها همه در حالی است که استرالیا با سرعتی روزافزون در حال پیشرفت است و برای آینده نیز طرحهایی در نظر گرفتهاند؛ برنامهریزیهای صورت گرفته برای هوشمند کردن شهرها، بهبود زیرساخت حملونقل (با استفاده از سیستمهای حملونقل هوشمند) و تولید و ذخیرهٔ انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله طرحهایی هستند که برای آیندهٔ فعالیتها در استرالیا در نظر گرفته شدهاند و در دست اقدام هستند.
سخن پایانی
در عصر حاضر که ارتباطات بهگونهای جهانی شده است و مردم، افراد متخصص در صنایع مختلف، دولتها و تجار نقاط مختلف جهان بیش از هر زمان دیگری با یکدیگر مرتبط شدهاند، سرمایهگذاری در استرالیا و انجام فعالیتهای تجاری در این کشور از سوی بسیاری از افراد دنبال میشود، چراکه این کشور را برای فعالیتهای خود قابلاطمینان و بسیار مناسب میدانند.
پیشرفت مداوم، فعالیتهای تجاری حسابشده، موقعیت جغرافیایی مناسب، صنایع پرمنفعت، نیروی کار همیشهدردسترس، برنامههای معقول و آیندهنگرانهٔ دولتی، تحقیقات مداوم و نشانههایی که بر پیشرفتهای استرالیا در آینده وجود دارد، همگی حاکی از پتانسیل بالای استرالیا در عرصهٔ تجارت و سرمایهگذاری هستند.
برای اطلاع از شرایط و مراحل مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به استرالیا به لینک زیر مراجعه کنید:
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.