چطور فروشگاه اینترنتی بسازیم و فروش آن را افزایش دهیم؟

کدخبر: ۳۰۵۳۲۵
اکثر فروشندگان و صاحبان کسب‌و‌کار همواره به دنبال توسعه کسب‌و‌کار خود و افزایش فروش فروشگاه خود هستند.
چطور فروشگاه اینترنتی بسازیم و فروش آن را افزایش دهیم؟

 امروزه با وجود اینترنت، و فضای دیجیتال، یکی از راهکارهای توسعه هر کسب‌و‌کاری، ساخت فروشگاه اینترنتی و فروش آنلاین است. 

فروشگاه اینترنتی، مانند یک شعبه دیگر از فروشگاه فیزیکی شما عمل می‌کند. در تمام ساعت شبانه‌روز و ایام هفته، فعال است و محدودیت مکانی و زمانی برای آن وجود ندارد. با داشتن یک فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای و مدیریت آن، می‌توانید در هر لحظه، مشتری جذب کنید، محصولات خود را به صورت آنلاین به فروش برسانید و حتی بیشتر از یک فروشگاه فیزیکی، درآمد کسب کنید.  

حتی اگر فروشگاه فیزیکی ندارید، باز هم می‌توانید با ساخت یک فروشگاه اینترنتی، اجناس و محصولات مدنظر خود را به فروش برسانید. با این کار دیگر لازم نیست برای خرید مغازه، پرداخت اجاره، سرویس‌های آب و برق فروشگاه و... هزینه‌های گزافی بپردازید.  

ابزار  و روش‌های مختلفی من جمله استفاده از سیستم‌های سایت ساز و فروشگاه‌ ساز برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی وجود دارد که درباره آنها صحبت خواهیم کرد. اما بعد از ساخت فروشگاه اینترنتی، که چگونه می‌توانیم فروش فروشگاه خود را افزایش دهیم؟! نگران باشید، در این مقاله به این سئوال به‌طور کامل پاسخ خواهیم داد، پس با ما همراه باشید...

2

اصول ساخت فروشگاه اینترنتی و فروش آنلاین

اگر تصمیم دارید با ساخت فروشگاه اینترنتی، محصولات خود را به صورت آنلاین به فروش برسانید و فروش‌تان را چند برابر کنید، باید با مراحل فنی و روش‌های ساخت فروشگاه اینترنتی و مفاهیم فروش آنلاین بیشتر آشنا شوید. با دانستن این مباحث کسب‌و‌کار آنلاین خود را حرفه‌ای تر مدیریت خواهید کرد. برخی از این اصول عبارتند از:

1. انتخاب حوزه فروش 

برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی، مسئله‌ای که بیش از پیش اهمیت دارد انتخاب حوزه فروش است. در وهله اول باید مشخص کنید که چه چیزی می‌خواهید بفروشید و همچنین ارزش محصول خود را تعیین کنید. 

شاید محصولی که قصد فروش آن را دارید، گزینه مناسبی برای فروش آنلاین نباشد و مردم ترجیح دهند که آن را به صورت سنتی و از مغازه خریداری کنند. برای انتخاب حوزه فروش باید سوالات زیادی از خود بپرسید و به آنها پاسخ دهید. آیا می‌خواهید محصولات را خودتان تولید کنید یا قصد دارید به صورت واسط عمل کنید؟ آیا محصول تان دیجیتالی است و یا به صورت فیزیکی باید آن را به مشتریان تحویل دهید؟

2. انجام تحقیقات بازار 

بعد از اینکه کالای خود را مشخص کردید، درباره محصول و بازار آن نیز تحقیق کنید و میزان علاقه‌مندی افراد جامعه به آن محصول را بررسی کنید. تحقیق کنید که آیا می‌توانید آن محصول را به شهرهای مختلف ارسال کنید؟ میزان فروش آن محصول به طور میانگین چقدر است؟ و در چه زمان‌هایی بیشترین فروش را دارد؟ چه افرادی آن محصول را خریداری می‌کنند؟ این افراد چه ویژگی‌ها و علایقی دارند؟

3. نوشتن طرح تجاری 

نوشتن یک طرح تجاری در بحث راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی از اهمیت زیادی برخوردار است. شما با طرح تجاری، برنامه کاری و فروش خود را مشخص می‌کنید. برای این‌کار باید به سوالات متعددی پاسخ دهید، برای مثال رقبای شما چه کسانی هستند؟ فروشگاه شما چه ویژگی برجسته‌ای نسبت به سایر رقبا دارد؟ آیا برای پیشبرد هدف خود و فروش بیشتر به شریک احتیاج دارید یا خیر؟

4. انتخاب نام تجاری مناسب 

آیا می‌دانستید نام برند فروشگاهی و یا نام دامنه وبسایت فروشگاه اینترنتی شما در میزان فروش شما تاثیر دارد؟! اگر نام سختی انتخاب کنید، مشتریان نمی‌توانند نام برند و آدرس سایت شما را به خاطر بسپارند. سعی کنید از نام‌های ساده و مرتبط به کارتان استفاده کنید. 

5. دریافت مجوزهای قانونی لازم 

برای ساخت فروشگاه اینترنتی نیز لازم است تا مجوزهایی را دریافت کنید که مهم‌ترین آن‌ها نماد اعتماد الکترونیکی یا ای‌نماد است. این اینماد منحصراً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر و سبب می‌شود تا مشتریان به فروشگاه اینترنتی دارای این‌نماد، بیشتر اعتماد کنند. 

روش‌های ساخت فروشگاه اینترنتی

حتماً تصمیم دارید با ساخت فروشگاه اینترنتی، کسب‌و‌کار خود را رونق دهید و سود بیشتری به‌دست آورید، برای طراحی فروشگاه اینترنتی چند روش پیش پای شماست:

الف) صفر تا صد ساخت فروشگاه اینترنتی را خودمان به عهده بگیریم؛

می توانیم صفر تا صد کار ساخت و راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را خودمان انجام دهیم. اما برای این‌کار مراحل زیادی را باید طی کنیم، از افراد متخصص سوال کنیم، از طراحان سایت کمک بگیریم و... . مسلماً همه ما دانش و تخصص برنامه‌نویسی نداریم، بنابراین در این مسیر و با این روش، ممکن است با مشکلات زیادی مواجه شویم و حتی در نیمه راه، کار ساخت سایت را رها کنیم.

ب) از سیستم‌های فروشگاه‌ساز و سایت‌ساز استفاده کنیم؛ 

سایت‌سازها و فروشگاه‌سازها، ابزاری هستند که به شما این امکان را می‌دهند تا با استفاده از بودجه کم، یک فروشگاه اینترنتی کامل بسازید. اینجا هم تمام مراحل کار ساخت سایت فروشگاهی را خودتان انجام می‌دهید، اما با این تفاوت که شما با یک سیستم ساده ولی حرفه‌ای رو‌به‌رو هستید و دیگر لازم نیست هزینه‌های متعددی برای نصب افزونه، پشتیبانی و استخدام طراح و برنامه‌نویس، پرداخت کنید. 

3

ج) سفارش طراحی فروشگاه اینترنتی به شرکت‌های طراحی سایت؛

برای سفارش سایت اختصاصی به شرکت‌های طراحی سایت، هزینه زیادی باید بپردازید. اگر بیشتر تحقیق کنید می‌بینید که قیمت طراحی سایت و حداقل بودجه لازم برای راه‌اندازی آن، چیزی حدود 30-40 میلیون تومان است. 

درست است که با این روش با خیالی راحت تمام مراحل ساخت سایت فروشگاهی شما یعنی صفر تا صد ساخت یک فروشگاه اینترنتی، مانند خرید هاست، دامنه و طراحی قالب را به شرکت‌های طراحی سایت می‌سپارید، اما در مقابل باید بودجه کافی نیز در اختیار داشته باشید. پس اگر بودجه هنگفت برای طراحی سایت در اختیار دارید، شرکت‌های طراحی سایت با توجه به نیازها و ایده‌های شما، فروشگاه آنلاین شما را طراحی می‌کنند. 

هرچند هر کدام از روش‌های ذکر شده در بالا مزایا و معایب خود را دارند، اما از آنجاکه ممکن است برای شروع راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار اینترنتی، سرمایه زیادی نداشته باشید، بهتر است با روش دوم یعنی استفاده از سیستم‌های فروشگاه‌ساز و سایت‌ساز، فروشگاه خود را بسازید. این سیستم‌ها محیط کاربری ساده‌ای دارند و بدون نیاز به هیچ‌گونه دانش طراحی و برنامه‌نویسی، مدیریت می‌شوند. در ادامه با انواع فروشگاه‌سازها آشنا خواهید شد. 

4

انواع سیستم‌های فروشگاه‌ساز

به استفاده از سیستم‌های فروشگاه‌ساز، به راحتی و با صرف هزینه کم می‌توانیم در کمترین زمان ممکن، فروشگاه اینترنتی خود را راه‌اندازی کرده و فروش خود را شروع کنیم. به‌طور کلی دو نوع فروشگاه‌ساز داریم:

1. فروشگاه‌سازهای متن باز؛

2. فروشگاه‌سازهای اشتراکی؛

1. فروشگاه‌سازهای متن باز

در استفاده از فروشگاه‌سازهای متن باز، می‌توانیم به بخشی از کدهای آنها دسترسی داشته باشیم و سایت فروش اینترنتی خود را مطابق سلیقه خودمان تغییر دهیم.

برای تغییر کدهای برنامه‌نویسی نیاز داریم از یک برنامه‌نویس و پشتیبان سایت، کمک بگیریم. که البته هریک از این موارد هزینه‌های جداگانه‌ای را بر ما تحمیل خواهد کرد. همچنین، فروشگاه‌سازهای متن باز به دلیل اینکه رایگان هستند، به راحتی هک می‌شوند. از جمله محبوب‌ترین فروشگاه‌های متن باز می‌توان به فروشگاه‌ساز ووکامرس، اشاره کرد.

2. فروشگاه‌سازهای اشتراکی

این نوع فروشگاه‌سازها تمام ویژگی‌های یک فروشگاه‌ساز متن باز را دارند، با این تفاوت که کدها در دسترس شما نیستند و باید به صورت ماهیانه یا سالیانه از شرکت ارائه دهنده، حق اشتراک خریداری کنید.

اما پشتیبانی قوی و عدم نیاز به هیچ‌گونه دانش برنامه‌نویسی برای استفاده از این سیستم‌ها، سبب محبوبیت آنها شده است. از جمله محبوب‌ترین فروشگاه‌سازهای اشتراکی بازار که با امکانات و ویژگی‌های منحصر به فرد خود محبوبیت بسیاری کسب نموده است، سایت‌ساز و فروشگاه‌ساز پرتال، می‌باشد. در ادامه بیشتر با این فروشگاه‌ساز ایرانی، آشنا خواهید شد.

5

پرتال، محبوب‌ترین فروشگاه‌ساز ایرانی 

پرتال یک فروشگاه‌ساز اشتراکی است، یعنی با پرداخت حق اشتراک سالیانه به این پلتفرم، می‌توانید از تمام مزایای یک فروشگاه‌ساز خوب برخوردار شوید. 

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از سایت‌ساز و فروشگاه‌ساز پرتال این است که شما بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی، می‌توانید فروشگاه اینترنتی خود را ساخته و محصولات مورد نظرتان را در آن به فروش برسانید. 

از دیگر مزیت‌های فروشگاه‌ساز پرتال می‌توان به قیمت مناسب آن و همچنین ساخت فروشگاه اینترنتی به وسیله آن در مدت زمانی کوتاه و تنها در عرض چند دقیقه، اشاره کرد. 

امکانات فروشگاه‌ساز پرتال

فروشگاه‌ساز پرتال دقیقا تمام امکانات یک فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد. می‌توانید با مشتریان‌تان در ارتباط باشید. برای فروشگاه‌تان همکار و شریک تعریف کنید و علاقه‌مندی مشتریان‌تان را رصد کنید. سایر امکانات فروشگاه‌ساز پرتال عبارتند از:

با فروشگاه‌ساز پرتال، می‌توانید فعالیت کاربران سایت را تحلیل آماری کنید و گزارش بگیرید. 

سرویس‌ ایمیل مارکتینگ در فروشگاه‌ساز پرتال فعال است. 

می‌توانید اپلیکیشن اندروید و IOS فروشگاه‌تان را نیز داشته باشید. 

می توانید در فروشگاه‌تان بخشی به نام وبلاگ ایجاد کنید و درباره آخرین اخبار مربوط به محصولاتتان، مطلب بنویسید. 

و...

6

با فروشگاه‌ساز پرتال؛ فروش فروشگاه خود را افزایش دهید

دانستیم که راحت‌ترین و به صرفه‌ترین روش برای ساخت فروشگاه اینترنتی، استفاده از فروشگاه‌ساز پرتال است، زیرا بدون هیچ دردسری و در سریع‌ترین زمان، یک فروشگاه اینترنتی کامل را در اختیار ما می‌گذارد.

حالا این سوال مطرح می‌شود که بعد از ساخت فروشگاه اینترنتی ،چگونه فروش‌مان را افزایش دهیم؟! مسلماً بعد از ساخت فروشگاه آنلاین، کار ما تمام نمی‌شود زیرا مشتریان به راحتی وارد سایت ما نخواهند شد و ما باید از ترفند‌ها و استراتژی‌های لازم برای افزایش فروش آنلاین استفاده کنیم. در ادامه، برخی از ترفندهای جذب مشتری و افزایش فروش را معرفی می‌کنیم.

  • بخش ارتباط با مشتریان و پشتیبانی آنلاین فروشگاه‌تان را فعال کنید. با این‌کار، مشتریان قبل و بعد از خرید، می‌توانند با شما در ارتباط باشند و سئوالات خود را بپرسند. 
  • با جمع‌آوری ایمیل و شماره تماس مشتریان، آنها را از آخرین اخبار فروشگاه مطلع کنید. برای مثال، زمانی‌که مشتری وارد فروشگاه شما می‌شود، از او ایمیل بخواهید تا از آخرین محصولات و تخفیفات فروشگاه از طریق ایمیل و پیامک، آگاه شود.
  • هر چند وقت یکبار، فروش ویژه برگزار کنید و یا برای مشتریان سابق‌تان، کد تخفیف ارسال کنید. 
  • اگر محصول تان فیزیکی است، سعی کنید از تصاویر با کیفیت، واضح و شفاف استفاده کنید و مشخصات محصولات خود را به طور کامل بنویسید. 
  • یک بخش وبلاگ برای فروشگاه خود ایجاد کنید و درباره حوزه فعالیتتان، محتوا تولید کنید. 
  • مشتریان را تشویق کنید که برای محصولات و مقالات مختلف شما، نظر بنویسند و شما را نقد و بررسی نمایند. 
  • از فعالیت در شبکه‌های اجتماعی غافل نشوید. مطالب و محصولات فروشگاه‌تان را با روش‌های خلاقانه در شبکه‌های اجتماعی مختلف از جمله اینستاگرام و تلگرام، معرفی کنید. 
  • برای فروشگاه خود درگاه پرداخت، ایجاد کنید. با این کار، مشتریان به راحتی می‌توانند بعد از انتخاب محصول، مبلغ آن را به صورت اینترنتی پرداخت کنند. 
  • برای معرفی محصولات‌تان ویدئوهای خلاقانه بسازید و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید.

کلام آخر

تا اینجا متوجه شدیم که چگونه ساخت یک فروشگاه اینترنتی می‌تواند سبب رشد کسب‌و‌کار و البته افزایش درآمد ما شود. هر چقدر که بتوانیم، در زمان کمتر، به سادگی و با دردسر کمتری فروشگاه آنلاین خود را راه‌اندازی کنیم، به همان نسبت سریع‌تر به هدف خود می‌رسیم و در این مسیر ساخت فروشگاه اینترنتی با استفاده از سیستم‌های فروشگاه‌ساز، یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین روش‌های توسعه کسب‌وکارها است.

در بین فروشگاه‌سازهای مختلف، تنها فروشگاه‌سازی که عاری از مشکلات فنی دردسر ساز است، امنیت بالایی دارد و مطابق با اصول سئو طراحی شده است، فروشگاه‌ساز پرتال است.

کار را با فروشگاه‌ساز پرتال بسیار ساده است، هاست و دامنه رایگان در اختیارتان قرار می‌دهد و با وجود قالب‌های متنوع و جذاب آن می‌توانید سریعاً محصولات را تعریف و کار فروش را آغاز کنید.  

پرتال با داشتن امکانات کامل برای ساخت فروشگاه اینترنتی، متناسب با هر کسب‌و‌کاری علاوه بر اینکه امکان تست رایگان 7روزه سیستم خود را در اختیار شما قرار می‌دهد، با پشتیبانی قوی و تخصصی خود در تمام ایام هفته از طریق تلفن، تیکت، ایمیل و فرم درخواست مشاوره، پاسخگوی تمام کاربران و مشتریان خود می‌باشد.

اگر جزء آن دسته افرادی هستید که برای ساخت فروشگاه اینترنتی، هنوز مرددید، زمان زیادی برای آزمون و خطای انواع فروشگاه‌سازها ندارید و بودجه‌ محدود دارید؛ پیشنهاد می‌کنیم حتما با مراجعه به وبسایت پرتال به آدرس www.portal.ir و یا تماس با شماره 63404-021 داخلی 2، شرایط خود را با کارشناسان پرتال، درمیان بگذارید. تیم پرتال با توجه به شرایط شما، بهترین مسیر ایجاد وبسایت فروشگاهی را به شما پیشنهاد خواهند داد.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید