اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ چگونه گذشت؟
به گزارش اقتصادنیوز، بنابراین، کاهش تقاضا برای کالاهای بادوام باعث شد شرکت ها تولید صنعتی خود را کاهش دهند، به طوری که تجارت جهانی به بن بست رسید.
در طرف مقابل، بانکهای مرکزی نیز نسبت به فعالیت ضعیف اقتصاد جهانی واکنشی هجومی نشان دادند. در طول سال میلادی گذشته، بانکهای بزرگ جهانی از جمله فدرال رزرو آمریکا و بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را کاهش دادند. علاوه بر این، بانک مرکزی اروپا خرید داراییهای به فروش گذاشته شده را دوباره آغاز کرده است.
البته اینگونه سیاستگذاریها از عمیقترین شدن روند کندی رشد اقتصاد جهانی جلوگیری کرده است. پایین آمدن نرخ بهره و شرایط مالی حمایتی باعث شد خرید انعطاف پذیر کالاها و خدمات بی دوام و اشتغال زایی تقویت شود. در این میان، بازار کار و افزایش تدریجی حقوقها اعتماد مصرف کننده و هزینههای خانوار را تقویت میکند.
اما همچنان نمیتوان پیشبینی کرد که این نقاط روشن در سال آینده میتواند رشد جهانی را به همراه داشته باشد، یا خیر. صندوق بینالمللی پول در تاریخ ۲۰ ژانویه گزارش مربوط به چشم انداز اقتصاد جهانی را منتشر خواهد کرد.
آمارهای صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که نرخ رشد تولید ناخالص جهان در سال ۲۰۱۹ به کمترین میزان خود در یک دهه اخیر رسیده است.
به گزارش «کالاخبر» به نقل از اتاق بازرگانی ایران، در سال ۲۰۱۹ نرخ رشد تولید ناخالص جهان تحت تأثیر عوامل بین کشوری و عوامل مؤثر بر اقتصاد برخی کشورهای خاص، به کمترین میزان آن پس از بحران مالی ۲۰۰۸ رسیده است.
افزایش موانع تجاری و نااطمینانیهای مرتبط با آن موجب کاهش تمایل بنگاههای اقتصادی برای سرمایهگذاریهای جدید و در نتیجه کاهش فعالیتهای اقتصادی در سطح جهان شده است. در برخی کشورها از جمله کشورهای پیشرفته و چین، این تحولات منفی به تشدید رکودهای دورهای و ساختاری انجامیده است.