انتقاد بانک تسویه بین الملل از "اعتیاد" جهان به دلار آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بانک تسویه بین الملل در گزارشی نوشت: سهم دلار از پرداخت های بین المللی به بالاترین سطوح خود در طی دو دهه اخیر رسیده است با این حال اقتصاد آمریکا که خود از شیوع کرونا آسیب دیده است می تواند از طریق دلار این شوک را به سراسر جهان گسترش دهد.
به گزارش بلومبرگ، طبق اعلام این بانک مستقر در سوئیس، هر چند استفاده گسترده از دلار در مبادلات بین المللی برای مشارکت کنندگان در این تراکنش ها منافع زیادی داشته است اما برای بازار نوساناتی را نیز ایجاد کرده است. اصلی ترین دلیل افزایش سهم دلار از مبادلات بین المللی مربوط به تامین مالی مبتنی بر بازار بوده است: طی پنج سال اخیر ۷۵ درصد افزایش تقاضای جهانی دلار مربوط به اوراق بدهی بوده و نیمی از کل تراکنش های فرامرزی مربوط به وام ها بر حسب دلار صورت گرفته است.
به گفته این بانک در حال حاضر سهم دلار از ذخایر ارزی جهانی ۶۱ درصد است اما یک طرف حدود ۸۵ درصد کل مبادلات ارزی مستقیم ( تبدیل یک ارز به ارز دیگر) دلار است. وابستگی بالای نظام مالی جهان به دلار دو پیامد خواهد داشت: نخست وقتی که استقراض بر حسب دلار صورت می گیرد با تغییر نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا (که بیشتر به خاطر مسائل داخلی است) بنگاه ها در معرض ریسک بیشتری قرار می گیرند و دوم امکان وابستگی مطلق نظام مالی جهان به دلار نیز وجود دارد چرا که بیشتر طرفین دلار را ارز قابل قبول می دانند.
این بانک با انتقاد از آنچه " اعتیاد نظام مالی جهان به دلار" خوانده، هشدار داده است این کار باعث می شود هر مشکل پولی آمریکا به یک معضل جهانی تبدیل شود.
لازم به ذکر است بانک تسویه بین الملل که در شهر بازل سوئیس مستقر است به بانک های مرکزی کمک می کند تا تهدیدات بر سر راه ثبات بازارها و نظام مالی جهانی را تجزیه و تحلیل کنند و به آن ها به شیوه مناسب پاسخ دهند.