8 عرضه اولیه جدید در بورس +جزئیات

کدخبر: ۳۴۶۹۷۹
اقتصادنیوز: در حالی که تاپیکو برای عرضه اولیه ۵ شرکت تا پایان تابستان برنامه خاصی دارد که هلدینگ برق و انرژی غدیر نیز عرضه اولیه سه زیرمجموعه خود را در دستورکار دارد.
8 عرضه اولیه جدید در بورس +جزئیات

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از «دنیای بورس» مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر از عرضه اولیه ۶ تا ۷ درصد از سهام نیروگاه گیلان تا پایان تیر و کمتر از ۱۰ درصد نیروگاه هرمز بندرعباس و شرکت برق و انرژی غدیر در بورس تا ۵ ماه آینده خبر داد.

به گزارش سهام انرژی، فریدالدین معصومی در نشستی خبری از بهره برداری نیروگاه 500 مگاواتی قشم با توان ساخت داخل تا پایان تیرماه خبر داد و گفت: دو واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به بهره برداری تجاری می رسد و با احداث واحدهای این نیروگاه پیش بینی می شود مصرف برق در جزیره قشم در فصل تابستان تامین شود.

وی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری طرح 308 میلیون یورو و سهامداران پروژه، سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر و گروه مپنا هستند. همچنین 6 تا 7 درصد سهام نیروگاه گیلان با سرمایه ثبتی 430 میلیارد تومانی تا پایان تیرماه در بورس عرضه خواهد شد. قرار است ظرف 4 تا 5 ماه آینده کمتر از 10 درصد سهام نیروگاه هرمز بندرعباس و شرکت برق و انرژی غدیر در بورس عرضه شود.

این مقام مسئول درباره سود و زیان نیروگاه گیلان عنوان کرد: این نیروگاه سال 89 از سازمان خصوصی سازی خریداری شده و اکنون هم صورت های مالی مناسبی دارد و این ادعا که برخی می گویند این نیروگاه زیان ده است رد می شود.

معصومی درباره میزان تسهیلات ارزی هلدینگ برق و انرژی غدیر توضیح داد: در شرایط کنونی 450 میلیون یورو تسهیلات ارزی گرفته شده و اینکه پروژه هایی با تسهیلات ارزی صرفه اقتصادی ندارند وابسته به وضعیت نیروگاه ها است بطور قطع حاکمیت چاره ای برای تسهیلات می اندیشد. از طرف دیگر دولت موظف است 5 سال برق نیروگاه های جدید را با تسهیلات ارزی بخرد و از طرف دیگر هزینه ای هم برای سوخت نمی پردازند.

وی در زمینه صادرات برق توسط بخش خصوصی توضیح داد: در حال حاضر سیاست وزارت نیرو این است بخش خصوصی در صادرات برق ورود پیدا نکند و فقط این صادرات توسط دولت انجام می شود و این هلدینگ نیز برنامه ای برای صادرات برق ندارد. اگر صادرات برق توسط بخش خصوصی و دولت صورت گیرد قیمت برق شکسته می شود و شرایط رقابتی بوجود می آید.

هلدینگ برق و انرژی غدیر یکی از 8 هلدینگ در حوزه حامل های انرژی است که در سال 90 تاسیس شده و اکنون دارای 7 نیروگاه به ظرفیت 2 هزار مگاوات برق است.

برنامه تاپیکو برای عرضه اولیه ۵ شرکت تا پایان تابستان

مدیر پرتفوی تاپیکو از عرضه اولیه سهام چوب خزر کاسپین و محصولات کاغذی لطیف پس از تایید هیات پذیرش فرابورس تا پایان تابستان و سه شرکت از صنعت سلولزی و تایر تا پایان سال خبر داد.

امیرمهدی صبایی گفت: چوب خزر کاسپین و محصولات کاغذی لطیف از شرکت های تابعه هلدینگ تاپیکو، پس از تایید هیات پذیرش فرابورس عرضه اولیه می شوند. پس از تکمیل فرایند ادغام شرکت فیبر بابلسر در شرکت چوب خزر کاسپین، امیدنامه نهایی این شرکت به همراه کلیه مدارک و مستندات لازم به فرابورس ارسال شده است.

وی افزود: با توجه به تغییر ساختار و ترکیب هیات پذیرش فرابورس بیش از ۱.۵ ماه است که در انتظار تشکیل جلسه این هیات و بررسی موضوع پذیرش شرکت چوب خزر کاسپین هستیم که امید می رود هر چه زودتر اعضای هیات پذیرش مشخص شده و موضوع در دستور کار قرار گیرد. از آنجا که این شرکت سهامی عام است، انتظار داریم مدت کوتاهی پس از پذیرش، فرایند درج نماد و عرضه سهام در فرابورس میسر شود.

این مقام مسئول با اشاره به برنامه مشابه تاپیکو برای عرضه سهام شرکت محصولات کاغذی لطیف عنوان کرد: شرکت حریر خوزستان که پیشتر از شرکت های تابعه محصولات کاغذی لطیف بود از مالکیت آن خارج شده و به زیرمجموعه مستقیم هلدینگ سلولزی تاپیکو منتقل شده است. در حال حاضر صورت های مالی لطیف با اعمال اصلاحاتی که در حساب ها منظور شده مقبول واقع شده و بر این اساس امیدنامه و مدارک و مستندات تکمیل شده و به فرابورس ارسال شده است.

صبایی با بیان اینکه انتظار می رود این شرکت نیز با کوتاه ترین فاصله با شرکت چوب خزر کاسپین مورد پذیرش و عرضه قرار گیرد، ادامه داد: با توجه به اینکه شرکت لطیف سهامی خاص است برای تسریع در روند عرضه، فرایند تقویم اموال این شرکت را به موازات جلو بردیم و تقریبا تقویم دارایی‌ها در مرحله نهایی قرار دارد. امید می رود فرایند عرضه هر دو شرکت تا پایان تابستان در فرابورس به انجام برسد.

وی اضافه کرد: در صنعت سلولزی شرکت های حریر خوزستان و هلدینگ سلولزی و در حوزه صنعت تایر نیز سرمایه گذاری و توسعه صنایع لاستیک در برنامه پذیرش قرار دارند که فرایند عرضه آنها تا پایان سال محقق خواهد شد.

صبایی درخصوص عرضه اولیه سهام شرکت نفت ستاره خلیج فارس نیز گفت: به همراه سایر سهامداران عمده در حال بررسی امکان ورود سهام شرکت نفت ستاره خلیج فارس به بازار سرمایه هستیم اما مقدمه این کار اصلاح ساختار، افزایش سرمایه و تعیین تکلیف برخی بدهی های ارزی آن است. بعد از رفع این موضوعات شرایط برای عرضه سهام شرکت نفت ستاره خلیج فارس در بورس یا فرابورس احراز می شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از جریان پول حقیقی در بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت شاهد ورود پول حقیقی و میانگین مطلوبی در ارزش معاملات خرد بود. این موضوع…

    کارگزاری مفید