دستانداز رشد در بازار سکه امامی + جدول ونمودار
به گزارش اقتصادنیوز با این حال، عده زیادی از آنها اشاره به سنگین بودن این نقطه مقاومتی دارند و معتقدند در واکنش به این نقطه، بازار مانند اواخر هفته گذشته با افزایش فروش مواجه خواهد شد.
از سقوط سکه تا پرش 14 درصدی
سکه امامی در هفته اول تعطیلات تا کانال 10 میلیون تومانی عقب نشینی کرد و موجب شد که حتی برخی بازیگران این بازار در انتظار کم شدن یک رقم از ارقام این فلز گران بها و رفتن آن به کانال 9 میلیون تومانی باشند. با این حال، بازار سکه از دوشنبه هفته ای که گذشت، افزایشی شد و خیلی زود خود را به خود کانال 12 میلیون تومانی رساند. سکه روز پنج شنبه در محدوده 12 میلیون و 200 هزار تومان معامله شد که حدود 14 درصد از قیمت پنج شنبه دو هفته قبل بالاتر بود. این میزان رشد در هیچ کدام از بازارهای هفته گذشته صورت نگرفت؛ در واقع نیم سکه، ربع سکه، گرم طلای 18 عیار، تمام ارزها و شاخص کل بورس در هفته گذشته رشد یک رقمی را تجربه کردند. در واقع طلای 18 عیار که در رده دومی جدول بازدهی قرار گرفت،حدود 7.6 درصد طی هفته گذشته افزایش یافت که تقریبا نصف رشد بهای سکه امامی بود.
عده ای از معامله گران باور داشتند، رشد سنگین سکه موجب خواهد شد که معامله گران در ابتدای هفته جاری ریسک نکنند و اقدام به سودگیری کنند. این دسته احتمال می دهند فلز گران بهای داخلی بار دیگر به سوی زیر مرز 12 میلیون تومانی قدم بردارد. در مقابل، دسته دیگری باور داشتند، رشد قابل توجه سکه موجب خواهد شد که تقاضای بیشتری در ابتدای هفته بخصوص از سوی کسانی وارد بازار شود که تصور می کنند از رشد قیمت ها جا مانده اند. با این حال، شاید مهم تر از این رفتارها، برای سکه بازان حرکت قیمتی دلار اهمیت داشته باشد.
دلار و خط 26 هزار تومانی
روز پنج شنبه دلار توانست در کانال 25 هزار تومانی پیش روی کند و خود را به نزدیک مرز 26 هزار تومانی برساند. تحلیل گران فنی باور دارند، خط 26 هزار تومان برای بازار از اهمیت زیادی برخوردار است. آن ها اعتقاد دارند نوسان بالای خط یاد شده به معنای قرار گرفتن دلار در مسیر صعودی است و هر زمان زیر آن نوسان کند، به معنای آن است که احتمال افت قیمت ها بیشتر خواهد شد. در هفته های اخیر بازار ارز بیشتر درگیر نقاط کف قیمتی بوده است و به گفته فعالان، شاید در هفته جاری سقف کوتاه مدت قیمت هم شناسایی شود.
در حال حاضر تکنیکالیست ها، محدوده 26 هزار و 600 تومان و 27 هزار و 500 تومان را به عنوان دو نقطه مهم مقاومتی پیش روی بازار معرفی می کنند. دلار برای اینکه به سوی این اهداف قیمتی قدم بردارد، نیاز به نرخ حواله درهمی دارد که از سطح 7 هزار و 500 تومان عبور کرده باشد. درهم روز پنج شنبه بالای 7هزار و 200 تومان نوسان کرد که برای معامله گران ارزی از اهمیت زیادی برخوردار است. معامله گران باور دارند، بازار داخلی در صورتی به صورت جدی کاهشی خواهد شد که قیمت حواله درهم به زیر مرز 7 هزار تومان برود و تا زمانی که بالای مرز 7 هزار و 200 تومانی است، احتمال رشد قیمت بیشتر از کاهش قیمت خواهد بود.