تحلیل بورس؛ بازار سهام به نقطه اول بازگشت
به گزارش اقتصادنیوز، در روز پایانی هفته جاری، شاخص با افت 1.5 درصدی کانال 1.4 میلیون واحد را از دست داد و به کانال پایین تر سقوط کرد. این روند روبه نزول در هفته سپری شده (چهارشنبه 14 مهر تا پایان چهارشنبه 21 مهر) به حدی بود که شاخص را با بازدهی منفی 6.1 درصد مواجه شد.
فعال بودن فروشندگان در سمت عرضه درحالی در این هفته دنبال میشود که برای نمادهای کوچک این روند روبه نزول با شدت بیشتری دنبال شد. شاخص کل هم وزن در یک هفته سپری شده (چهارشنبه 14 مهر تا پایان چهارشنبه 21 مهر) با بازدهی منفی بیش از 8 درصد مواجه شد. روند بازدهی ها نشان داد که فروشندگان در هر دو طیف نمادهای کوچک و بزرگ فعال ظاهر شده اند.
با این وصف شاخص های عملکردی امروز بازار هم شبیه الگوی روز قبل به نفع فروشندگان به پایان رسید. در هفته سخت برای بورس بازان، سرانه خرید و فروش حقیقی ها به نفع فروشندگان بود و جریان نقدینگی ها به بازار سهام مثبت ارزیابی شد. این در حالی بود که ارزش معاملات خرد در کانال 4 هزار میلیارد تومان دنبال شد و نسبت به هفته گذشته آمار بسیار پایینی به ثبت رساند.
در هفته جاری نوسانات روبه پایین نرخ دلار در بازار ارز و فعال شدن فروشندگان که به دامنه تردید و انتظار خریداران افزوده بود، موتور رشد سهم های دلاری را از کار انداخت و فشار سمت عرضه ابتدا از شاخص سازها آغاز شد اما در ادامه این وضعیت به نمادهای کوچک با شدت بیشتر سرایت کرد.
گمانه زنی ها بر سر تغییر مدیریت سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیرعاملی شرکت بورس تهران که با تغییر ترکیب شورای عالی بورس و هیات مدیره بورس تهران جنبه رسمیت به خود یافته است، میتواند در سیگنال دهی به معاملات روز شنبه بازار سهام موثر واقع شود. البته بیشتر انتصابات در دولت ابراهیم رییسی به نوعی همسو با بازار سرمایه صورت گرفته و پس از انتصاب علی صالح آبادی به ریاست بانک مرکزی، حالا بورس بازان منتظرند ببیند که سیاست های جدی دولت در زمینه بازار سرمایه با چه دامنه اثری صورت خواهد گرفت.
در این میان گزارش شرکت ها اگرچه از منظر بنیادی مطلوب و مناسب ارزیابی شده اما بازار چندان با این منطق همخوانی ندارد و رفتار حقیقی ها خارج از این اسلوب بوده است. در این میان گزارش پالایشی ها در روز آخر هفته درباره عدم پوشش سوددهی آنان روی روند معاملات اثرگذار بود. هر چند که گزارش برخی پالایشی ها (شپنا، شبندر و شبریز) حاوی ایرادات معناداری در نحوه ارایه اطلاعات فروش آنان بود.