در ستاد انتخاباتی رئیسی چه می گذرد؟
به گزارش فرارو، تا چند روز پیش نام عزت الله ضرغامی و مسعود میرکاظمی به عنوان نامزدهای ریاست بر ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی مطرح بودند. نام ضرغامی زمانی مطرح شد که او در اولین سخنرانی ابراهیم رئیسی پس از اعلام کاندیداتوری در تهران حضور یافت و پای منبر تولیت آستان قدس رضوی نشست.
اما با گذشت مدت کوتاهی احتمال انتساب ضرغامی کاهش یافت و مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد جای ضرغامی را در گمانه زنی گرفت. میرکاظمی یکی از چند فعال اصولگرایی بود که رئیسی را هنگام ثبت نام در ستاد انتخابات کشور همراهی می کرد.
در این بین نام فرهاد رهبر نیز به گوش می رسد او نیز رئیسی را در ستاد انتخابات کشور همراهی کرده بود، با این حال میرکاظمی دست بالا را در این بین داشت. براساس برخی تحلیل ها انتظار می رفت با انتخاب میرکاظمی از تجربه وزارت او در دولت احمدی نژاد استفاده شود. از طرف دیگر میرکاظمی از جمله فعالان سیاسی نزدیک به جبهه پایداری است. همین مسئله می توانست رای رئیسی در جناح تندرو اصولگرا، جبهه پایداری وحامیان جلیلی تضمین کند.
در این بین برخی تحلیل ها نیز از این حکایت می کرد با انتخاب میرکاظمی به عنوان رییس ستاد رئیسی رویکرد ستاد انتخاباتی این کاندیدا علیه قالیباف علنی تر می شد. چرا که میرکاظمی از منتقدان قالیباف است.
انتصاب میرکاظمی به عنوان رییس ستاد رئیسی پس از اعلام اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده انتخابات توسط شورای نگهبان جدیتر شد. حتی برخی رسانه ها جمعه شب اعلام کردند او رییس ستاد شده است.
حتی میرکاظمی حدود یک روز با این عنوان در اجلاس انتخاباتی در سرچشمه بهارستان حاضر شد و سخنرانی کرد و اعلام ریاست او بر ستاد انتخاباتی رئیسی در اکثر کانالهای تلگرامی هواداران و کمپینهای تبلیغاتی رئیسی منتشر شده بود.
با این وجود هنوز ساعتی از انتشار این خبر نگذشته بود که در چرخشی آشکار اعلام شد که میرکاظمی عزل شده و علیرضا زاکانی رییس ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی شده است. زاکانی از فعالان سیاسی جمعیت ایثارگران و رهپویان است. او یکی از نامزدهای انتخاباتی جمنا هم بود که صلاحیتش احراز نشد.
انتخاب زاکانی از دید ناظران با فشار جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) بوده است. همچنین زاکانی ارتباط نزدیکی با محمد باقر قالیباف نیز دارد. برخی تحلیلگران معتقدند این انتخاب در راستای کاهش تنش های انتخاباتی با ستاد قالیباف بوده است. اما از سوی دیگر با این انتخاب ممکن بود تنش های داخلی و نارضایتی جبهه پایداری را ایجاد می کرد.
باز هم با این وجود ساعتی نگذشته بود که اتفاق جدیدی رخ داد. ناگهان ابراهیم رئیسی در میانه این شایعات و اخبار حکم رییس ستاد انتخاباتی خود را صادر کرد. او علی نیکزاد را به عنوان رییس ستاد انتخاب کرد.
علی نیکزاد وزیر مسکن دولت محمود احمدینژاد بود. او نماد اقتصادی مهم دولت احمدی نژاد، یعنی مسکن مهر را یدک می کشد. به نظر می رسد ابراهیم رئیسی و مشاورانش پس از ردصلاحیت احمدی نژاد تصمیم گرفتند به سمتی حرکت کنند که بتوانند آرای نزدیک به او را نیز جذب کنند.
انتصاب علی نیکزاد در همین راستا صورت گرفت. همچنین به نظر می رسد اتاق فکر ستاد ابراهیم رئیسی به این نتیجه رسیده است که برای ایجاد شور در ستاد انتخاباتی نیاز به حمایت حمایت حامیان احمدی نژاد و همراهی جبهه پایداری دارد. به همین خاطر گزینه ای را برای ریاست ستاد انتخاب کرده است که نه جبهه پایداری با او زاویه دارد و نه جمنا، از طرف دیگر می تواند کمکی برای جذب حامیان احمدی نژاد باشد. دیدار روز گذشته ابراهیم رئیسی با سعید جلیلی نیز از این زاویه قابل تفسیر است. قرار است سعید جلیلی در تدوین برنامه ها با ستاد رئیسی همکاری کند.
در ستاد رئیسی چه خبر است؟
با این وجود این اتفاقات نشانگر وجود جدالی پنهان در ستاد ابراهیم رئیسی است. جنگ قدرتی که از همین حالا میان گروه های انتخاباتی نزدیک به رئیسی شکل گرفته است. این گروه ها نشان داده اند به پیروزی رئیسی در انتخابات امید بسیار دارند در همین راستا به دنبال تثبیت قدرت خود در تیم رئیسی هستند.
در این بین برخی ناظران اغتشاش به وجود آمده را ناشی از عدم تجربه و توانایی مدیریتی و سیاسی ستاد رئیسی می دانند. این موضع بیش از همه در شبکه های اجتماعی قوت گرفته است. یکی از کاربران در این باره نوشته است "آقای رئیسی شما یه رییس ستاد انتخابات نمیتونی انتخاب کنی چه طور میخوای مملکت رو اداره کنی؟" مشابه این نظر روز گذشته از سوی کاربران زیادی مطرح شد.
حالا پس از گذشت دو روز متلاطم خبری درباره ستادهای رئیسی علی نیکزاد به عنوان رییس ستاد، مسعود میرکاظمی به عنوان رئیس کمیته طرح و برنامه و صولت مرتضوی شهردار کنونی مشهد به عنوان رییس ستاد استان های رئیسی منصوب شده است.
در همین حال این وضعیت فقط درباره روسای اصلی ستاد رئیسی مطرح نیست. در ستاد های استانی او نیز گزارش های اینچنینی به گوش می رسد. چندی پیش هم گفته می شد نزدیکان آیت الله مصباح ستادهایی برای او راه اندازی کرده اند.