کنگره آمریکا به لغو وضعیت اضطراری ترامپ رای داد
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از بیبیسی؛ ۱۲ جمهوریخواه به همراه ۴۵ دموکرات و دو سناتور مستقل کنار هم ایستادند تا طرح لغو اعلام وضعیت اضطراری در مرزهای جنوبی آمریکا از سوی آقای ترامپ با ۵۹ رای موافق به تصویب برسد.
آقای ترامپ گفته این مصوبه را وتو خواهد کرد. او که صبح امروز هم در این باره به خبرنگاران گفته بود، تنها دقایقی پس از رای مجلس سنا در توییتر ابتدا تنها با نوشتن کلمه "وتو" واکنش نشان داد و کمی بعد در توضیح آن نوشت که مصوبه کنگره را وتو خواهد کرد چرا که به نظر او دموکراتها به دنبال برداشتن مرزها هستند در حالی که آمار جرم و جنایت و قاچاق موادمخدر و انسان رو به افزایش است.
مجلس نمایندگان کنگره که اکثریت آن با دموکراتهاست ماه گذشته این طرح را تصویب کرده بود.
پیش از این گزارش شده بود که هفت جمهوریخواه در کنار دموکرات ها به این طرح رای مثبت خواهند داد اما جمهوریخواهان که اکثریت را در سنا دارند فراتر از این پیشبینیها با دموکراتها هم نظر شدند و به این ترتیب آقای ترامپ با مخالفت جدی کنگره در برابر تصمیمش برای احداث دیوار مکزیک روبرو شده است.
میت رامنی و مایک لی هر دو از ایالت یوتا، لامر الکساندر از ایالت تنسی؛ سوزان کالینز، از ایالت مین؛ لیزا مورکوئسکی از آلاسکا و رند پال، جمهوریخواه برجسته کنتاکی از جمله ۱۲ جمهوری خواهی بودند که عصر پنجشنبه (۱۴ مارس) به این طرح رای مثبت دادند.
جمهوریخواهان با ۵۳ کرسی از ۱۰۰ کرسی اکثریت مجلس سنا را دارند و دموکراتها برای به تصویب رساندن این طرح دستکم به همراهی ۴ سناتور جمهوریخواه نیاز داشتند.
در همین حال، آقای ترامپ که امروز (پنجشنبه ۱۴ مارس) با خبرنگاران در کاخسفید صحبت میکرد با تاکید دوباره بر بحرانی بودن وضعیت در مرزهای جنوبی این کشور گفت احتمالا باید این طرح را در صورت تصویب وتو کند.
"ما در نهایت آن (دیوار) را به طور کامل احداث خواهیم کرد. همه حقوقدانان معتقدند که این تصمیم کاملا مطابق قانون اساسی است."
او همچنین با حمله به دموکراتها در توییتر آنها را "منکران ضرورت مرز" نامید و گفت رای مخالف به تصمیم او در حقیقت "رای به نانسی پلوسی" است.
نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان است که مخالفت جدی او با بودجه درخواستی آقای ترامپ برای احداث دیوار مرزی با مکزیک موجب تعطیلی دولت فدرال آمریکا در ماههای دسامبر و ژانویه گذشته شد.
ترامپ همچنین دموکراتها را متهم کرده که به جرایم، قتلها و موضوعاتی چون موادمخدر و قاچاق انسان در مرزهای جنوبی این کشور "بیتوجهند".
این در حالی است که دموکراتها میگویند به مشکلات ناشی از ورود غیرقانونی مهاجران از مرزهای جنوبی این کشور واقفند اما راه مقابله با آن را احداث دیوار بتونی نمیدانند بلکه حاضرند با احداث بودجه به روزآمد و هوشمند کردن تدابیر مرزبانی کمک کنند.
همزمان آمارها حکایت از روند رو به کاهش ورود غیرقانونی مهاجران از مرزهای جنوبی آمریکا طی دو دهه گذشته است هر چند آمارها طی چند ماه گذشته افزایش نسبی داشته است.
با این حال، به نظر نمیرسد طرحی که امروز سنا تصویب کرد بیش از یک اعلام مخالفت علنی با کاخسفید راه به جایی ببرد. چرا که با وتو کردن آن از سوی آقای ترامپ، آن گاه کنگره به تصویب مجدد آن با اکثریت دستکم دو سومی نیاز دارد. حدنصابی که به دست آوردن آن برای دموکراتها بسیار دشوار و تقریبا محال خواهد بود.
با وجود این، پیام این مصوبه یک مخالفت جدی دیگر میان کنگره و کاخسفید تلقی خواهد شد آن هم تنها یک روز پس از تصویب طرحی که طی آن سناتورها به پایان دادن حمایت آمریکا از اتئلاف به سرکردگی عربستان در جنگ یمن صادر کردند.
روز گذشته، سنای آمریکا که در کنترل جمهوریخواهان است طرحی را تصویب کرد که خواستار پایان حمایت آمریکا از ائتلاف تحت رهبری عربستان در جنگ یمن میشود.