اعتراض پزشکان ایران به نصب کارت‌خوان در مبارزه با فرار مالیاتی

کدخبر: ۲۹۸۲۴۶
اقتصادنیوز: کارشناسان رشته‌‌های مختلف جامعه پزشکی به اقدام سازمان امور مالیاتی در ملزم کردن آنان به استفاده از دستگاه کارتخوان بانکی به شدت اعتراض کرده و این اقدام را "مغایر قانون" و "تبعیض‌‌آمیز" خواندند.
اعتراض پزشکان ایران به نصب کارت‌خوان در مبارزه با فرار مالیاتی

به گزارش افتصادنیوز، به نقل از  دویچه وله؛ جامعه پزشکی و رشته‌های مربوط به آن به شدت ‌به الزام استفاده از دستگاه‌های کارتخوان بانکی که در مبارزه با فرار مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی ابلاغ شده واکنش نشان داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، رؤسای سازمان نظام پزشکی بوشهر و زاهدان، انجمن علمی رادیولوژی ایران، انجمن دندانپزشکان عمومی ایران و انجمن صنفی کارفرمایی دندانپزشکان استان گیلان در نامه به دکتر محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی و اسحاق جهانگیری، معاون‌اول رئیس‌جمهور، کارشناسان این حرفه را "از خوش‌حساب‌ترین" افراد جامعه به شمار آورده و خواستار "رفع تبعیض صنفی" و برداشته شدن این الزام شدند.

مجلس شورای اسلامی در راستای مقابله با فرار مالیاتی و در قالب بند الحاقی به تبصره شش لایحه قانون بودجه ۹۸، پزشکان را ملزم به استفاده از پایانه فروشگاهی (دستگاه کارتخوان بانکی) کرده است.

علی رستم پور، مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و برون‌سپاری سازمان امور مالیاتی هفتم مردادماه با اشاره به همین تبصره به صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تا ۲۳ مردادماه فرصت داده بود تا  برای استفاده از پایانه فروشگاهی ثبت‌نام کنند.

رستم‌پور چند ساعت پس از انتشار این خبر در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما اعلام کرده بود‌، کسانی که در مشاغل پزشکی از این کارتخوان استفاده نکنند مشمول جریمه خواهند شد.

او گفت: «پزشکانی که به این سیستم مجهز شوند دو سال ۱۰ درصد مالیات ابراز‌شده آن‌ها بخشیده خواهد شد. در مقابل کسانی که از این دستگاه‌ها استفاده نکنند دو درصد درآمد حاصل از فروش خدمت آن‌ها مشمول جریمه خواهد شد.»

هادی خانی، مدیرکل بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی نیز در شبکه دوم سیما از مردم خواست، در صورتی که در مراجعه به مراکز درمانی متوجه نبود دستگاه کارتخوان شدند، موضوع را به ستاد خبری سازمان امور مالیاتی گزارش دهند.

پزشکان و تشکل‌های مختلف جامعه پزشکی در نامه‌های اعتراضی خود که خبرگزاری فارس تعدادی از آن‌ها را منتشر کرده به تمایز مراکز درمانی و تجاری اشاره و تأکید کرده‌اند که اگر این اقدام صرفا در مورد صاحبان این حرفه اعمال شود "تبعیض‌آمیز" بوده و این گونه القا می‌شود که فرار مالیاتی در میان پزشکان "فراگیر" است.

فارس می‌نویسد، بر اساس آمارهای سازمان امور مالیاتی، پزشکان صرفا ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات می‌پردازند. در صورتی که مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی در دی‌ماه پارسال، میزان مالیات واقعی آن‌ها را حداقل حدود شش‌هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تخمین زده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید