سیستم بانکی باید تغییر کند
به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
15 خرداد 1351؛ سیستم بانکی باید تغییر کند
نخستوزیر در اجتماع مدیران بانکها گفت: سیستم بانکی باید تغییر کند؛ زیرا سیستم فعلی جوابگوی رشد سریع اقتصادی و سرمایهگذاری عظیم برنامههای پنجم و ششم نیست.
بانکهای ما هنوز در مقابل زمین و مستغل و املاک اعتبار میدهند؛ درحالیکه در اقتصاد ما از این پس «طرح و فکر و مدیریت» نقش اول و سازنده را به عهده خواهند داشت.
سیستم بانکی باید طوری تغییر کند که از این پس هیچ فکر و طرح سازندهای به خاطر نداشتن پشتوانه ملک و زمین و ساختمان معطل و مسکوت نماند. نخستوزیر از بانکها خواست در قالب کانون بانکها مشکلات داخلی خود را حل و فصل کنند.
امیرعباس هویدا اضافه کرد: «هماهنگی» مهمترین مشکل داخلی شما است اگر مقررات و مسائل بانکی با یکدیگر هماهنگ شود، اعتماد مردم زیادتر و رقابت سالمتر پیشرفت و موفقیت بیشتر و بهتر بهدست خواهد آمد.
در حال اضر سه مرکز برای کار شما وجود دارد؛ دولت، بانک مرکزی و کانون بانکها.
سیاست دولت توسط بانک مرکزی اعمال میشود و شما باید تماس و روابط خود را با بانک مرکزی توسعه داده و نزدیکتری سازید.
کانون بانکها هم باید مرکز حل و فصل تمام مشکلات و مسائل شما باشد اگر این برداشتها کامل شود، بانکهای ما جوابگوی احتیاجات برنامههای عظیم و اقتصاد شکوفای آینده خواهند بود.