نیم‌قرن با اقتصاد ایران؛ 19 تیر

تحریم‌ها موجب سازندگی کشور شده است

کدخبر: ۴۲۵۰۱۸
اقتصادنیوز : مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات 19تیر در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:اصناف در برابر ورشکستگی بیمه می‌شوند
تحریم‌ها موجب سازندگی کشور شده است

به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.

19 تیر 1351؛ اصناف در برابر ورشکستگی بیمه می‌شوند

به موجب طرح‌هایی که در دست تهیه است، اصناف در برابر ورشکستگی، بیکاری، بیماری و حوادث بیمه می‌شوند.

مطالعات وسیعی برای اجرای طرح مسکن اصناف نیز در دست انجام است.

با توجه به منتخبین اتحادیه‌های صنفی، هم‌اکنون در سراسر کشور متجاوز از 30 هزار نفر در رشته‌های مختلف صنفی سرگرم کارند که گروه کثیری از آنان فاقد مسکن هستند و با پرداخت مبالغ هنگفتی از اماکن استیجاری استفاده می‌کنند.

در طرح جدید ضابطه پرداخت اقساط خانه‌ها با وجود داشتن پروانه کسب‌ و سرقفلی بسیار ساده و آسان خواهد بود و بانک‌ها با توجه به اعتباری که اصناف دارند، وام موردنیاز آنان را برای تهیه مسکن با سود نازل و مدت طولانی خواهند پرداخت.

همچنین با توجه به اختیارات قانونی مندرج در قانون نظام صنفی، امکانات بیمه  اصناف نیز فراهم شده و اقداماتی برای تدوین آیین‌نامه بیمه اصناف انجام گرفته است.

در آغاز، طرح‌ بیمه درمانی و بیمه حوادث اصناف اجرا می‌شود و ترتیبی اتخاذ شده است که اصناف همراه تجدید جواز کسب سالانه، ترتیب تجدید بیمه خود را نیز انجام دهند.

مرحله بعدی بیمه اصناف شامل بیمه بازنشستگی، بیمه حوادث برای واحدهای صنفی و نیز بیمه عمر خواهد بود که مرحله به مرحله صورت می‌گیرد.

19 تیر 1361؛ خسارات جنگ را از حلقوم عراق بیرون می‌کشیم

اکبر هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران گفت: امروز ما در جنگ‌مان هم متکی به شما هستیم. «ما» که می‌گویم، بنده هم جزو شما هستم؛ یعنی خودمان متکی به همدیگر هستیم. نه امام از شما جداست و نه ما از شما جدا هستیم و نه می‌توانیم جدا باشیم و به قدرت شماها قاسطین، مارقین و ناکثین زمان را شکسته‌ایم و امروز جمهوری اسلامی ابهت خودش را پیدا کرده و دشمنان بشریت از جمهوری اسلامی می‌ترسند و امروز مفسرین روزنامه‌های مغرض غربی هم ناچار شده‌اند بگویند پدیده جمهوری اسلامی در کنار فلسطینی‌ها حساب جدیدی را در مرز اسرائیل باز کرده‌اند و این روزها صدام در شکستن برای خودش مفر درست کرده و علم صلح بلند کرده و علم آشتی‌خواهی بلند کرده است، البته دروغ است.

اگر راست می‌گفت، موقع رفتن این همه شهر را خراب می‌کرد. آخر کسی که می‌خواهد صلح کند وقتی از پیش شما می‌رود یک هدیه‌ای می‌گذارد. او می‌رود و قصر شیرین، سومار، مهران و دهلران را و نفت شهر را و چاه‌های نفت را و پل‌ها را و همه اینها را خراب کرده است.

آیا این می‌خواهد صلح کند؟ دنیا چرا این قدر احمقی؟ غیرمتعهدها چرا این قدر بیشعورید؟ یا خودتان را به بیشعوری می‌زنید؟ این چه صلح‌طلبی است؟ وقتی که از مملکتی که 20 ماه در اشغال داشته می‌رود 80 هزار «مین» می‌کارد توی جاده و خیابان و کوچه و بازار و راه و پل و رودخانه؟ این چه صلحی است؟ چرا این قدر بی‌اعتبار حرف می‌زنید؟

یک دردی دارید که می‌خواهید کنفرانس غیرمتعهدها را در بغداد تشکیل بدهید؟ یا تحت‌تاثیر آمریکا هستید و اسم خودتان را گذاشته‌اید غیرمتعهد؟

غیرمتعهدی که اردن باشد و عربستان سعودی امثال اینها باشند، اینها غیرمتعهد هستند؟ این غیرمتعهدها می‌خواهند بروند، می‌گویند بله، صدام یک قدم برداشته بله، قدم برداشته از توی شهر، شهر را خراب کرده، ترسیده فردا اسیر بشود، رفته است توی تپه‌ها. آنجا دارد سنگر می‌‌کند.

صدام همان روزی که آمده بود فردایش می‌گفت صلح منتها آنروز می‌گفت صلح، شط‌العرب را به من بدهید، تپه‌های غرب را به من بدهید، سه جزیره را به من بدهید، خوزستان را بگویید عربستان، اهواز را بگویید ال‌حواز، خرمشهر را بگویید محمره، آبادان را هم بگویید عبادان... حالا که رفته اینها را همه یادش رفته است. فقط می‌گوید ما می‌رویم به مرزهای بین‌المللی.

این صلح نیست، ما هم اینقدر نادان نیستیم. ما نمی‌توانیم 800 کیلومتر در 50 کیلومتر که در تیررس توپ‌های دوربرد عراق است خالی بگذاریم.

ما گلوله‌های عراق را برمی‌گردانیم به طرف بغداد و دست عراق را می‌شکنیم و مخارجی که در جنگ کرده‌ایم، می‌گیریم و شهرهایی که خراب شده با پول‌های نفت عراق می‌سازیم و مردمی که آفت دیده‌اند خسارات‌شان را با همین پول به آنها می‌دهیم. اگر هم به ما ندهند از حلقومشان درمی‌آوریم و به دنیا ثابت می‌کنیم که جمهوری اسلامی به متجاوز مدال نخواهد داد.

19 تیر 1381؛ سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری شهرداری منطقه 2 و یک شرکت چینی

شهردار منطقه دو گفت: این منطقه موافقتنامه 100 میلیون دلاری با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های ساختمانی چین در زمینه اجرا طرح‌های مصوب عمرانی در این منطقه را به امضا رسانده است.

مهندس رسول کشت‌پور افزود: این موافقتنامه به‌دنبال سیاست‌های دولت در جذب سرمایه‌گذاری خارجی به‌خصوص در زمینه اجرای طرح‌های عمرانی با نگرش تخصصی به‌توسعه پایدار شهری، رفع معضلات  اجتماعی و فرهنگی و ایجاد فرصت‌های شغلی به امضا رسیده است.

وی اظهار کرد: از ویژگی‌های این قرارداد این است که علاوه‌بر جذب سرمایه‌گذاری خارجی نه‌تنها هیچ‌گونه ارزی از کشور خارج نخواهد شد، بلکه ما به ازای اجرای طرح‌های عمران شهری، امکانات معادل به شرکت مذکور داده می‌شود تا در همین منطقه اقدام به فعالیت و سرمایه‌گذاری کند.

شهردار منطقه دو با اشاره به اولویت‌های سرمایه‌گذاری در توسعه پایدار شهری گفت: در حال حاضر حفاظت از دامنه‌های شمالی تهران با ایجاد تفرجگاه بزرگ جنگی با گونه‌ای مناسب گیاهی توام با زیباسازی دامنه‌های طبیعی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. وی افزود: اجرای قرارداد مذکور افزون‌بر ایجاد محدودیت در توسعه بی‌رویه شهر، نقش تاثیرگذاری در تلطیف هوای تهران خواهد داشت.

19 تیر 1391؛ تحریم‌ها موجب سازندگی کشور شده است

در شرایطی که دور تازه‌ای از تحریم‌های نفتی و بانکی یکجانبه غرب علیه ایران آغاز شده است، مقامات اقتصادی کشورمان از رشد دو برابری سرمایه‌گذاری خارجی در ایران به‌رغم این تحریم‌ها خبر دادند.

محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم اعلان و انتشار رسمی گزارش جهانی سرمایه‌گذاری سال 2012 کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد (unctad) به تحریم‌ها «درود» گفت؛ چراکه به‌زعم وی موجب سازندگی در کشور شده است.

وی همچنین با تاکید بر وجود مشکلات در کشور اذعان کرد: تاکنون روزانه 2 میلیون بشکه نفت صادر می‌کردیم که آقایان زحمت کشیدند و نفت را از ما نخریدند، ما هم آن را ذخیره می‌کنیم برای آیندگان.

رحیمی گفت: مصمم هستیم که مردم عزیز ما به زحمت نیفتند و راه دور زدن تحریم‌ها را پیدا می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم رونمایی این گزارش اعلام کرد که 20 درصد از کل موجودی 30 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی (یعنی بیش از 6 میلیارد دلار) با مجوز مجلس برای اعطای وام به سرمایه‌گذاران خارجی اختصاص می‌یابد.

محمدرضا رحیمی افزود: از همه سرمایه‌گذاران خارجی و ایرانیان خارج از کشور دعوت می‌کنیم تا از فرصتی که دولت برای استفاده از صندوق توسعه ملی و اعطای تسهیلات ارزی برای آنها ایجاد کرده است برای سرمایه‌گذاری در ایران استفاده کنند.

تدوین برنامه یک ساله برای مقابله با تحریم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام جزئیات گزارش دولت به این مجمع درباره شرایط تحریم‌های اقتصادی را تشریح کرد.

محسن رضایی گفت که دولت‌ها در نشست مجمع از «تشدید فشار غرب به ایران در 6 ماه گذشته» سخن گفته‌اند که ازجمله شامل «کاهش درآمدهای ارزی»، «ایجاد اشکال در روند انتقال ارز» و «تحریم تجارت کالا با ایران» می‌شود.

به گفته دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، دولتی‌ها به اعضای این مجمع گفته‌اند که با «تشکیل ستاد تدابیر اقتصادی از دو، سه سال گذشته» اقدامات مهمی را در مقابله با تحریم‌ها انجام داده‌اند که اگر انجام نمی‌شد «خطر بزرگی به کشور آسیب می‌زد.»

همچنین رئیس‌جمهوری به اطلاع مجمع تشخیص مصلحت نظام رسانده‌ است که «برنامه یک ساله برای مقابله با تحریم‌ها» در دولت تنظیم شده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید