نسخه درمان کبد چرب
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اراز محمد قرنجیک نژاد بیماری کبد چرب را یکی از شایعترین مشکلات جامعه دانست و اظهار کرد: یکی از وظایف کبد در بدن متابولیزه کردن مواد غذایی است و اگر چنانچه خود کبد سالم نباشد و کارکرد صحیح نداشته باشد میتواند مشکلات زیادی را به بار بیاورد که غلظت خون بالا ..بالا رفتن بیلی روبین ، زردیو.... از جمله این معضلات است.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: کبد چرب در سه گرید یعنی گرید یک، گرید دو و گرید سه دسته بندی میشود که در گرید یک «۲۰ تا ۱۵» درصد، در گرید دو «۳۰ تا ۴۵» درصد و در گرید سه حدود ۶۵ درصد از کبد را چربی فراگرفته و در این زمان است که کبد کارکرد طبیعی خود را از دست میدهد.
وی افزایش آنزیمهای کبدی یعنی sgot و sgpt یک وضعیت بحرانی برای بدن دانست و گفت: اگر چنانچه فرد به تغذیه و درمان دارویی و رفتاری نپردازد، کبد او از حالت کبد چرب به سمت فیبروزه شدن پیش خواهد رفت که مشکلات بغرنجی را برای فرد ایجاد میکند.
وی همچنین استفاده از کربوهیدرات ساده مثل قند، مربا، عسل و جایگزین کردن آن با خوراکی های دارای کربوهیدارت پیچیده مانند نان سبوس دار و یا آرد وغلات کامل و از این قبیل، نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب تصفیه شده و یا جوشیده شده در روز، استفاده حداقلی از مغزهایی که چربی زیاد دارند مانند پسته، بادام زمینی، گردو و به طور کلی دانههایی که بیشتر از ۴۰ درصد چربی دارند و همچنین مصرف آجیل و آن دسته از تخمه های که نمک زیادی دارند برای این افراد به سبب بالا بودن کلسترول و فشار خون توصیه نمیشود.
قرنجیک نژاد با اشاره به اینکه برنج ماده اصلی تشکیلدهنده وعده غذایی ما ایرانیها به شما می رود، اظهار کرد: بیماران کبد چرب باید مصرف برنج را به صورت مخلوط با حبوبات مثل نخودپلو ، عدس پلو ، ماش پلو و لوبیاپلو میل کنند . در این میان باید به مصرف حداکثر یک بار گوشت قرمز در هفته بسنده کرده و ماهی و غذاهای دریایی و گوشت سفید را جایگزین آن کنند.
وی با تکذیب تصور مردم در خصوص فایدهمند بودن مصرف میوه برای کبد چرب، تصریح کرد: برخلاف پندار مردم، میوهها به دلیل قند زیادی که دارند نه تنها برای درمان این بیماری سودمند نیستند بلکه حتی تشدید کننده اوضاع و آسیب زننده هستند.
این کارشناس تغذیه در ادامه ضمن توصیه به پرهیز از مصرف خوراکی مانند کاهو، کلم، لبو و شلغم برای افرادی که هم بیماری کبد چرب و هم بیماری تیروئید دارد،افزود: سبزیجاتی که فیبر زیادی دارند مانند نعنا، شوید، جعفری، کلم و گل کلم و مصرف یک بشقاب پر از سالاد نیم ساعت تا یک ساعت قبل شام و ناهار برای بیماران کبد چرب توصیه کردند. البته استفاده از ادویه هایی مانند زردچوبه هم به شکل قرص و دمنوش و هم بکارگیری آن در طبخ غذا در درمان این بیماری سودمند است.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی انجام ورزش ملایم و پیاده روی بر سطح صاف به مدت ۶۰ تا ۳۰ دقیقه و اجتناب از مصرف خودسرانهی دارو و بدون تجویز پزشک را به عنوان یکی دیگر از روش های بهبود بیماری معرفی کرد.