جریان انحرافی در اقتصاد ایران
به گزارش اقتصادنیوز، علینقی عالیخانی از مقام های اقتصادی در دولت قبل می گوید: شاه از اواخر دهه ۴۰ به حرف اقتصاددانان گوش نمی داد و کار خودش را می کرد برخی از مسئولان دولتی همانند ولی الله سیف،طهماسب مظاهری، علی طیب نیا ، عبدالناصر همتی و.. در پس از انقلاب اعتقاد دارند: روسای دولت های گذشته به سخنان و هشدارهای آنان اعتنایی نداشتند. از طرف دیگر دولتمردان اقتصاددانان را متهم می کنند در مواجهه با مشکلات حرف مشخصی ندارند و هر کدام یک حرف می زنند. بسیاری از آنان برای سیاست های خود به نظرات اقتصادی برخی مکتب ها استناد می کنند. نتیجه چنین منازعه ای حل نشدن برخی مسائل اقتصادی مثل تورم و بیکاری است.چرا با وجود تغییر ساختار هنوز برخی سیاست های اقتصادی تکرار می شود؟
برخی محققان به برداشت های متفاوت از علم اقتصاد اشاره دارند اما علم اقتصاد چیست؟ آیا در علم اقتصاد راه درست و نادرست وجود دارد سنگ محک آن چیست؟
علاوه بر این، برداشت های اشتباه از علم اقتصاد مثل غباری است که موجب گم کردن راه از بیراهه می شود. وقتی فضا غبار آلود است مدعی و متهم هم قابل شناسایی نیست.
پادکست «اکوپدیا»، هدفش این است که به سرچشمه بپردازد، یعنی مبانی علم اقتصاد؛ اگر مبانی برای عموم روشن و مشخص باشد، جلوگیری از سیاست های اشتباه ممکن خواهد بود، در غیر اینصورت امیدی نیست. در این پادکست داده می شود چطور می توان راه و بیراهه در اقتصاد را شناسایی کرد.
برداشت های اشتباه از علم اقتصاد مثل غباری است که موجب گم کردن راه از بیراهه می شود. وقتی فضا غبار آلود است مدعی و متهم هم قابل شناسایی نیست.