رکوردشکنی در مصرف برق/ سال 1403 صنایع چقدر برق مصرف کردند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، با وجود افزایش بیسابقه تقاضای مصرف برق در ایران در اوج بار سال جاری اما با برنامهریزی دقیق و پیشبینی تمهیدات لازم توسط وزارت نیرو، شرایط به گونهای پیش رفت تا برق صنایع معادل سال گذشته تأمین شود.
در حالی برق صنایع در اوج بار سال جاری معادل سال گذشته تأمین شد که از آن سو برق تحویلی صنایع انرژیبر نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۷ درصد افزایش یافت و بر این اساس فولادیها ۱۳.۷ درصد، صنایع سیمانی ۱.۸ درصد، صنایع فلزی ۲۵ درصد و سایر صنایع انرژیبر ۳۱ درصد انرژی بیشتری نسبت به سال ۱۴۰۰ تحویل گرفتند.
اقتصادنیوز: اوج تقاضای مصرف برق در سی و سومین هفته امسال به ۴۷ هزار و ۸۱۱ مگاوات رسید.
این آمار و ارقام همچنین بیانگر آن است که وزارت نیرو در سال جاری با وجود مشکلات و افزایش شدید فاصله میان میزان عرضه و تقاضای برق نهایت تلاش خود را برای تأمین برق تحویلی به بخش صنعت به کار گرفت و از سوی دیگر با توجه به اینکه میزان برق تحویلی به صنایع انرژیبر معادل سال گذشته و ۱۷ درصد از اوج بار ۱۴۰۳ بیشتر بوده است، بنابراین کاهش میزان تولید محصول در این بخش نمیتواند ارتباط چندانی به میزان برق تحویلی داشته باشد.
این موضوع از آن جهت مورد تأکید است که بدانیم در فروردین امسال و برههای که صنایع ایران نه محدودیت برق دارند و نه گاز اما آمارها حکایت از کاهش سنگین تولید داشت، به گونهای که گزارش تولید فروردین صنایع در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد ۷ کارخانه از ۱۰ صنعت برتر بورسی ایران در مجموع نسبت به فروردین پارسال کاهش تولید داشتهاند.
به عنوان نمونه فولاد هرمزگان و ذوبآهن اصفهان به ترتیب با ۲۵.۳ درصد و ۲۴.۶ درصد کاهش صدرنشین سقوط تولید در فروردین امسال نسبت به پارسال بودند و این در حالی است که در این مقطع زمانی این دو صنعت محدودیتی در دریافت برق و گاز نداشتهاند.
بر اساس این گزارش به نظر میرسد دلیل اصلی کاهش تولید در بخش صنایع انرژی بر در سال جاری را باید در عواملی مانند رکود بازار، نوسانات قیمتی و کمبود نقدینگی جست و جو کرد.
با این تفاسیر انتظار میرود در سایه اجرای کامل ماده ۳ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق که ناظر بر اصلاح تعرفه برق تحویلی به بخش صنعت است و نیز ماده ۴ همین قانون که ناظر بر الزام صنایع انرژیبر بر احداث نیروگاه خودتامین به ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات است، در سالهای آینده علاوه بر افزایش جذابیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت نیروگاهی و اقدام مؤثر صنایع در احداث نیروگاه خودتأمین منجر به حل کامل مشکل تأمین برق صنایع انرژی بر شود.