نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 27 آبان

عرضه روزانه 50 هزار دلار به صرافان مجاز

کدخبر: ۶۸۶۰۷۳
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
عرضه روزانه 50 هزار دلار به صرافان مجاز
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

27 آبان 1354؛ 10 هزار تن پیاز وارد شد

10 هزار تن پیاز که توسط شرکت معاملات خارجی از خارج خریداری شده است، ظرف سه چهار روز آینده وارد یکی از بنادر جنوب خواهد شد و بلافاصله و خارج از نوبت تخلیه و به مراکز مصرف حمل می‌شود.

شرکت معاملات خارجی برای مقابله با بازار سیاه پیاز که در اثر کمبود مصنوعی پیاز پیش آمده است، مقدار زیادی پیاز از خارج خریداری کرده است که پارتی‌های اولیه آن به وسیله کامیون‌ها در راه تهران است و از فردا به وسیله شعبه‌های سازمان تعاون مصرف شهر و روستا در سطح وسیع توزیع خواهد شد.

پول آسیایی بین ایران و 5 کشور به جریان گذاشته شد

بانک مرکزی امروز نرخ خرید و فروش واحد پول آسیای را رسما اعلام کرد.

بانک مرکزی ایران امروز نرخ خرید و فروش واحد پول آسیایی (آ.ام.یو) را در مقابل پول کشورهای عضو اتحادیه پایاپای آسیایی به شرح زیر اعلام و برای اجرا به کلیه بانک‌های کشور ابلاغ کرد.

یک آ.ام.یو به ریال ایران نرخ خرید 81.8696، نرخ فروش 82.1656

یک ا.ام.یو به تاکای بنگلادش نرخ خرید 17.1325، نرخ فروش 17.2045

یک آ.ام.یو به روپیه سریلانکا نرخ خرید 8.9153، نرخ فروش 8.9475

یک آ.ام.یو به روپیه نپال نرخ خرید 14.7726، نرخ فروش 14.8260

یک آ.ام.یو به روپیه هندوستان نرخ خرید 10.4590، نرخ فروش 10.4968

بانک‌های مرکزی 6 کشور ایران، سریلانکا، هند، پاکستان، نپال و بنگلادش موافقت کرده‌اند که به‌منظور تسویه چندجانبه پرداخت‌های مربوط به معاملات کالا و خدماتی که بین آنها صورت می‌گیرد، یک اتحادیه پایاپای به وجود آورند.

27 آبان 1374؛ روش جدید تولید فولاد به نام ایران در جهان ثبت شد

وزارت معادن و فلزات از هرگونه تماسی که در بخش اجرایی و علمی کشور را در ارتباط نزدیک تری با یکدیگر قرار دهد، استقبال می‌کند.

مهندس محلوجی، وزیر معادن و فلزات با اشاره به اجرای طرح قائم با تولید سالانه 600 هزار تن آهن اسفنجی با روش احیا مستقیم فولاد گفت: این روش در جهان به نام جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده است.

وی گفت: ما اکنون صاحب تکنولوژی تولید فولاد هستیم و واحدهای جدید ازجمله فولاد خراسان و فولاد آذربایجان را بدون کمک متخصص خارجی و صرفا با اتکا بر فکر و دست توانمند متخصصین ایرانی در کشور احداث خواهیم کرد.

27 آبان 1394؛ ویرایش سند راهبردی توسعه صنعتی

نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران روز گذشته با هشدار رئیس اتاق تهران درخصوص بسته رونق اقتصادی آغاز و با بررسی سند راهبردی توسعه صنعتی به اتمام رسید.

مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن انتقاد از بسته رونق اقتصادی، توجه به تبعات تورمی اجرای این بسته را مهم دانست و خواستار اعلام صریح میزان و درصد تورم ناشی از اجرای این طرح شد.

حسین ابویی مهریزی، معاون برنامه‌ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، توضیح جامعی درخصوص سند راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه داد.

ابویی مهریزی با بیان اینکه در نگارش این برنامه رهبردی از بخش خصوصی نظرخواهی کرده‌ایم، در پاسخ به برخی از اعضای هیات نمایندگان که برای تداوم اجرای این برنامه در دولت‌های بعدی تضمین می‌خواستند، ‌گفت: دستیابی به این تضمین فراتر از حیطه اختیارات و وظایف یک وزارتخانه است.

5 بانک مسوول عرضه روزانه 50 هزار دلار به صرافان مجاز شدند

دبیرکل کانون صرافان از عرضه روزانه 50 هزار دلار توسط 5 بانک در بازار خبر داد و گفت: هر یک از بانک‌های ملی، پارسیان، ملت، سینا و صادرات برای تعدیل قیمت دلار موظف به عرضه 50 هزار دلار به صرافی‌های مجاز شدند.

امیر بیت لفته افزود: بر این اساس 50 هزار دلار با قیمت حدود 10 تا 15 تومان زیر قیمت واقعی بازار در اختیار صرافان مجاز قرار داده شد تا به این طریق از افزایش قیمت جلوگیری شود و صرافان نیز باید ارز را از طریق سیستم سنا و فاکتور به فروش برسانند.

وی با بیان اینکه عرضه ارز دارای شرایط خاصی است، تصریح کرد: ارز تنها در صورت مصرف به صورت مجدد به صرافی‌های مجاز فروخته می‌شود.

بیت لفته با بیان  اینکه 421 صرافی مجاز تحت نظارت بانک مرکزی مجاز به فعالیت هستند، گفت: این صرافی‌ها می‌توانند از 5 بانک مذکور ارز دریافت کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید