آیا غذای خود را کمتر از ۲۰ دقیقه می‌خورید؟

کدخبر: ۷۱۳۴۸۴
اقتصادنیوز: آیا شما هم جزو افرادی هستید که غذا را در کمتر از ۲۰ دقیقه تمام می‌کنند؟ اگر جواب شما مثبت است، زمان آن رسیده که سرعت‌تان را کم کنید. خوردن سریع غذا به‌طور قابل توجهی می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت شما داشته باشد.
آیا غذای خود را کمتر از ۲۰ دقیقه می‌خورید؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، تحقیقات نشان داده است افرادی که به سرعت غذا می‌خورند، نه تنها کمتر از طعم و لذت غذا لذت می‌برند، بلکه ممکن است هوای بیشتری نیز ببلعند. این بلعیدن هوا می‌تواند منجر به مشکلاتی نظیر نفخ و سوءهاضمه شود.در واقع، خوردن سریع نه تنها بر روی سیستم گوارشی تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند به افزایش وزن و مشکلات متابولیک نیز منجر شود. به همین دلیل، کارشناسان تغذیه معتقدند که جزء کلیدی یک وعده غذایی سالم، صرف زمان کافی برای نشستن و لذت‌بردن از غذاست. با تغییر عادت‌های غذایی و صرف زمان بیشتر برای هر وعده، می‌توان به بهبود سلامت و کیفیت زندگی دست یافت.

کارشناسان معمولا بر نوع غذاهایی که می‌توان برای تقویت سلامتی‌ مصرف کرد تمرکز می‌کنند، در حالی که سرعت غذا خوردن نیز به همان اندازه اهمیت دارد. به علاوه خوردن سریع غذا خطراتی هم دارد، مانند گیر کردن غذا در گلو یا احتمال پرخوری قبل از اینکه مغز به فرد فرمان توقف دهد.

آسوشیتدپرس‌ در مقاله‌ای به نقل از متخصصان خطرات غذاخوردن سریع را بررسی کرده و چند توصیه‌ برای کاهش سرعت غذا خوردن مطرح کرده است.

چقدر سریع خیلی سریع است؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که صبحانه، ناهار یا شام را معمولا در کمتر از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تمام می‌کنند، شما خیلی سریع غذا می‌خورید.

لسلی هینبرگ، از مرکز سلامت رفتاری کلینیک کلیولند، می‌گوید: «حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا معده از طریق مجموعه‌ای از سیگنال‌های هورمونی، به مغز اطلاع دهد که پر شده است. بنابراین وقتی فرد سریع غذا می‌خورد، ممکن است متوجه این سیگنال‌ها نشود و خیلی راحت بیش از حد نیاز غذا بخورد.»

هینبرگ توضیح می‌دهد افرادی که سریع غذا می‌خورند، احتمالا هوای بیشتری می‌بلعند که می‌تواند به نفخ یا سوءهاضمه منجر شود. از طرفی نجویدن کامل غذا می‌تواند هضم را مختل کند و باعث شود بدن تمام مواد مغذی را از غذا دریافت نکند. علاوه بر این، تکه‌های نجویده غذا ممکن است در مری گیر کنند.

برخی مطالعات قبلی هم نشان داده‌اند افرادی که سریع غذا می‌خورند، بیشتر در خطر ابتلا به چاقی‌اند، در حالی که برای افرادی که آهسته‌تر غذا می‌خورند، احتمال چاقی کمتر است.

چگونه می‌توان هنگام غذا خوردن سرعت را کاهش داد؟

برای شروع، تلویزیون را خاموش کنید و گوشی را کنار بگذارید.

هینبرگ می‌گوید: «آن‌هایی که هنگام تماشای تلویزیون غذا می‌خورند، معمولا تا زمان پخش تبلیغات یا پایان برنامه به خوردن ادامه می‌دهند که در این حالت، کمتر به سیگنال‌های بدن که نشان‌دهنده سیری‌اند، توجه می‌کنند. در واقع وقتی حین غذا خوردن کارهای دیگری انجام می‌دهیم، با آگاهی کمتری غذا می‌خوریم و این معمولا باعث پرخوری می‌شود.»

هینبرگ تایید می‌کند که سرعت غذا خوردن اغلب یک عادت ریشه‌دار است اما معتقد است تغییر همیشه ممکن است. او پیشنهاد می‌کند از دست غیرمسلط خود برای غذا خوردن استفاده کنید، از وسایلی که معمولا به کار نمی‌برید، مانند چاپستیک (چوب غذاخوری)، استفاده کنید، یا هنگامی که نصف غذای بشقاب را خوردید، عمدا کمی مکث کنید و آب بنوشید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید