این واکسن کرونا کم خطرترین و کم عارضه ترین است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از آنا ، آمیتیس رمضانی، در خصوص فاصله زمانی تزریق دُز اول و دوم واکسن کووپاستور گفت: واکسن پاستور یک دوز اول و دوم دارد که با فاصله ۲۸ روز تزریق میکنیم و یک دوز بوستر دارد که معمولاً ۲۸ روز بعد از دوز دوم زده میشود.
واکسن کووپاستور به این شکل است که دُزهای واکسن عادی با بوستر آن متفاوت است. یعنی خود واکسن اصلی که دُز یک و دو را میزنید، این دو دوز یک قسمتی از تاج ویروس هستند که به آن RDD میگوییم که در یک نوع پروتئین RDD است و بعد این را وصل میکنند به توکسوئید کزاز، یعنی به کزاز متصلش میکنند به گفته وی این کار کمک میکند تا از انتقالش به داخل بدن و کارایی آن در بدن کم نشود، این توکسوئید کزاز عملاً کمک کرده که این داخل بدن حمل شود و با این کار، فرد برای کزاز هم واکسینه میشود.
طبق مطالعاتی که انجام شده، به طور مثال کارایی دو دُز واکسنی که در کوبا انجام شده ۶۲ درصد بوده است، وقتی بوستر را تزریق کردند نتیجه به ۹۲ تا ۹۳ درصد رسیده است، در همین خصوص رمضانی میگوید: « در کشوری مثل کوبا که پر از واریانتهای عجیب وغریب ویروس کروناست یعنی نیویورکی، بتا که خود بتا یکی از بدترین سویهها از نظر فرار از واکسن است با این واکسن کارایی خوبی داشته است و با بررسیهایی که در کودکان با عنوان کلینیکال ترایال انجام دادهاند متوجه شدند که در کودکان هم هیچ مشکل و عارضه جانبی خاصی نداشته است.»
واکسنهایی که پلتفرم آنها بر پایه پروتئین است، کمخطرترین و کمعارضهترین واکسن محسوب میشوند
این متخصص عفونی در رابطه با مواد تشکیل دهنده واکسن عنوان میکند: « با توجه به ترکیب واکسن ما نه از وکتور استفاده میکنیم نه ویروسی وارد بدن کسی میکنیم بنابراین کلاً واکسنهایی که پلتفرم یا تکنولوژی آنها بر پایه پروتئین است، کمخطرترین و کمعارضهترین واکسن محسوب میشوند زیرا کمترین تداخل را با سیستم ایمنی دارند و کمترین مشکلات را هم ایجاد میکنند. به همین ترتیب میتوانیم بگوییم که این واکسن برای زیر ۱۸ سال خیلی بیخطر است و طبق آزمایشهای انجام شده مشخص شد که خوشبختانه عارضه خاصی در پی نداشته است. البته ما از اول هم این ذهنیت را داشتیم. نوع پلتفرم، نوع تکنولوژی، به گونهای است که بدن را دستکاری زیادی نمیکند، خود ویروس را وارد بدن نمیکند، و فقط یک قطعه خیلی کوچک پروتئین وارد میکند و چون ویروس ضعیف شده نیست اثر گذاری خوبی دارد؛ این واکسن در کوبا به بالغین با دُز ۶۰ درصد و با سه دُز ۹۰ درصد تزریق شده است.»
به گفته رمضانی الان در کشور ما کلاً مثلاً یک واریانت غالب است (دلتا) ولی در کوبا از اول واریانتهای مختلف و متعدد وجود داشت. اگر شما دلتا را با بتا مقایسه کنید، بتا از نظر فرار از واکسن خیلی شدیدتر از دلتا است. خوشبختانه در ایران واریانت غالب ما دلتا است و بتا اصلاً نتوانسته غالب شود، در نتیجه نگرانی فرار از واکسن کمتری را داریم.»