نیسان آبی؛ سریال کمدی جدید منوچهر هادی
به گزلرش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه خراسان: سریال «نیسان آبی» اولین مجموعه کمدی منوچهر هادی در مدیوم نمایش خانگی است که قسمت اول آن دیروز در پلتفرم فیلیمو منتشر شد. هادی پس از دو تجربه شکستخورده «دل» و «گیسو»، این بار با «نیسان آبی» در نمایش خانگی حضور خواهد داشت و این سابقه، کار او را برای جلب توجه مخاطب این مدیوم سخت میکند. چالشی که در سریال «گیسو» هم با آن روبهرو بود و نتوانست با موفقیت از آن عبور کند.
در هر صورت «نیسان آبی» چه از نظر ژانر و چه از نظر گروه بازیگران با دیگر سریالهای او متفاوت است و باید دید چه اتفاقی را برای منوچهر هادی رقم خواهد زد. این سریال همزمان با انتشار در حال ساخت بود، اما طبق گفته احسان ظلیپور تهیهکننده «نیسان آبی»، تصویربرداری این مجموعه تا بهبود کامل مهران غفوریان که به دلیل مشکل قلبی در بیمارستان بستری است، متوقف خواهد شد. طبق گفته ظلیپور، حدود دو هفته از تصویربرداری این سریال باقی مانده است.
تغییر «نیسان آبی» از فیلم به سریال
«نیسان آبی» ابتدا قرار بود در قالب فیلم سینمایی ساخته شود و شورای صدور پروانه ساخت، مجوز تولید این اثر را صادر کرد، اما شیوع کرونا و تعطیلی سالنهای سینما، تصمیم صاحبان این پروژه را تغییر داد و «نیسان آبی» به سریال نمایش خانگی تبدیل شد. اگر قصه این اثر به خوبی بسط یافته و فیلم نامه اولیه ظرفیت تبدیل به سریال را داشته باشد، میتوان به نتیجه امیدوار بود، وگرنه تصمیم سازندگان این مجموعه ممکن است به ضرر اثر تمام شود. در قسمت اول که بیشتر به معرفی شخصیتها گذشت و قصه تازه آغاز شده، ضعف کمبود قصه و اتفاق به چشم نمیآمد. باید دید «نیسان آبی» در ادامه چطور پیش میرود تا بهتر بتوان فیلم نامه آن را ارزیابی کرد.
شوخی با نوستالژیها، «قورباغه» و «ابد و یک روز»
قصه «نیسان آبی» درباره زندگی دو رفیق صمیمی به نام «جمشید» و «رضا» است. هر دو وضعیت مالی مناسبی ندارند و به سختی زندگیشان را اداره میکنند، در این شرایط یک دزد، نیسان آبی «جمشید» را که علاقه فراوانی به آن دارد و به امانت دست «رضا» سپرده، میدزدد و این اتفاق سرآغاز ماجراهای سریال است. سریال ابتدا دوران کودکی و جوانی «جمشید» و «رضا» را مرور میکند و تقریبا نیمی از قسمت اول در اوایل دهه ۷۰ میگذرد.
سریال تلاش کرده با استفاده از مدل مو و لباسها در آن دوران و ظاهر شخصیتها از مخاطب خنده بگیرد و تا حدودی هم موفق میشود، اما ایده استفاده از نوستالژیهای دهه ۶۰ و مدل لباس و موها در آن زمان، تا به حال در آثار کمدی مختلف به کار گرفته شده و جدید نیست. شوخی سریال با سکانس معروف بردن «محسن» به مرکز ترک اعتیاد و استفاده از موسیقی سریال «قورباغه» هم کمک زیادی به خنداندن مخاطب و تقویت شوخیها نکرده است. «نیسان آبی» فعلا شروع متوسطی داشته و به عنوان سریالی سرگرمکننده میتوان روی آن حساب کرد.
«نیسان آبی» بیستاره
منوچهر هادی معمولا در سریالهای نمایش خانگی و فیلمهای سینمایی خود، از حضور ستارهها استفاده کرده و بخشی از فروش یا دیده شدن اثرش را به واسطه حضور آنها تضمین کرده است. «نیسان آبی» برخلاف دیگر ساختههای هادی، در غیاب بازیگران سینما و با شمار کمی از ستارههای محبوب ساخته شده. مهران غفوریان، حسین یاری، بهناز جعفری و یکتا ناصر بازیگران اصلی این مجموعه هستند که به عنوان ستارههای سینما شناخته نمیشوند. هرچند که «دل» و «گیسو» با وجود پرستاره بودن، نتوانستند موفقیتی به دست بیاورند، بنابراین اگر قصه «نیسان آبی» توجه مخاطب را جلب کند، میتواند دیده شود.
بازی بازیگران
مهران غفوریان در نقش «رضا» و حسین یاری در نقش «جمشید» زوج کمدی سریال هستند. این دو بازیگر زوج کمدی جدیدی هستند و استفاده از آنها در کنار یکدیگر انتخاب خوبی بوده است. با این که کاهش وزن تاثیر زیادی بر ظاهر غفوریان داشته، اما بامزگی ذاتی او همچنان در بازی و لحن خاصش دیده میشود. حسین یاری با نقش «جمشید» که علاقه زیادی به جمشید هاشمپور دارد، حضور متفاوتی در این سریال داشته. این بازیگر که کمتر در آثار کمدی دیده شده، در «نیسان آبی» بازی بسیار خوبی را از خود به نمایش گذاشته است. دیگر بازیگران سریال مانند یکتا ناصر و بهناز جعفری که نقش دو خواهر را ایفا کردهاند نیز بازیهای قابل قبولی داشتهاند.