کاهش وزن با رژیم غذایی معروف 16:8!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزیاتو، زمانی که صحبت از رژیم های غذایی محبوب میشود، بیش از همه رژیم ۵:۲ مورد توجه قرار میگیرد، اما یک برنامه غذایی دیگر هم هست که به همان اندازه محبوبیت دارد و محدودیتهای کمتری ایجاد میکند: رژیم غذایی ۱۶:۸. این رژیم غذایی که توسط ستاره های هالیوودی نظیر جنیفر انیستون و هیو جکمن نیز تبلیغ شده به کمک به کاهش وزن با کاهش زمان تغذیه تمرکز دارد. در ادامه به نحوه عملکرد این رژیم غذایی و بهترین غذاهایی که میتوان از آنها در این روش استفاده کرد میپردازیم.
رژیم غذایی ۱۶:۸ چیست؟
رژیم غذایی ۱۶:۸ نوعی روزه داری متناوب است که در آن روز به دو دوره ۱۶ و ۸ ساعته تقسیم میشود. بر اساس این رژیم، افراد ۱۶ ساعت در روز را روزه میگیرند و تنها چیزهایی نظیر آب، نوشیدنیهای غیرشیرین یا بدون شیر مینوشند و سپس در طول ۸ ساعت باقیمانده تمام کالری مورد نیاز روزانه خود را مصرف میکنند. هیچ محدودیتی درباره انواع مقادیر مصرفی در طول این دوره هشت ساعته وجود ندارد.
این رژیم به گونه ای طراحی شده که سریع عمل میکند و مدت زمان طولانیتری که برای روزه داری در نظر گرفته شده به بدن زمان لازم برای پردازش غذا و سوزاندن چربیهای اضافه را میدهد.
در رژیم ۱۶:۸ چه غذاهایی میتوان خورد؟
با آنکه روش ۱۶:۸ هیچ محدودیتی برای آنچه میتوان خورد ایجاد نمیکند، اما همچنان مهم است که غذاهای کامل و دارای ویتامین بالا را برای تغذیه انتخاب کنید. برخی از غذاهایی که بهتر است در رژیم غذایی ۱۶:۸ خود بگنجانید عبارتند از:
غلات کامل نظیر برنج، جو، ماکارونی سبوس دار و کینوآ
پروتئین هایی نظیر گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، آجیل و دانه ها
میوه هایی نظیر سیب، موز، انواع توت، پرتقال و گلابی
سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، اسفناج و سایر سبزیجات برگدار
چربی های سالم نظیر روغن زیتون، روغن نارگیل و آووکادو
رژیم غذایی ۱۶:۸ چگونه به کاهش وزن کمک میکند؟
این برنامه غذایی به مدد دریافت کالری کمتر و افزایش متابولیسم به کاهش وزن بدن کمک میکند. پس از چند ساعت عدم مصرف غذا، بدن شما ذخایر قند خود را تماما استفاده کرده و شروع به سوزاندن چربی میکند؛ فرآیندی که تغییر متابولیک نام دارد. این فرآیند زمانی اتفاق میافتد که انرژی بدن که از غذا تامین میشود به اتمام میرسد. وقتی این اتفاق میافتد بدن شروع به جذب انرژی از کتونهای ذخیرهشده در سلولهای چربی میکند که به کاهش وزن میانجامد.
رژیم غذایی ۱۶:۸ همچنین با افزایش هورمون استرس به نام نوراپینفرین باعث میشود مقادیر بیشتری چربی برای سوزاندن در دسترس باشد و این به سرعت متابولیسم میانجامد. وقتی سرعت متابولیسم افزایش پیدا کند به این معنی است که حتی با انجام فعالیتهای اصلی نظیر نشستن، خوردن و خوابیدن نیز کالری میسوزانید.