تلاش ایران و آذربایجان برای رفع تنش ها و بهبود روابط

کدخبر: ۴۵۲۳۰۸
«جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با اعلام اینکه ایران طی هفته‌های اخیر پیام‌های مثبتی ابراز کرده است، گفت: باکو خواستار تقویت روابط بین دو کشور است.
تلاش ایران و آذربایجان برای رفع تنش ها و بهبود روابط

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه (امروز) درباره روابط این کشور با جمهوری اسلامی ایران اظهارنظر کرد.

بنا بر گزارش رسانه‌های جمهوری آذربایجان، دیپلمات ارشد این کشور حاشیه دریای خزر باکو بر قدردانی باکو در قبال «پیام‌های مثبت» ایران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان، جیحون بایراموف گفت: «ایران در هفته‌های اخیر پیام‌های مثبتی (در رابطه با جمهوری آذربایجان) را ابراز کرده است؛ (پیام‌هایی) که (جمهوری) آذربایجان بسیار قدردانی می‌کند».

این مقام ارشد باکو افزود: «(جمهوری) آذربایجان همانند گذشته خواهان تقویت روابط با ایران است».

این مقام ارشد جمهوری آذربایجان توضیح بیشتری درباره اینکه منظور او از پیام‌های هفته‌های اخیر چیست، ارائه نداده است.

 «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چند روز قبل از توسعه روابط تهران و باکو خبر داده بود. وی دوم آبان در صفحه توییتر خود با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی خود با جیحون بایراموف نوشت: «جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان دو همسایه مسلمانند، با مشترکات فراوان».

امیرعبداللهیان افزود: «با همکارم آقای جیحون بایراموف در مورد نقشه‌راه رو به جلوی مناسبات همه‌جانبه، گفت‌وگویی صریح، صمیمی و سازنده داشتیم. روابط دو دولت و دو ملت در سایه احترام متقابل توسعه می‌یابد».

جمهوری اسلامی ایران همواره با تاکید بر روابط خوب تاریخی با جمهوری آذربایجان، خواستار تقویت هر چه بیشتر مناسبات دوجانبه بوده است اما به دنبال حضور برخی عناصر تروریستی و همچنین رژیم صهیونیستی در نزدیکی مناطق مرزی، باعث ایجاد تنش‌هایی در روابط دو کشور شده بود.

از سوی دیگر به دنبال تحولات بعد از جنگ بر سر قره‌باغ کوهستانی و ادعاهای باکو درباره کریدور ادعایی «زنگه‌زور»، مقامات ایرانی درباره هرگونه تلاش برای تغییر مرزهای بین‌المللی هشدار دادند.

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای نیکول پاشینیان، الهام علی اف و ولادیمیر پوتین  پایان یافت و و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

مسئولان جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی‌اف مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس، به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به پروپاگاندا و اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدور زنگه‌زور روی آوردند.

در توافق آتش‌بس قره‌باغ، ارمنستان پذیرفته مسیرهای بسته حمل‌ونقل بین بخش غربی جمهوری آذربایجان با نخجوان را باز کند اما در هیچ جای آن از ایجاد یک کریدور در امتداد مرز ارمنستان با ایران که باعث حذف مرز و محروم‌شدن ایران از دسترسی به مسیر ترانزیتی ارمنستان می‌شود، حرفی زده نشده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید