هزینه یک شغل پایدار در بخش تعاون
بهمن عبدالهی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با وجود پتانسیلهای بالایی که بخش تعاون کشور دارد، متاسفانه تاکنون از این ظرفیت عظیم در جهت ایجاد اشتغال پایدار استفاده نشده است.
وی گفت: امروز باید هزینه بسیاری برای ایجاد شغل بپردازیم در حالی که در بخش تعاون میتوانیم با کمتر از ۵۰ میلیون تومان مشاغل و کسب و کارهای پایدار ایجاد کنیم.
رییس اتاق تعاون ایران در ادامه با انتقاد از عدم نظارت بر اجرای صحیح قوانین گفت: با وجود تصویب قانون بهبود فضای کسب و کار متاسفانه به دلیل عدم اجرای صحیح قانون، گشایشی در فضای کسب و کار کشور به وجود نیامد در حالی که انتظار میرفت با تصویب این قانون رونق و تحرک در بازار کار را شاهد باشیم.
عبدالهی با بیان اینکه بسیاری از قوانین مربوط به بخش تعاون در اجرا ناموفق بوده است، افزود: به دلیل کوتاهی دولتها کمتر از ۱۰ درصد قوانین بخش تعاون از جمله قانون برنامه پنجم، سیاستهای کلی اصل ۴۴ و سند توسعه بخش تعاون اجرایی شده و ۹۰ درصد از قوانینی که به جهش بخش تعاون منجر میشد مغفول مانده است.
وی درباره عدم تحقق سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در برنامه پنجم توسعه، گفت: در جریان تدوین برنامه پنجم، هدفگذاری پیشبینی شده برای ارتقای سهم بخش تعاون ۲۵ درصد تعیین شد و با ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ از سوی مقام معظم رهبری این امیدواری به وجود آمد که بخش تعاون با ابلاغ این سیاستها جان تازهای بگیرد ولی آنچه از اجرای این سیاستها و قانون برنامه پنجم در جهت توسعه کمّی و کیفی بخش تعاون انتظار میرفت محقق نشد.
رییس اتاق تعاون ایران در پایان بر لزوم حمایت شبکه بانکی از بنگاههای تعاونی تاکید و خاطرنشان کرد: سرمایه اندک بانک توسعه تعاون جوابگوی نیازهای بخش تعاون کشور نیست، در حالی که این سرمایه باید افزایش پیدا کند تا خدمترسانی مطلوبتری به تعاونیها صورت گیرد.