مخالفت 83 درصد تجار آمریکایی با سیاست‌های ترامپ در مواجهه با چین

کدخبر: ۳۴۲۶۰۷
اقتصادنیوز: با وجود همه گیری کرونا و برخی سخنان ‌دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، بسیاری از شرکت های آمریکایی همچنان به تجارت خود در چین ادامه می دهند.

به گزارش اقتصادنیوز و به نقل از دویچه وله، اختلالات اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا و تهدیدهای ترامپ مبنی بر قطع روابط با چین باعث نشده است که شرکت های آمریکایی از ادامه ی سرمایه گذاری در بازار رو به رشد چین صرف نظر کنند. بنابر نظرسنجی انجام شده توسط اتاق بازرگانی آمریکا در چین، 83% از شرکت کنندگان در این نظرسنجی تمایلی به خروج از بازار تجاری چین ندارند. اگرچه کری کرلو، مدیر شورای ملی اقتصاد تضمین کرده است که هزینه شرکت هایی که تصمیم به بازگشت به آمریکا را دارند می پردازد، و با وجود این که کشورهایی همچون هند و اندونزی، بازار خود را به عنوان جایگزینی برای چین پیشنهاد داده اند، تنها 9% از شرکت کنندگان در نظرسنجی اظهار کرده‌اند که قصد دارند بازار چین را ترک کنند.

در همین حال، چندین شرکت برزگ امریکایی نیز در هفته های اخیر حضور خود را در بازار چین افزایش داده اند، مانند شرکت تسلا که که با فروش 11065 خودرو در ماه می در صدر فروش وسایل برقی در چین قرار گرفت. صنعت اتومبیل، ابزار خوبی برای بررسی استراتژی شرکت های آمریکایی در چین است. برای مثال، فورد در نظر دارد تا پایان سال 2021 بیش از 30 مدل اتومبیل جدید یا اصلاح شده را روانه ی بازار چین کند. همچنین جنرال موتورز اخیرا از همکاری نزدیک با یک شرکت فناوری و تولیدکننده ی باطری در چین خبر داد.

علاوه بر صنعت خودرو، بسیاری از شرکت های آمریکایی نیز نشان دادند که پتانسیل رشد از تهدیدهای ژئوپلیتیکی بااهمیت تر است. غول نفتی آمریکا، شرکت اکسون موبیل نیز اخیرا اعلام کرده است که قصد دارد تجارت خود را در چین گسترش دهد. والمارت نیز در نظر دارد با افتتاح 500 فروشگاه جدید ، حضور خود در چین را  ظرف پنج تا هفت سال آینده دوبرابر کند.

خبر خوب برای شرکت های آمریکایی این است که علیرغم همه گیری ویروس کرونا ،میزان مصرف در چین  به سطوح مصرفی سال گذشته بازگشته است. از طرفی طبقه ی متوسط چین نیز به برندهای آمریکایی علاقه مند هستند. در عین حال، اغلب مصرف کنندگان در آمریکا محصولات نسبتا ارزان تولید شده در چین را خریداری می کنند. تنها تعداد معدودی از مردم آمریکا قادر به خرید تلفن های بسیار قیمتی هستند که در داخل آمریکا تولید می شود.

چین در سال 2019، در اقتصاد جهانی 33% سهم داشت. دولت چین در تلاش است تا بازار داخلی خود را برای شرکت های تجاری آمریکایی جذاب نگه دارد. برای مثل، بانک صنعتی و بازرگانی چین به شرکت تسلا وام 563 میلیون دلاری داده است و از زنجیره های تامین و عرضه این شرکت پشتیبانی کرده است. همچنین در آغاز سال 2020، دولت چین قانون جدیدی برای تسهیل شرایط شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی تصویب کرد. بنابراین، بسیار بعید به نظر می رسد که شرکت های آمریکایی از بازار چین و 1.4 میلیارد مصرف کننده ی بالقوه ی آن صرف نظر کنند. از طرفی اگر شرکت های آمریکایی تجارت خود را از چین خارج کنند، رقبای  به سرعت جای آن ها را خواهند گرفت. همچنین به دلیل همه گیری کرونا و وضعیت اقتصاد جهانی، چین نیاز دارد که تقاضای مصرف کنندگان را با کالاهای داخلی برآورده کند. در نتیجه، شرکت های آمریکایی با رقابت سختی رو به رو هستند.

مترجم: گیسو جعفری

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید