فرمول عجیب درتقسیم درآمد بلیت‌فروشی لیگ

کدخبر: ۱۵۶۰۰۵
در فوتبال جهان راه‌های درآمدی متعددی برای باشگاه‌ها تعریف شده است.بعد از حق پخش تلویزیونی که عمده هزینه‌های یک باشگاه را پوشش می‌دهد و نیز تبلیغات روی پیراهن، بلیت‌فروشی مسابقات یکی از مهم‌ترین ارکان درآمدزایی در فوتبال است.درآمد بیلت فروشی برای باشگاه‌ها رابطه مستقیمی با میزان محبوبیت برای آن تیم دارد.به این صورت که هر تیمی هوادار بیشتری داشته باشد از این محل درآمد بیشتری نیز خواهد داشت.

 به گزارش اقتصادنیوز ، در لیگ‌های معتبر دنیا باشگاه‌ها ازاین راه درآمد‌های سرشاری کسب می‌کنند، چراکه باشگاه معمولا مالک ورزشگاه خانگی خود هم هست و به کمک مشخص بودن هرصندلی و سیستماتیک بودن بلیت‌فروشی ریالی ازپول هدر نمی‌رود، اما در ایران این موضوع به شکل غیرطبیعی و بغرنجی اجرا می شود.

تاخیردرپرداخت بلیت‌فروشی باشگاه‌ها

باشگاه‌های لیگ برتری نسبت به صفر تا صد این قرارداد ناراضی و شاکی هستند. یکی از مواردی که باعث شده باشگاه‌ها به آن اعتراض کنند دیر پرداخت شدن حق بلیت‌فروشی به آنها است. شرکت برهان نوین که مجری بلیت‌فروشی در استادیوم‌های آزادی و تختی تهران است قاعدتا برای 5 باشگاه پرسپولیس، استقلال، پیکان، سایپا و نفت تهران بلیت‌فروشی می‌کند. این باشگاه‌ها بعضا گلایه دارند که مبالغ بلیت‌فروشی بازی‌هایی که میزبان هستند را سه یا چهار هفته بعد از انجام بازی دریافت خواهند کرد. دراین شرایط مبلغ بلیت‌فروشی دراین مدت در حساب شخصی شرکت مزبور باقی خواهد بود و سود‌های بیشتری به این شرکت خواهد رسید. اما این تنها مشکل این شرکت برای باشگاه‌ها نیست، چرا که هواداران نیز بعضا از سیستم بلیت‌فروشی در این دو استادیوم دلخور و شاکی هستند.آن بخش از بلیت‌هایی که این شرکت به‌صورت الکترونیکی به فروش می‌رساند محل نگرانی هواداران فوتبال می‌شود؛ چراکه «کارت بلیت‌هایی »که دریافت می شود به علت معیوب بودن برخی ازدستگاه‌های کارتخوان در مبادی ورودی استادیوم‌ها برای ورود هواداران مشکلاتی به‌وجود می آورد.

نحوه تقسیم بلیت‌فروشی

اما نحوه تقسیم مبالغ بلیت‌فروشی نیز به‌گونه‌ای است که باشگاه‌ها سهم قابل‌توجهی از این درآمد نصیبشان نمی‌شود و شرکت مجری بلیت‌فروشی سهم غیرطبیعی نسبت به باشگاه‌ها دریافت خواهد کرد. طبق فرمول این قرارداد از کل هزینه بلیت‌فروشی یک مسابقه 35 درصد آن به شرکت مجری بلیت‌فروشی خواهد رسید. 5 درصد سهم سازمان لیگ خواهد بود و 10 درصد نیز هیات فوتبال استان دریافت خواهد کرد.5درصد نیز به فدراسیون فوتبال خواهد رسید و سهم باشگاه به‌عنوان برگزارکننده و توزیع‌کننده عمده این کالا فقط 45درصد است. با این شرایط شرکت مجری بدون متحمل شدن ریاضت و دردسری که باشگاه‌ها و بازیکنان با آن دست به گریبان هستند مبلغی نزدیک به سهم باشگاه‌ها دریافت خواهد کرد.

 

بلیت‌فروشی به باشگاه‌ها واگذار شود

ولی چرا سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال مثل سایر کشورهای دنیا بلیت‌فروشی را مستقیما به خود باشگاه‌ها واگذار نمی‌کنند و این کار را در حال حاضر با حضور واسطه‌ای انجام می‌دهند که سهم باشگاه‌ها تقلیل یابد؟ مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال چند روز پیش پس از جلسه‌ای که در سازمان لیگ برگزار شد تا درخصوص حضور باشگاه‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا بحث و تبادل‌نظر صورت بگیرد درخصوص واگذاری بلیت‌فروشی به باشگاه‌ها گفته بود: «تصمیم گرفتیم بلیت‌فروشی در اختیار باشگاه‌ها قرار بگیرد، این کار باید قبلا انجام می‌شد که به‌دلایل نامعلوم اتفاق نیفتاد. قبلا هم گفته‌ام که باید زودتر از اینها بلیت‌فروشی‌ها در اختیار باشگاه‌ها قرار می‌گرفت که این اتفاق بنا به دلایلی نیفتاد، اما برای نیم‌فصل دوم سازمان لیگ حق بلیت‌فروشی نخواهد داشت و باشگاه‌ها موظف هستند با هماهنگی یگان‌های ویژه و نیروهای انتظامی بلیت‌فروشی را بر عهده بگیرند، ضمن اینکه باشگاه‌ها حق ندارند قیمت بلیت‌ها را افزایش دهند.» با توجه به صحبت‌های تاج به نظر می رسد افق روشن‌تری در انتظار باشگاه‌ها و کسب منابع مالی آنها در پیش باشد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید